Altair Mengumumkan Generasi Terbaru Altair® HPCWorksTM 2024

(SeaPRwire) –   Peningkatan menyediakan keupayaan penjadualan yang kuat, integrasi awan dan AI, dan pemantauan dan laporan HPC

TROY, Mich., Nov. 14, 2023 —  (Nasdaq: ALTR), pemimpin global dalam sains pengiraan dan kecerdasan buatan (AI), mengumumkan peningkatan penting kepada Altair® HPCWorksTM, platform komputasi prestasi tinggi (HPC) dan awannya. Alat dan integrasi baru termasuk portal pengguna diperkuat AI, teknologi generasi seterusnya untuk alir kerja teragih, pemantauan dan laporan HPC maju, dan pengukuran awan yang lebih mudah daripada sebelumnya.

Altair mengumumkan peningkatan penting kepada Altair® HPCWorksTM, platform komputasi prestasi tinggi dan awannya. Alat dan integrasi baru termasuk portal pengguna diperkuat AI, teknologi generasi seterusnya untuk alir kerja teragih, pemantauan dan laporan HPC maju, dan pengukuran awan yang lebih mudah daripada sebelumnya.

Altair mengumumkan peningkatan penting kepada Altair® HPCWorksTM, platform komputasi prestasi tinggi dan awannya. Alat dan integrasi baru termasuk portal pengguna diperkuat AI, teknologi generasi seterusnya untuk alir kerja teragih, pemantauan dan laporan HPC maju, dan pengukuran awan yang lebih mudah daripada sebelumnya.

“Altair HPCWorks meningkatkan keupayaan HPC Altair dan membantu organisasi mempercepat inovasi dengan menyederhanakan pengurusan sumber, pengurusan kerja, pengurusan alir kerja, dan pelaporan mereka,” kata Sam Mahalingam, ketua teknologi, Altair. “Matlamat kami adalah untuk menjadikan penggunaan teknologi terkini menjadi mudah bagi pengguna supaya mereka boleh memberi tumpuan kepada kerja penting daripada alat yang digunakan.”

Peningkatkan Produktiviti Pengguna dan Keluaran dengan AI
 alat penyerahan dan pemantauan kerja diperkuat AI yang tersedia dalam Altair HPCWorks menggunakan analisis data sejarah, input kerja, dan penyisipan fail input untuk meramal tingkah laku kerja dan menganggarkan keperluan memori dan masa dinding. Ia juga secara berterusan melatih diri berdasarkan data baru. Altair Access memberikan anggaran masa dinding untuk mengoptimumkan penjadualan, memberikan peningkatan ketara keluaran kerja 10-15% untuk beban kerja sebenar.

Penjadualan HPC Luruh Tanpa Usikan
Turut termasuk dalam Altair HPCWorks adalah Altair® Liquid SchedulingTM untuk PBS Professional, yang dilaksanakan merentasi beberapa domain penjadualan sedia ada untuk memberikan lompatan skala untuk generasi superkomputer terkini. Liquid Scheduling adalah ciri HPC yang berkuasa, fleksibel yang memenuhi permintaan alir kerja teragih terkini. Ia memastikan beban kerja berjalan dengan cara paling cekap dengan menyambung beberapa gugusan dan tapak, menghapuskan silo, dan memberikan kebolelihatan global kepada penggunaan sumber. Pusat Komputer Super Nasional (NSCC) Singapura adalah rakan pembangunan utama untuk Liquid Scheduling dan merancang untuk melaksanakan penyelesaian itu pada 2024 sebagai komponen penting infrastruktur masa depannya.

