Affirm akan Memperluaskan Perkhidmatan “Beli Sekarang, Bayar Kemudian” ke Kios Pemeriksaan Swa di Kedai Walmart

Affirm Stock

(SeaPRwire) –   Affirm Holdings (NASDAQ: AFRM) akan menawarkan perkhidmatan “Buy Now, Pay Later” (BNPL) di kiosk pembayaran sendiri di lebih 4,500 kedai Walmart (NYSE: WMT) di seluruh Amerika Syarikat. Langkah ini mewakili pengembangan perkongsian sedia ada Affirm dengan Walmart, yang dimulakan pada tahun 2019, di mana pelanggan sudah boleh menggunakan pilihan BNPL ketika pembayaran di 4,000 pusat Walmart Super dan di Walmart.com.

Perkhidmatan “beli sekarang, bayar lebih kemudian” membolehkan pembeli membuat pembelian dan membayarnya dalam ansuran yang mudah. Saham Affirm, yang menyaksikan peningkatan luar biasa 350% tahun ini, mengalami peningkatan 7% dalam perdagangan awal berikutan pengumuman tersebut.

Penambahan perkhidmatan ini datang kerana populariti BNPL terus meningkat, dengan 42.5% pelanggan memilih kaedah pembayaran ini pada Cyber Monday berbanding tahun sebelumnya. Transaksi bernilai $940 juta diproses melalui BNPL pada Cyber Monday, menurut data dari Adobe Analytics.

Perkongsian Affirm dengan pengedar utama sedang berkembang, seperti yang dibuktikan melalui perkongsian dengan raksasa e-dagang Amazon.com (NASDAQ: AMZN) semasa Black Friday tahun ini. Kerjasama ini membolehkan pelanggan layak mendapatkan pilihan BNPL ketika pembayaran.

Ketika Affirm terus mengukuhkan perkongsian dan memperluaskan jangkauannya, syarikat itu memanfaatkan permintaan yang semakin meningkat untuk pilihan pembayaran fleksibel dalam sektor runcit.

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyampaikan edaran siaran akhbar secara masa nyata untuk syarikat dan institusi, mencapai lebih daripada 6,500 kedai media, 86,000 penyunting dan wartawan, dan 3.5 juta desktop profesional di seluruh 90 negara. SeaPRwire menyokong pengedaran siaran akhbar dalam bahasa Inggeris, Korea, Jepun, Arab, Cina Ringkas, Cina Tradisional, Vietnam, Thai, Indonesia, Melayu, Jerman, Rusia, Perancis, Sepanyol, Portugis dan bahasa-bahasa lain.