Aetina Bekerjasama dengan Innodisk dan NVIDIA untuk Memacu AI ke Tepi Perindustrian

(SeaPRwire) –   TAIPEI, Nov. 15, 2023 — Di tengah landskap AI yang berkembang pesat, bukan sahaja generatif AI menjadi kaedah popular untuk penciptaan kandungan, tetapi AI edge telah menjadi tenaga utama dalam menggerakkan transformasi merentasi industri dengan menangani titik sakit kritikal. Melihat masa depan yang cerah untuk AI edge, Aetina, pemimpin global dalam penyelesaian Edge AI, bekerjasama dengan Innodisk dan NVIDIA untuk memperkenalkan pencapaian Smart Factory Solution-nya, yang menggunakan  untuk alir kerja Kilang. Dengan penyelesaian ini, Aetina merancang untuk menjelajahi peluang menarik dan membentuk masa depan aplikasi AI edge di pelbagai pasaran menegak melalui penyelesaian bersepadu.

Aetina Collaborates with Innodisk and NVIDIA to Drive AI to the Industrial Edge
Aetina Collaborates with Innodisk and NVIDIA to Drive AI to the Industrial Edge

Menjelang 2029, pasaran global AI edge diramalkan akan melepasi 107 bilion USD. Sejak penubuhannya pada 2012, Aetina telah komited kepada penggunaan pengkomputeran dipacu GPU di tepi, dan kini menjadi ahli elit dalam Rangkaian Rakan NVIDIA. Pada 2013, Aetina menyertai Kumpulan Innodisk, memperkukuh asas korporatnya dengan sumber kumpulan. Innodisk menggunakan NVIDIA Metropolis untuk mengautomatikan proses pemeriksaan optikal di barisannya, menjimatkan kos dan meningkatkan kecekapan pengeluaran.

Randy Chien, Pengerusi Aetina dan Innodisk, berkata, “Aetina berada di garis hadapan inisiatif AI Kumpulan Innodisk. Dengan sokongan sumber meluas Innodisk dan pengalaman kolektif daripada ribuan pelanggan global, Aetina komited untuk melaksanakan kecerdasan di tepi untuk skenario nyata.”

Untuk membina ekosistem yang kukuh, Aetina memperkenalkan Pro-AI Service, menawarkan penyelesaian menyeluruh kepada pelanggannya yang secara licin mengintegrasikan perkakasan, perisian, pelbagai platform, dan struktur AI. Dengan Ciri-ciri Penyesuaian, Pengakuan, Sambungan, dan Kerjasama, perkhidmatan Pro-AI telah membantu Aetina memperkasakan prestasinya dan mengumpul lebih 600 kes aplikasi AI dalam beberapa tahun kebelakangan ini. Selain itu, Aetina telah meluaskan cawangannya di Amerika, Asia, dan Eropah untuk menyediakan perkhidmatan pelanggan yang dioptimumkan.

Joe Lo, Pengurus Besar Aetina, menekankan komitmen syarikat terhadap aplikasi AI dan integrasi muktamad.”Memandangkan aplikasi AI sering melibatkan seni bina kompleks dan pelbagai perkakasan, perisian, dan perkhidmatan, Aetina tidak sahaja memanfaatkan sinergi kumpulan tetapi memperkukuh ekosistem dengan rakan kongsi kami untuk membangunkan penyelesaian bagi skenario aplikasi AI pelbagai, seperti dalam pembuatan, pertanian, pengangkutan, dan lebih banyak.”

Memandang ke hadapan, Aetina akan terus memanfaatkan teknologi terkini dan perspektif global dalam kerjasama dengan NVIDIA dan Innodisk untuk memperkukuh kehadiran terkemuka dalam pasaran AI edge.

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyediakan perkhidmatan pengedaran siaran akhbar kepada pelanggan global dalam pelbagai bahasa(Hong Kong: AsiaExcite, TIHongKong; Singapore: SingdaoTimes, SingaporeEra, AsiaEase; Thailand: THNewson, THNewswire; Indonesia: IDNewsZone, LiveBerita; Philippines: PHTune, PHHit, PHBizNews; Malaysia: DataDurian, PressMalaysia; Vietnam: VNWindow, PressVN; Arab: DubaiLite, HunaTimes; Taiwan: EAStory, TaiwanPR; Germany: NachMedia, dePresseNow)