Laporan HPC Cepat, Mudah Faham
Penyelesaian laporan baru Altair HPCWorks, Altair® InsightProTM, menyederhanakan dan mempercepatkan pelaporan HPC dan awan. Dengan antaramuka ramah pengguna dan laporan pra-bina, InsightPro menjadikan pengambilan keputusan berdasarkan data lebih mudah daripada sebelumnya. Ia memberikan kebolelihatan meluas dan terperinci ke dalam persekitaran HPC dan awan, membolehkan organisasi memisahkan data dan pelaporan penting operasi daripada metrik harian. Ini memberikan pentadbir maklumat yang diperlukan untuk membuat keputusan cepat yang meningkatkan penggunaan dan kecekapan. Akses pangkalan data terbuka memudahkan penyambungan InsightPro kepada penyelesaian analisis data canggih seperti Altair® PanopticonTM dan Altair® RapidMiner® untuk analisis AI maju.

Ambil Kawalan Awan
Pengurus beban PBS Professional Altair kini termasuk capaian terus kepada yang membantu syarikat merangka beban kerja teknikal HPC berkomputer tinggi ke awan dan memberikan kebolelihatan lengkap kepada sumber HPC awan. Pengurusan belanjawan bersepadu membenarkan pengguna memantau dan mengawal kos untuk mengurangkan perbelanjaan awan.

NavOps menyediakan antaramuka tunggal untuk mengukur sumber secara dinamik dalam awan awam paling popular. Ini membolehkan pengguna memanfaatkan HPC awan untuk mempercepatkan beban kerja keutamaan, membolehkan perpindahan sumber masa puncak, dan mengawal bajet operasi. NavOps dalam PBS Professional menawarkan antaramuka GUI mudah digunakan untuk operasi harian, serta antaramuka baris perintah (CLI) yang luas untuk pengurusan IT, termasuk pemasangan dan konfigurasi.

Terokai HPC dengan Altair OneTM
Altair OneTM, pintu masuk inovasi awan Altair yang dikuasakan oleh Altair HPCWorks, membolehkan pasukan menyelaraskan HPC dalam awan dan tempatan dengan lancar. Pengguna kini boleh dengan mudah mencipta gugusan persendirian menggunakan langganan awan mereka sendiri, dilengkapkan sepenuhnya dengan aplikasi dan alat Altair serta menggunakan perkakasan CPU dan GPU terkini. Tambahan pula, Altair DriveTM memberikan pasukan kawalan data mereka dalam awan dengan alir kerja lancar dan intuitif, pemain 2D/3D bersepadu, dan penyerahan pintar berdasarkan kandungan ke gugusan Altair HPCWorks.

Untuk maklumat terkini tentang pembangunan terkini dalam Altair HPCWorks, lawati web.altair.com/sc23 atau lawati Altair di Booth #825 di SC23 dari November 12-17 di Denver, Colorado.

Tentang Altair
Altair adalah pemimpin global dalam sains pengiraan dan kecerdasan buatan (AI) yang menyediakan perisian dan penyelesaian awan dalam simulasi, komputasi prestasi tinggi (HPC), analisis data, dan AI. Altair membolehkan organisasi merentasi semua industri bersaing dengan lebih berkesan dan membuat keputusan yang lebih bijak dalam dunia yang semakin terhubung – semuanya sambil mencipta masa depan yang lebih hijau dan lestari. Untuk maklumat lanjut, lawati .

Hubungan media                                 

Korporat Altair                                 

 Hubungan Pelabur Altair

Jennifer Ristic                                     

 Monica Gould, The Blueshirt Group

+1.216.849.3109                             

+1 212.871.3927

               

 

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyediakan perkhidmatan pengedaran siaran akhbar kepada pelanggan global dalam pelbagai bahasa(Hong Kong: AsiaExcite, TIHongKong; Singapore: SingdaoTimes, SingaporeEra, AsiaEase; Thailand: THNewson, THNewswire; Indonesia: IDNewsZone, LiveBerita; Philippines: PHTune, PHHit, PHBizNews; Malaysia: DataDurian, PressMalaysia; Vietnam: VNWindow, PressVN; Arab: DubaiLite, HunaTimes; Taiwan: EAStory, TaiwanPR; Germany: NachMedia, dePresseNow)