AISL Keluarkan Laporan Tahunan 2022/23: Meneruskan Usaha Dalam Pembangunan Pasaran Pendidikan Antarabangsa Di China

(SeaPRwire) –   HONG KONG, Nov. 17, 2023 — Perhatian meluas terhadap perkembangan dan prospek pendidikan antarabangsa di China daratan baru-baru ini. Berikutan reformasi pendidikan dan keperluan bakat masa depan, industri pendidikan peringkat sekolah rendah dan menengah telah mempersembahkan lanskap baharu. Sementara itu, perkembangan berkembang dan acara sambutan Asia International Schools Limited (AISL), pembekal utama perkhidmatan pendidikan di Asia dengan sejarah lebih 25 tahun, telah menarik minat yang banyak daripada pakar industri dan ibu bapa. Beberapa acara ini termasuk pembukaan Harrow Hong Kong Children School Shenzhen Qianhai, di Kawasan Teluk Raya, dan Upacara Penganugerahan Sumbangan Harrow yang diadakan di beberapa sekolah Harrow AISL. Siri acara ini menunjukkan bahawa AISL, dengan akarnya yang dalam di Asia dan pendekatan berpandangan jauh dalam melayani pasaran China, telah mencapai keputusan berbuah dan komitmennya untuk mengejar kecemerlangan dan mencipta batu loncatan baharu kekal kukuh.

AISL telah mengeluarkan Laporan Tahunan 2022/23 dan Kumpulan itu akan berusaha lebih jauh dalam pembangunan pasaran pendidikan antarabangsa di China.
AISL telah mengeluarkan Laporan Tahunan 2022/23 dan Kumpulan itu akan berusaha lebih jauh dalam pembangunan pasaran pendidikan antarabangsa di China.

Mencapai Keputusan Cemerlang dengan Strategi Berpandangan Jauh dan Inovatif
Sepanjang perkembangannya selama 25 tahun, AISL sentiasa menampilkan semangat berpandangan jauh untuk berinovasi sambil mengekalkan komitmen kepada kecemerlangan pendidikan, membangunkan bakat untuk masa depan. Sebagai sekolah Harrow AISL pertama di Asia,  Harrow International School Bangkok telah menyambut ulang tahun ke-25 tahun ini. AISL melangkah ke China daratan dengan pembukaan AISL Harrow Beijing pada tahun 2005 dan langkah progresif ini menandakan permulaan kepimpinannya dalam kecemerlangan sekolah di pasaran China yang sedang berkembang pesat. Berikutan pembukaan Harrow International School Hong Kong pada tahun 2012, Kumpulan itu melihat pengembangan pesat di bandar-bandar utama China daratan, termasuk penubuhan sekolah-sekolah terkemuka di the Kawasan Teluk Raya China dan tanda-tanda pendidikan antarabangsa yang lain. Kini terdapat 12 kampus yang terletak di seluruh Asia, meliputi empat jenama di bawah Keluarga Sekolahnya: Harrow International Schools, Harrow LiDe Schools, Harrow Hong Kong Children School, dan Harrow Little Lions Early Years Centres. Di antara ini, Harrow LiDe Schools adalah penawaran pendidikan yang inovatif yang disesuaikan dengan keperluan pelajar China untuk pendidikan dwibahasa dan dwibudaya dalam era baharu ini.

Dianugerahkan dengan kerjasama rapat dengan Harrow School di UK, AISL telah diberi keistimewaan untuk mengembangkan kehadirannya secara progresif di China dan pasaran lain, dengan jaminan mutu pendidikan dan operasi yang kukuh, seperti yang ditunjukkan melalui AISL Family of Schools yang diiktiraf secara meluas. Pada tahun akademik 2022/23, Kumpulan itu menerima lebih daripada 2,000 pelajar baharu, dengan lebih daripada 7,000 pelajar sedang didaftarkan, dan hampir 2,000 kakitangan. The pencapaian cemerlang para pelajar berbicara untuk AISL dalam pelbagai aspek – kelas tamatan 2023 menerima hampir 900 tawaran ke universiti terkemuka di seluruh dunia, termasuk 23 dari Oxbridge, dan 17 dari universiti Ivy League. Pencapaian luar biasa ini, sumbangan setiap sekolah Harrow AISL, telah mendapat pujian dan pengiktirafan yang banyak dari pelajar, ibu bapa, dan pakar industri antarabangsa.

