AKA Bank Menunjukkan Teknologi AI Konversasi Manusia DeepBrain AI di Hari Teknologi Kewangan Euro 2023

(SeaPRwire) –   PALO ALTO, California, 18 November 2023 — DeepBrain AI, bekerjasama dengan AKA Ausfuhrkredit-Gesellschaft mbH (AKA), memperkenalkan teknologi avatar AI kepada sektor perkhidmatan kewangan Eropah di Euro Finance Tech Day 2023. AKA memimpin perbincangan panel yang menampilkan teknologi AI Manusia percakapan DeepBrain AI, memperlihatkan penggunaan AI dan avatar AI untuk memodenkan dan mentransformasikan sokongan pelanggan 24/7 dalam industri perkhidmatan kewangan.

 

Euro Finance Tech Day 2023, dianjurkan oleh dfv Euro Finance Group, memberi tumpuan kepada topik berkaitan dengan digitalisasi, pembayaran, dan trend teknologi dalam kewangan dan perbankan. Acara tahun ini menyelami tema pusat “Bolehkah kita mengendalikan kewangan buatan?” Agenda bertujuan untuk menggariskan perubahan, peluang, dan risiko yang berkaitan dengan penggunaan kecerdasan buatan (AI) dalam industri kewangan dan perbankan.

Eric Jang, CEO DeepBrain AI, menyatakan kegembiraannya tentang peluang ini, dengan berkata: “DeepBrain AI terhormat untuk diwakili oleh AKA di Euro Finance Tech Day. Kami tahu bahawa AI akan memainkan peranan penting dalam merevolusikan semua aspek perniagaan masa depan. Kerjasama ini mewakili tonggak penting dalam cita-cita kami untuk AI dan avatar AI, memacu ekspansi kami ke pasaran Eropah dan membuka jalan untuk pengalaman pelanggan yang dipertingkatkan dan kecekapan operasi yang dipertingkatkan.”

Kecerdasan Buatan (AI) dan Avatar AI merevolusikan interaksi manusia-komputer. DeepBrain dengan baik ditempatkan untuk memasuki pasaran Eropah, berdasarkan rekod prestasi syarikat dalam melaksanakan teknologi AI dan avatar AI di institusi perbankan Asia Pasifik. Syarikat telah menubuhkan kerjasama yang kuat dengan institusi kewangan terkemuka, termasuk KB Kookmin Bank, Samsung Securities, Shinhan Bank, Woori Bank, Hana Bank, dan AIA Life Insurance. Teknologi video avatar AI dan AI Manusia percakapan paten mereka telah memainkan peranan penting dalam memacu penerbitan video, meningkatkan interaksi digital, dan menyediakan pengalaman luar biasa bagi pelanggan dan kakitangan. DeepBrain AI membezakan diri sebagai pemimpin industri dengan menyediakan sokongan menyeluruh untuk semua format avatar AI, termasuk produk perisian dan perkakasan.

Semasa pameran Euro Finance Tech Day 2023, AKA memperlihatkan prototaip berdasarkan teknologi AI Manusia DeepBrain, memperlihatkan keupayaan avatar AI syarikat untuk terlibat dalam percakapan seperti manusia. Model percakapan AI DeepBrain, yang dibangunkan bekerjasama dengan AKA, menggunakan model bahasa besar yang ditapis untuk memberikan respon yang peribadi dan informatif yang sangat menyerupai pertukaran manusia ke manusia semulajadi. Selain itu, manusia AI mempunyai penampilan yang nyata secara visual, mencipta pengalaman unik yang menggabungkan kelebihan teknologi dengan keakraban interaksi manusia.

