Agora Mengumumkan RTE Telehealth, Seminar Web Mengenai Impak AI dan AR/VR dalam Penjagaan Kesihatan Maya

(SeaPRwire) –   Sesi ganda ini akan menjelaskan bagaimana teknologi masa depan boleh meningkatkan interaksi pesakit dan penyampaian kesihatan dalam teleperubatan

SANTA CLARA, California, 13 Nov 2023 —  (NASDAQ: API), peneraju dan platform terkemuka untuk API penglibatan masa nyata, telah mengumumkan acara webinar RTE Teleperubatan, direka untuk membantu pakar kesihatan merangka arah ke depan di mana teknologi canggih akan mentransformasikan cara kita menyampaikan dan menerima kesihatan dan menghasilkan keputusan pesakit yang lebih baik. Acara maya ini akan meneliti bagaimana realiti tambahan (AR), realiti maya (VR) dan kecerdasan buatan (AI) sedang mentransformasikan teleperubatan, menekankan potensinya untuk memperkayakan pengalaman kesihatan keseluruhan daripada penyelidikan, latihan dan aliran kerja am hingga diagnosis, rawatan dan pendidikan pesakit.

Pasaran teleperubatan diramalkan akan berkembang kepada . Apabila teleperubatan memecahkan halangan geografi dan membuat kesihatan lebih inklusif, ia dijangka akan menjadi komponen penting industri perubatan, menandakan perubahan paradigma bagaimana perkhidmatan perubatan disampaikan dan dialami. Mengintegrasikan AR/VR dan AI memegang potensi besar untuk merevolusikan industri teleperubatan, mentransformasikan latihan perubatan, diagnosis pesakit dan pendidikan, serta membolehkan personalisasi dan kerjasama yang lebih besar melalui wawasan berasaskan data dan alam maya yang sangat immersif.

“Pengintegrasian AI dan AR/VR ke dalam teleperubatan bukan sekadar peningkatan – ia merupakan terobosan,” kata Wyatt Oren, Pengarah Teleperubatan di Agora. “Pembangunan ini berjanji untuk mentakrifkan semula aksesibiliti dan keberkesanan dalam kesihatan, membuka jalan ke masa depan di mana jarak dan sumber tidak lagi menjadi halangan untuk rawatan pesakit berkualiti, menawarkan aksesibiliti tanpa prasangka dan mencipta platform latihan yang hebat untuk pakar perubatan. Dengan AR dan VR meluaskan akses dan memperkayakan latihan, dan AI memperkayakan hubungan doktor-pesakit secara masa nyata, kita menyaksikan zaman baru kolaborasi dan inovasi perubatan.”

RTE Teleperubatan akan menyusun bagaimana wawasan berasaskan data AI dan keupayaan immersif AR/VR telah maju industri melalui dua sesi maklumat. AR/VR dalam Teleperubatan akan membincangkan peranan AR/VR dalam menawarkan pendidikan pesakit yang menarik, bantuan pembedahan jarak jauh dan meningkatkan penyampaian rawatan, manakala AI dalam Teleperubatan akan menangani kecekapan kos dan ketepatan aplikasi AI dalam perundingan maya, transkripsi, terjemahan dan Internet Perkara Perubatan (IoMT).

Berbagi kepakaran mereka untuk siri ini adalah panel pembentang yang terkemuka, termasuk:

  • Pearly Chen, Naib Presiden, HTC VIVE
  • Gil Margolin, Ketua Pegawai Teknologi, Talkspace
  • Christopher Brickler, CEO di MyndVR
  • Chris Mathew, Ketua Pertumbuhan di Sniffle
  • Chris Olson, Penasihat Strategik, Canary Speech
  • Daniel Andreev, Pengasas Bersama dan CPO, PsyTech VR
  • Wyatt Oren, Pengarah Teleperubatan di Agora
  • Max Randall, Eksekutif Akaun di Agora

Melalui kefahaman kolektif mereka, pembentang akan menjelaskan peranan AI dan AR/VR dalam teleperubatan, menekankan nuans teknologi dan manfaat potensi inovasi ini, melemparkan penyampaian kesihatan ke zaman baru ketepatan dan keterlibatan pesakit. Bersama-sama, teknologi ini menjadikan rawatan kelas atas lebih mudah diakses dan lebih kos efektif, dan memastikan ia disampaikan dengan ketepatan dan prestasi tanpa prasangka.

Untuk maklumat lanjut mengenai siri webinar Agora dan untuk mendaftar, sila lawati:  

Mengenai Agora 
Beribu pejabat di Santa Clara, California, Agora adalah peneraju dan pemimpin global Platform-as-a-Service (PaaS) Penglibatan Masa Nyata, menyediakan pembangun dengan antaramuka pemrograman aplikasi (API) mudah, fleksibel dan berkuasa untuk menyematkan keupayaan suara, video, siaran langsung interaktif, chat, papan putih dan kecerdasan buatan yang sebenar masa ke dalam aplikasi mereka.

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyediakan perkhidmatan pengedaran siaran akhbar kepada pelanggan global dalam pelbagai bahasa(Hong Kong: AsiaExcite, TIHongKong; Singapore: SingdaoTimes, SingaporeEra, AsiaEase; Thailand: THNewson, THNewswire; Indonesia: IDNewsZone, LiveBerita; Philippines: PHTune, PHHit, PHBizNews; Malaysia: DataDurian, PressMalaysia; Vietnam: VNWindow, PressVN; Arab: DubaiLite, HunaTimes; Taiwan: EAStory, TaiwanPR; Germany: NachMedia, dePresseNow)