6clicks GRC Platform Menambah Pelacakan dan Pelaporan Insiden Keselamatan Siber yang Diaudit Secara Automatik untuk Memenuhi Keperluan Pendedahan SEC Baharu

(SeaPRwire) –   Platform Sekarang Membantu Organisasi Mengumpulkan Butiran Peristiwa yang Layak Pusat untuk Pelacakan, Laporan, dan Keboleh audit yang Lengkap untuk Memastikan Pematuhan Penuh dan Mudah Urusan

MELBOURNE, Australia, Nov. 14, 2023 — , pembuat platform GRC berdaya maju untuk perniagaan dan penasihat, telah hari ini mengumumkan bahawa ia telah menambah kandungan SEC Form 8-K yang diperlukan untuk pelacakan peristiwa ke modul pengurusan insiden yang sudah berkuasa dalam platform Tadbir Urus, Risiko dan Pematuhan (GRC) untuk membantu organisasi memenuhi keperluan pendedahan SEC yang baru untuk peristiwa keselamatan siber yang layak. Sokongan kandungan baru memberdayakan organisasi mengumpul butiran insiden berkaitan dan menyediakan sumber kebenaran tunggal yang dikemaskini manakala membolehkan pelacakan melalui langkah-langkah yang diperlukan apabila peristiwa layak berlaku. Menggunakan butiran ini, platform membuatkan ia mudah untuk membungkus dan menyampaikan maklumat untuk pendedahan yang diperlukan dalam laporan suku tahunan, tahunan, atau ad hoc SEC.

Kandungan SEC baharu untuk penyataan termasuk Borang 8-K, 10-K, dan 20-F. Syarikat mesti memberikan butiran peristiwa keselamatan siber dan mendedahkan sifat, skop, dan masa insiden, serta impak materialnya atau impak material yang mungkin berlaku ke atas syarikat. Pendedahan Borang 10-K dan Borang 20-F akan diperlukan bermula dengan laporan tahunan untuk tahun kewangan berakhir pada 15 Disember 2023. Peristiwa layak mungkin memerlukan penyampaian Borang 8-K dalam empat hari.

“Memenuhi keperluan pelaporan keselamatan siber SEC yang baru akan mengambil masa dan tenaga untuk syarikat yang tidak mempunyai cara berpusat dan cekap untuk mengumpul butiran insiden keselamatan dan melacak kemajuan mereka,” kata Anthony Stevens, CEO & Pengasas Bersama, 6clicks. “Kandungan SEC yang disokong 6clicks, pelacakan insiden dan laporan tidak sahaja memesankan proses, tetapi ia juga memastikan ketepatan dan kelengkapan yang lebih besar, bersama-sama dengan laluan penuh untuk audit.”

Banyak organisasi sekarang mengurus insiden secara manual melalui e-mel, spreadsheet, dan dokumen yang dikongsi dalam repositori umum, seperti SharePoint atau Google Drive. Menggunakan alat produktiviti peribadi untuk merekod dan melacak tindak balas insiden sangat cenderung untuk kesilapan manusia dan boleh meningkatkan masa yang diambil untuk bertindak balas. Kaedah pengurusan manual ini juga membuatkan ia jauh lebih sukar untuk mencipta dan mengekalkan laluan audit proses tindak balas dan untuk menjalankan analisis punca akar.

Dengan kandungan Peraturan Keselamatan Siber SEC yang baharu, buku panduan yang disediakan 6clicks memberikan panduan untuk menangkap butiran yang diperlukan dengan jelas dan konsisten. Buku panduan boleh disesuaikan sepenuhnya oleh setiap organisasi untuk mengakomodasi keperluan khas, prosedur dan keperluan sambil memastikan pematuhan. Dengan 6clicks, organisasi boleh menstandardkan pendekatan mereka terhadap tindak balas insiden untuk peristiwa yang layak dan memastikan mereka melacak melalui proses SEC yang diperlukan mengikut Borang 8-K. Pada masa yang sama, 6clicks menghasilkan laluan audit yang boleh dipertahankan menunjukkan bahawa organisasi mengambil langkah-langkah yang sesuai semasa menangani insiden/peristiwa.

Kandungan dan keupayaan baharu untuk menyokong organisasi di bawah Peraturan Keselamatan Siber SEC untuk pengurusan dan tindak balas insiden kini tersedia dalam platform 6clicks untuk membantu organisasi mengurus dan melaporkan peristiwa keselamatan siber yang material. Pembekal perkhidmatan keselamatan terurus dan penyedia sistem global juga boleh menggunakan keupayaan ini untuk menawarkan perkhidmatan baharu yang penting kepada pelanggan mereka.

Untuk maklumat lanjut mengenai pengurusan insiden moden menggunakan platform 6clicks, sila lawati laman web syarikat:

Mengenai 6clicks

Ditubuhkan pada 2019, 6clicks ialah pembekal penyelesaian GRC terkemuka dan perintis platform GRC berdaya maju multi-penyewa terkemuka untuk perniagaan dan penasihat. Platform itu menampilkan inovasi unik, termasuk seni bina Hub & Spoke yang direka untuk globalisasi dan lokalisasi serentak dan keupayaan untuk menyokong pelaksanaan teragih multi-penyewa. Platform kini juga menyertakan enjin AI generatif pertama di dunia untuk GRC dan kandungan sepenuhnya bersepadu melalui Pustaka Kandungan 6clicks. 6clicks mempunyai pejabat di Australia, UK, dan AS. Bangunan pelanggan pelbagai syarikat termasuk raksasa industri seperti Thales, NTT, Telstra, Volaris, CyberCX, Zebra Manufacturing, BDO, dan banyak lagi.

 

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyediakan perkhidmatan pengedaran siaran akhbar kepada pelanggan global dalam pelbagai bahasa(Hong Kong: AsiaExcite, TIHongKong; Singapore: SingdaoTimes, SingaporeEra, AsiaEase; Thailand: THNewson, THNewswire; Indonesia: IDNewsZone, LiveBerita; Philippines: PHTune, PHHit, PHBizNews; Malaysia: DataDurian, PressMalaysia; Vietnam: VNWindow, PressVN; Arab: DubaiLite, HunaTimes; Taiwan: EAStory, TaiwanPR; Germany: NachMedia, dePresseNow)