ALOFT HOTELS MEMBUAT DEBUT BESARNYA DI SINGAPURA DENGAN PEMBUKAAN ALOFT SINGAPORE NOVENA

Terletak di kawasan kejiranan budaya Balestier, hotel Aloft terbesar di dunia memperkenalkan ruang yang hidup dan fleksibel untuk pelancong berhubung dengan destinasi

SINGAPURA, 18 Sept. 2023 — Aloft Hotels, sebahagian daripada portfolio 31 jenama hotel luar biasa Marriott Bonvoy, hari ini mengumumkan kemasukan jenama itu ke Singapura dengan pembukaan Aloft Singapore Novena, yang berperanan sebagai hotel Aloft terbesar di dunia. Hotel baharu ini membawa ruang jenama yang hidup dan fleksibel ke kawasan kejiranan Balestier, salah satu kawasan paling bersemangat Singapura, yang menawarkan campuran eklektik hidangan tempatan, budaya, dan hiburan.

L-R: Lobby and XYZ Bar, Urban King Bedroom
L-R: Lobby and XYZ Bar, Urban King Bedroom

Kami teruja untuk mengembangkan portfolio global kami dan memperkenalkan jenama Aloft Hotels ke Singapura,” kata Matthew Boettcher, Naib Presiden dan Pemimpin Jenama Global Aloft Hotels. “Singapura melampaui gelarannya sebagai hab kewangan global, kerana ia juga menawarkan kepada pelancong periuk pelbagai budaya, masakan dan idea, menjadikannya destinasi sempurna untuk jenama dinamik seperti Aloft. Kami berharap untuk mengalu-alukan pelancong perniagaan dan rekreasi kami untuk mengalami ruang unik Aloft yang diresapi dengan rasa hubungan dan keperibadian.”

Direka oleh pemenang anugerah antarabangsa KKS International, Aloft Singapore Novena mengamalkan falsafah “berbeza dengan reka bentuk” yang mempertahankan keperibadian dan semangat untuk muzik. Di pintu masuk hotel terdapat patung crescendo 2.5 meter yang hebat terilham oleh nota muzik. Patung menakjubkan itu secara artistik dijalin melalui permainan kaca dan cahaya untuk memancarkan spektrum warna yang secara visual melambangkan tenaga dan vitaliti setiap tetamu yang memasuki hotel. Lobi hotel mempamerkan dinding video 85 inci, memaparkan seni elektronik dari artis terkenal seperti Refik Anadol dan Jonathan Monaghan. Ciri lain yang patut diberi perhatian adalah panel siling yang menawarkan paparan cahaya yang merangsang secara visual.

Aloft Singapore Novena menempati dua menara dengan jumlah bilangan kamar yang mengkagumkan sebanyak 781 bilik dan empat suite, setiap satu berjulat dari 18 meter persegi hingga 46 meter persegi. Reka bentuk bilik tetamu diilhamkan oleh kedai berwarna-warni yang terdapat dalam kejiranan bersejarah, mencerminkan daya tarikan masa lalu Singapura yang berwarna-warni. Setiap bilik dilengkapi dengan tilam empuk dan televisyen skrin rata 55 inci. Akses Wi-Fi dan panggilan tempatan percuma, bersama-sama dengan banyak port pengecasan USB dalam bilik dan keupayaan pengecasan tanpa wayar, memastikan tetamu boleh kekal disambungkan sepanjang penginapan mereka.

Aloft Novena Singapore memperkenalkan pelbagai konsep makan untuk memuaskan selera tetamu. Yuè, restoran Cina moden hotel itu, menghidangkan putaran kontemporari masakan Cina tradisional, sementara 21 on Rajah, restoran bufet disahkan halal, menawarkan hidangan bufet Mediterranean dan Asia inovatif yang sesuai dengan setiap citarasa. Bar tanda tangan jenama W XYZ® di lobi adalah hab sosial hotel dan menghidangkan koktel yang menggembirakan dan snek ringan. Bagi mereka yang sibuk, Re:fuel by Aloft menyediakan tetamu pilihan untuk mengambil dan pergi 24/7 dari pilihan hidangan ringan dan minuman yang lazat.

Kemudahan tambahan termasuk gim Re:charge Dalam dan Luar yang beroperasi 24 jam, di Sayap Barat, bersama-sama dengan gim Re:charge Dalam di Sayap Timur. Terletak bersebelahan dengan Gim Dalam dan Luar adalah Splash Pool hotel, di mana tetamu boleh bersantai dan bersosial di dek terbuka.

