Amazon Memperluaskan Jangkauan Jualan Kereta Secara Daring Melalui Kolaborasi Dengan Hyundai

Amazon Stock

(SeaPRwire) –   Amazon (NASDAQ: AMZN) telah mendedahkan kerjasama strategik dengan Syarikat Hyundai di Pameran Kereta Los Angeles 2023, bertujuan untuk meningkatkan pengalaman pelanggan dan memperluas jangkauan dalam arena jualan kereta dalam talian.

Kerjasama ini akan memperkenalkan jualan kenderaan dalam talian di Amerika Syarikat bermula 2024, membolehkan pelanggan dengan lancar melayari kenderaan yang tersedia, memilih model yang disukai, dan melengkapkan pembelian dalam talian menggunakan pilihan bayaran dan pembiayaan mereka. Amazon bertujuan untuk meningkatkan kemudahan dan kesedaran pelanggan melalui proses pembelian kereta dalam talian yang dipermudahkan ini.

Sebagai sebahagian daripada perkongsian ini, kenderaan Hyundai masa hadapan akan menawarkan pengalaman Alexa terpadu. Penambahan ini akan memberikan pengalaman pembantu maya yang dipertingkatkan kepada pelanggan membeli model generasi seterusnya Hyundai. Di luar keupayaan pembantu maya biasa, pemandu akan dapat mengawal rumah pintar mereka ketika memandu, selanjutnya mengintegrasikan teknologi ke dalam pengalaman memandu.

Selain itu, Hyundai telah memilih Amazon Web Services sebagai pembekal awan keutamaan mereka, mengukuhkan kerjasama dan memanfaatkan keupayaan awan Amazon untuk pelbagai aplikasi.

Langkah ini mewakili satu langkah penting bagi Amazon ke dalam ruang jualan kereta dalam talian, selaras dengan strategi syarikat untuk memperkukuhkan kedudukannya dalam pasaran e-dagang yang berkembang maju. Laporan meramalkan pasaran pembelian kereta dalam talian global akan mencapai $563.8 bilion menjelang 2028, dengan Kadar Pertumbuhan Tahunan Komposit sebanyak 11.1% antara 2023 dan 2028.

Penembusan Amazon ke pasaran kereta dalam talian selaras dengan strategi pertumbuhan keseluruhannya, yang sudah menyaksikan kerjasama berjaya dengan Snap, Meta Platforms, dan Shopify. Perkongsian ini bertujuan untuk meningkatkan pengalaman pengguna dan menyederhanakan akses kepada produk Amazon dalam aplikasi sosial popular.

Usaha kerjasama dengan pelbagai syarikat dijangka akan menyumbang kepada jualan kedai dalam talian Amazon, yang diramalkan akan mencapai $2.28 trilion pada 2023, menunjukkan pertumbuhan sebanyak 3.8% daripada tahun sebelumnya. Pendapatan yang dijangkakan untuk 2024 dan 2025 ialah $2.5 trilion dan $2.76 trilion, masing-masing, menunjukkan pertumbuhan tahunan sebanyak 9.9% dan 10.1%. Saham Amazon telah meningkat sebanyak 72.8% setahun, mengatasi peningkatan industri sebanyak 45.2%, mencerminkan keyakinan pelabur terhadap langkah strategik syarikat dan potensi pasaran.

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyediakan perkhidmatan pengedaran siaran akhbar kepada pelanggan global dalam pelbagai bahasa(Hong Kong: AsiaExcite, TIHongKong; Singapore: SingapuraNow, SinchewBusiness, AsiaEase; Thailand: THNewson, ThaiLandLatest; Indonesia: IndonesiaFolk, IndoNewswire; Philippines: EventPH, PHNewLook, PHNotes; Malaysia: BeritaPagi, SEANewswire; Vietnam: VNWindow, PressVN; Arab: DubaiLite, HunaTimes; Taiwan: TaipeiCool, TWZip; Germany: NachMedia, dePresseNow)