Komitmen Berterusan untuk Ungguli dan untuk Pelaburan di Pasaran China dengan Keyakinan 
Berkenaan perkembangan Kumpulan di China dan tempat lain di seluruh Asia, pengasas Tuan Daniel Chiu berkongsi: ‘Kumpulan AISL sentiasa menerima inovasi dan akan terus melabur dalam persekitaran pembelajaran yang bersedia untuk masa depan bagi Kumpulan kami dan Sekolah-sekolah Harrow AISL kami.’ Memandang ke hadapan, AISL akan terus mengekalkan pencarian kecemerlangan pendidikan dengan penambahbaikan tambahan dalam pelbagai bidang, membangunkan pengalaman pendidikan yang dipertingkatkan dan lebih peribadi lagi.

AISL sentiasa menambah baik tawaran pendidikan dan mutunya, yang sentiasa menjadi kebimbangan utama ibu bapa. AISL akan terus menawarkan pelbagai kurikulum (British, dwibahasa, dan Hong Kong) dan laluan lanjutan pendidikan yang berbeza (A Level, DSE, IB). Kumpulan itu berhasrat untuk terus memperkukuh kelebihannya dalam kualiti guru terbaik dengan perekrutan global guru-guru cemerlang untuk memastikan kualiti pengajaran tertinggi yang mungkin. Melalui AISL Academy, guru-guru disokong dengan peluang pembangunan profesional dan sumber, memastikan Kumpulan kekal di garis hadapan inovasi dan pembelajaran industri. Selain itu, AISL dilengkapi dengan baik untuk era digital dengan mengadopsi platform teknologi maju dalam pengajarannya untuk membangunkan kemahiran digital pelajar untuk kejayaan masa depan.

Untuk meningkatkan pengajaran dan pembelajaran, AISL akan mengambil langkah tambahan untuk memperkukuh perkongsian strategik dan sumber. Selain mengekalkan kerjasama rapat dengan Harrow School di UK untuk mengekalkan piawaian pendidikan dunia kelas, AISL akan terus mengembangkan kehadirannya melalui kerjasama membina, termasuk membentuk perkongsian strategik dengan AISL Outdoor untuk menyediakan penawaran pendidikan yang diperkaya dan pelbagai, menanamkan pembangunan mampan industri pendidikan melalui AISL Mall, bersekutu dengan pemimpin industri di peringkat Kumpulan dan sekolah, contohnya Harrow Hong Kong Children’s School telah membentuk perikatan strategik dengan University of Hong Kong, St. Paul’s Co-educational College, Tencent, DJI, dan pemimpin lain dalam bidang pendidikan.

Fokus lain AISL adalah untuk meningkatkan kepuasan ibu bapa dan penglibatan. Kumpulan itu mengutamakan komunikasi dengan ibu bapa dan akan terus memperkukuh kerjasama antara rumah dan sekolah. Pelbagai aktiviti sekolah dan masyarakat sedang dirancang untuk mengeratkan komuniti Harrow dan membenarkan ibu bapa mengambil bahagian dalam pertumbuhan anak-anak mereka.

Dihormati oleh ibu bapa untuk sumber pendidikan termaju dan keputusan kemasukan universiti yang mengkagumkan, AISL telah lama menjadi pilihan pendidikan antarabangsa di China dan Asia. Kumpulan itu merancang untuk meningkatkan skala penyertaan pelajarnya dan 12 buah sekolahnya di Asia telah mula merekrut untuk tahun akademik akan datang. Perhatian khusus perlu diberikan kepada Harrow Hong Kong Children School Shenzhen Qianhai yang baru dibuka, yang telah menyambut hampir 300 pelajar pengasas dalam tempoh sekolah pertamanya, menunjukkan potensi besar untuk masa depan.

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyediakan perkhidmatan pengedaran siaran akhbar kepada pelanggan global dalam pelbagai bahasa(Hong Kong: AsiaExcite, TIHongKong; Singapore: SingdaoTimes, SingaporeEra, AsiaEase; Thailand: THNewson, THNewswire; Indonesia: IDNewsZone, LiveBerita; Philippines: PHTune, PHHit, PHBizNews; Malaysia: DataDurian, PressMalaysia; Vietnam: VNWindow, PressVN; Arab: DubaiLite, HunaTimes; Taiwan: EAStory, TaiwanPR; Germany: NachMedia, dePresseNow) 

Dalam laporan tahunan terbaru, AISL mengulangi komitmen tegarnya terhadap tanggungjawab sosial korporatnya, dengan dua inisiatif utama yang memberi