Hotel ini mempunyai lima ruang mesyuarat moden canggih kelas dunia, setiap satu direka bentuk secara teliti untuk memenuhi pelbagai keperluan tetamu dan dilengkapi dengan teknologi audio visual terkini dan dinding video LED yang menakjubkan. Padang acara luar hotel juga menyediakan tetamu dengan ruang acara alternatif, sempurna untuk majlis hari jadi atau resepsi perkahwinan yang intim.

“Hari ini, kami dengan bangganya meraikan pembukaan Aloft Singapore Novena sebagai hotel Aloft terbesar di dunia,” kata Tony Cousens, Pengurus Besar Aloft Singapore Novena. “Bersedia untuk memberikan pengalaman yang didorong oleh percantuman eklektik muzik dan reka bentuk, kami bersedia untuk menawarkan pengalaman yang tiada bandingnya di tengah-tengah lanskap perjalanan yang sentiasa berubah. Dengan lokasi strategik hotel, kami juga diletakkan pada kedudukan yang ideal untuk tetamu perniagaan dan rekreasi, membolehkan kami menyediakan ruang yang dinamik dan hidup yang memenuhi keperluan pelancong moden yang sentiasa berubah.”

Aloft Singapore Novena terletak 10 minit memandu dari Pusat Perniagaan Pusat Singapura dan berdekatan dengan enklaf budaya Little India. Mercu tanda ikonik seperti Taman Botani Singapura dan syurga membeli-belah yang sibuk Orchard Road juga mudah diakses, memperlakukan tetamu ke ketenangan sunyi alam semula jadi dan juga ke jantung Singapura yang hidup.

Terokai tawaran dan kadar terbaik terkini Aloft Singapore Novena dengan melayari www.aloftsingapore.com.

Untuk imej resolusi tinggi, sila muat turun di sini.

Mengenai Aloft Hotels®

Aloft Hotels kini merangkumi lebih daripada 220 hotel di 30 negara dan wilayah. Memenuhi keperluan orang ramai yang cinta teknologi dan muzik, jenama ini menawarkan ruang yang hidup dan eklektik yang subur dengan menyatukan orang ramai. Sebuah jenama untuk pencinta muzik dan pemuzik, Aloft dikenali dengan penekanannya pada program muzik inovatif melalui platform Live at Aloft. Kemudahan tanda tangan jenama termasuk WXYZ® bar, Re:mix® lounge, konsep sarapan ambil dan pergi Re:fuel by Aloft®, dan program mesra haiwan Arf® (Animals R Fun). Aloft bergerak mengikut iramanya sendiri – ia Berbeza. Dengan Reka bentuk. – menggunakan teknologi dan reka bentuk untuk meningkatkan pengalaman dan berevolusi mengikut keperluan tetamunya. Untuk maklumat lanjut, layari www.alofthotels.com dan ikuti kami di Facebook, Twitter, dan Instagram. Aloft berbangga mengambil bahagian dalam Marriott Bonvoy®, program perjalanan global Marriott International. Program ini menawarkan ahli portfolio jenama global yang luar biasa, pengalaman eksklusif di Marriott Bonvoy Moments™, dan manfaat yang tiada tandingan termasuk malam percuma dan pengiktirafan Status Elit. Untuk mendaftar secara percuma atau untuk maklumat lanjut mengenai program ini, layari marriottbonvoy.com.

Mengenai Marriott Bonvoy®

Portfolio luar biasa Marriott Bonvoy menawarkan hospitaliti terkenal di destinasi paling berkesan di dunia, dengan 31 jenama yang diubah suai untuk setiap jenis perjalanan. Ahli boleh memperoleh mata untuk penginapan di hotel dan resort, termasuk resort semua termasuk dan premium home rentals, dan melalui pembelian harian dengan kad kredit bergabung. Ahli boleh menebus mata mereka untuk pengalaman termasuk penginapan masa depan, Marriott Bonvoy Moments™, atau melalui rakan kongsi untuk pengalaman mewah seperti perjalanan eksklusif dan acara sukan dunia. Untuk mendaftar secara percuma atau untuk maklumat lanjut mengenai program ini, layari www.marriottbonvoy.com.