“Kami gembira menjadi syarikat Jerman pertama untuk mempersembahkan prototaip avatar AI kami “AMY” dari DeepBrain AI secara langsung di pentas Euro Finance Tech Day. Avatar AI pintar akan mengubah pengalaman pelanggan secara signifikan pada masa hadapan dan menyediakan banyak peluang untuk interaksi manusia-komputer bernilai tambah – tersedia 24/7 dalam bahasa pelanggan. Teknologi AI Manusia DeepBrain AI sangat maju dan memenuhi jangkaan pelanggan kami. Saya ingin menyatakan penghargaan saya kepada pasukan, yang sebenarnya bekerja selama 24 jam, teragih di tiga benua, di Palo Alto, Frankfurt dan Seoul.” kata Marck Wengrzik, CEO AKA.

Kerjasama antara AKA dan DeepBrain AI berakar umbi dalam keyakinan kuat bahawa potensi AI dalam perkhidmatan kewangan adalah besar. Berikutan pameran di Euro Finance Tech Day 2023, AKA akan menilai potensi pengintegrasian teknologi avatar AI DeepBrain AI ke dalam perkhidmatan perniagaannya.

Tentang AKA Bank: AKA Ausfuhrkredit-Gesellschaft mbH telah mengkhususkan dalam pembiayaan perdagangan dan eksport antarabangsa sejak 1952. AKA beribu pejabat di Frankfurt/Main. Bersama-sama dengan 17 bank pemegang saham seperti Bayerische Landesbank, Commerzbank, Deutsche Bank, Deutsche Leasing, DZ Bank, Hamburg Commercial Bank, ING, KfW IPEX-Bank, Landesbank Baden-Württemberg dan UniCredit, ia bekerja dalam perkongsian untuk membiayai transaksi eksport Jerman. Dalam kerjasama dengan pengeksport, pengimport, penjamin kredit dan bank, AKA memberikan sumbangan penting untuk mempromosikan industri eksport Jerman.

Tentang DeepBrain AI:

DeepBrain AI menjadikan interaksi digital lebih manusiawi dengan menggunakan Kecerdasan Buatan (AI) semasa dan penyelesaian sintesis video untuk menjana model AI manusia seperti manusia yang paling pantas dan realistik di dunia. Teknologi paten milik sendiri syarikat menambah sentuhan manusia kepada semua kandungan dan interaksi digital, mengurangkan kos dan masa pengeluaran video serta meningkatkan kualiti penglibatan digital. DeepBrain AI berada di garis hadapan membentuk pengalaman digital moden dan sudah memberikan impak besar dalam pelbagai industri seperti media, kewangan, perdagangan, hospitaliti, dan pendidikan.

Beribu pejabat di Palo Alto, California, DeepBrain AI telah menerima anugerah berbilang untuk teknologinya, AI Studios, dan platform AI Human, termasuk Anugerah Inovasi CES 2022 dan 2023. Syarikat sudah mencapai kejayaan menakjubkan di rantau Asia Pasifik dan kini memberi tumpuan untuk memperluaskan teknologi manusia maya di pasaran Amerika Utara dan Eropah.

 

Captured at Euro Finance Tech Day 2023, AKA Bank's CEO stands with 'Amy', the epitome of DeepBrain AI's innovation in conversational AI avatars, symbolizing the synergy of human expertise and AI precision in modern banking.
Captured at Euro Finance Tech Day 2023, AKA Bank’s CEO stands with ‘Amy’, the epitome of DeepBrain AI’s innovation in conversational AI avatars, symbolizing the synergy of human expertise and AI precision in modern banking.

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyediakan perkhidmatan pengedaran siaran akhbar kepada pelanggan global dalam pelbagai bahasa(Hong Kong: AsiaExcite, TIHongKong; Singapore: SingdaoTimes, SingaporeEra, AsiaEase; Thailand: THNewson, THNewswire; Indonesia: IDNewsZone, LiveBerita; Philippines: PHTune, PHHit, PHBizNews; Malaysia: DataDurian, PressMalaysia; Vietnam: VNWindow, PressVN; Arab: DubaiLite, HunaTimes; Taiwan: EAStory, TaiwanPR; Germany: NachMedia, dePresseNow)