Ace Global Business Acquisition Limited Mengumumkan Sumbangan Tambahan ke Akaun Amanah untuk Mempanjangkan Tempoh untuk Menyelesaikan Kombinasi Perniagaan

(SeaPRwire) –   NEW YORK, Nov. 16, 2023 — Ace Global Business Acquisition Limited (NASDAQ: ACBA) (the “Company”), sebuah syarikat pemerolehan tujuan khas, hari ini mengumumkan bahawa Ace Global Investment Limited, penaja penawaran awam saham permulaan Syarikat (“Penaja”), telah memasukkan ke dalam akaun amanah Syarikat (“Akaun Amanah”) sejumlah $98,858.95 yang mewakili, kira-kira $0.05 bagi setiap saham biasa, untuk memanjangkan tempoh masa Syarikat mempunyai untuk melengkapkan penggabungan perniagaan selama satu (1) bulan tambahan, dari December 9, 2023 ke January 8, 2024. Syarikat telah mengeluarkan nota promosi kepada Penaja dengan jumlah pokok yang sama dengan jumlah yang dimasukkan. Nota promosi tidak membawa sebarang faedah dan boleh ditukarkan kepada unit Syarikat (dengan setiap unit terdiri daripada satu saham biasa, dan satu waran untuk membeli satu saham biasa) pada harga $10.00 bagi setiap unit pada penutupan penggabungan perniagaan oleh Syarikat.

Mengenai Ace Global Business Acquisition Limited

Ace Global Business Acquisition Limited adalah syarikat cek kosong yang dibentuk untuk tujuan melaksanakan penggabungan, pertukaran saham, pengambilalihan aset, pembelian saham, penyusunan semula, penganjuran atau penggabungan perniagaan yang serupa dengan satu atau lebih entiti perniagaan.

Kenyataan Prospektif

Kenyataan berita ini mungkin termasuk “kenyataan prospektif” dalam Seksyen 27A Akta Sekuriti 1933, seperti yang dipinda, dan Seksyen 21E Akta Bursa Sekuriti 1934, seperti yang dipinda, yang melibatkan risiko dan ketidakpastian. Kenyataan prospektif bukanlah fakta sejarah. Kenyataan prospektif sedemikian, termasuk penyelesaian berjaya penggabungan perniagaan Syarikat, tertakluk kepada risiko dan ketidakpastian, yang boleh menyebabkan keputusan sebenar berbeza daripada kenyataan prospektif. Keputusan sebenar mungkin berbeza secara material daripada yang dibayangkan oleh kenyataan prospektif disebabkan oleh beberapa faktor yang terperinci dalam penyataan Syarikat kepada Suruhanjaya Sekuriti (“SEC”). Syarikat dengan jelas menafikan sebarang obligasi atau komitmen untuk mengeluarkan sebarang kemaskini atau kajian kepada mana-mana kenyataan prospektif yang terkandung di sini untuk mencerminkan sebarang perubahan dalam jangkaan Syarikat berhubung dengannya atau sebarang perubahan dalam peristiwa, keadaan atau keadaan di mana mana-mana kenyataan itu berdasarkan.

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyediakan perkhidmatan pengedaran siaran akhbar kepada pelanggan global dalam pelbagai bahasa(Hong Kong: AsiaExcite, TIHongKong; Singapore: SingdaoTimes, SingaporeEra, AsiaEase; Thailand: THNewson, THNewswire; Indonesia: IDNewsZone, LiveBerita; Philippines: PHTune, PHHit, PHBizNews; Malaysia: DataDurian, PressMalaysia; Vietnam: VNWindow, PressVN; Arab: DubaiLite, HunaTimes; Taiwan: EAStory, TaiwanPR; Germany: NachMedia, dePresseNow)