American Clean Power Anugerah Pendokong Tenaga Bersih Iowa

American Clean Power Awards Iowa Clean Energy Champions

(SeaPRwire) –   Sen. Grassley, Gov. Reynolds, dan Pengarah IEDA Durham dianugerahkan untuk kepimpinan mereka
Laporan Terbaru Menghuraikan Pelaburan Tenaga Bersih Berkaliber Utiliti $25 Bilion di Iowa

ANKENY, Iowa, Dis 15, 2023 — Pagi ini, Persatuan Tenaga Bersih Amerika (ACP) dan Power Up Iowa (PUI) menghargai Senator AS Chuck Grassley, Gabenor Kim Reynolds, dan Pengarah Agensi Pembangunan Ekonomi Iowa (IEDA) Debi Durham sebagai Juara Tenaga Bersih. Berkat kepimpinan mereka, Iowa telah meningkatkan pelbagai pendapatan pertanian, menjana hasil cukai yang besar untuk masyarakat luar bandar Iowa, dan memperbaiki portfolio tenaga boleh diperbaharui negeri itu.

Logo

“Ia adalah satu penghargaan untuk menerima anugerah ini kerana Iowa mempunyai sejarah yang panjang menyokong dan meningkatkan sektor tenaga,” kata Gabenor Kim Reynolds. “Kedudukan kepimpinan Iowa dalam tenaga boleh diperbaharui jauh melebihi satu orang. Daripada bekerja sama dengan legislatif, kepada institusi penyelidikan kelas dunia kami, Iowa telah mengukuhkan dirinya sebagai kuasa tenaga sebenar.”

Awal minggu ini, ACP menerbitkan laporan baru yang menggariskan sumbangan penting yang dibuat di Iowa daripada projek tenaga bersih berkaliber utiliti. Laporan itu mendapati 61% kapasiti tenaga negeri kini dijana melalui projek solar dan angin. Kapasiti tenaga bersih di negeri itu kini berdiri pada 13,278 megawatt (MW), cukup untuk menyara 4.2 juta rumah.

Iowa ialah kisah kejayaan tenaga bersih, menghasilkan dan menggunakan tenaga bersih untuk bahagian yang lebih besar daripada campuran penjanaan elektrik negeri. Berkat kepimpinan Senator Grassley dan Gabenor Reynolds, Iowa telah mencapai kejayaan ini dengan sokongan awam yang meluas,” kata CEO ACP Jason Grumet. “Senator Grassley telah lama menyokong perkongsian antara tenaga bersih dan masyarakat luar bandar dan pertanian Iowa. Gabenor Reynolds sedang memimpin negara dalam menunjukkan manfaat ekonomi tenaga bersih dalam masyarakat tempatan dan ekonomi seluruh negeri. Pengarah IEDA Durham telah membolehkan budaya inovasi yang telah mempropulsi pembangunan perniagaan kecil dan pelaburan tempatan ke dalam ekonomi tenaga bersih negeri. Ia adalah keseronokan besar untuk mengakui Senator Grassley, Gabenor Reynolds, dan Pengarah Durham dan contoh yang telah mereka tunjukkan kepada negara.”

Makan tengah hari pada hari ini juga menandakan ulang tahun ke-40 piawaian portfolio boleh diperbaharui Iowa dan ulang tahun ke-30 Akta Insentif Tenaga Angin 1993, yang ditulis oleh Sen. Grassley.

“Saya sentiasa menjadi penyokong kuat tenaga boleh diperbaharui dan keupayaan petani untuk mempelbagaikan operasi mereka melalui beberapa sumber yang paling subur di Iowa: angin dan solar,” kata Senator Chuck Grassley. “Saya dihargai oleh Persatuan Tenaga Bersih Amerika untuk kerja saya bagi pihak rakyat Iowa, dan saya berharap untuk bekerja sama berterusan untuk meningkatkan peluang tenaga boleh diperbaharui di seluruh Iowa.”

Membina momentum insentif cukai yang diumumkan tahun lalu, bilionan lagi pelaburan diramalkan menjelang 2030. Iowa laporan ciri-ciri termasuk:

  • $25 Bilion Pelaburan swasta hari ini dalam projek solar, angin dan penyimpanan berkaliber utiliti Iowa.
  • $13 Bilion Pelaburan swasta yang dijangka melalui projek tenaga bersih yang akan menyokong ekonomi tenaga bersih Iowa menjelang 2030.
  • $73.4 Juta Jumlah yang dibayar setiap tahun melalui pembayaran sewa tanah Iowa.
  • $61.5 Juta Pelaburan dalam cukai tempatan dan negeri yang dibayar oleh industri.
  • Hampir 5,500 pekerjaan Iowa disokong oleh industri tenaga bersih.

“Ia merupakan keistimewaan untuk membantu menghormati pemimpin dinamik dalam ruang tenaga boleh diperbaharui ini,” kata Presiden Des Moines Area Community College Rob Denson. “Kepimpinan mereka mempunyai jangkauan yang luas – daripada pembangunan ekonomi dan tenaga tempatan ke pengeluaran kerjaya bergaji tinggi untuk graduan DMACC. Apabila industri tenaga boleh diperbaharui berkembang, Iowa akan berkembang bersamanya.”

Kami menjemput anda untuk menyertai perbualan berterusan melalui .

Mengenai ACP
Persatuan Tenaga Bersih Amerika (ACP) adalah suara terkemuka industri tenaga bersih multi-teknologi semasa, mewakili lebih 800 storan tenaga, angin, solar berkaliber utiliti, hidrogen bersih dan syarikat transmisi. ACP komited untuk memenuhi matlamat keselamatan negara, ekonomi dan iklim Amerika dengan tenaga domestik berkembang pesat, rendah kos dan boleh dipercayai.

Ketahui lebih lanjut di .

Mengenai PUI
Power Up Iowa, inisiatif Persatuan Tenaga Bersih Amerika, adalah perikatan seluruh negeri penyokong tenaga boleh diperbaharui menyokong dasar-dasar dan inisiatif tempatan, negeri dan persekutuan yang meningkatkan pelaburan angin dan tenaga solar di Iowa. Dengan mendidik, meningkatkan kesedaran, dan menyertai perbualan dengan pemimpin negeri kami, Power Up Iowa akan membantu membuat kes untuk pelaburan tenaga boleh diperbaharui untuk menghidupkan semula dan memacu ekonomi tempatan kami.

HUBUNGI:

Sabrina Fang

703-283-2091

Mak Heddens

515-450-2954

Logo

[Top row] Frank Macchiarola, ACP; Robert Durian, Alliant Energy; Kelcey Brown, MidAmerican Energy; IEDA Director Debi Durham; Gov. Kim Reynolds; Sen. Chuck Grassley; Dusky Terry, ITC Midwest.
[Botton row] Scott Koziar, APEX Clean Energy; Jim Shield, Invenegy; Kate O’Hair, EDF Renewables; Stephanie Buway, EDP Renewables; Jonas van Stappen, NextEra Energy.

Awards

SUMBER American Clean Power Association

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyampaikan edaran siaran akhbar secara masa nyata untuk syarikat dan institusi, mencapai lebih daripada 6,500 kedai media, 86,000 penyunting dan wartawan, dan 3.5 juta desktop profesional di seluruh 90 negara. SeaPRwire menyokong pengedaran siaran akhbar dalam bahasa Inggeris, Korea, Jepun, Arab, Cina Ringkas, Cina Tradisional, Vietnam, Thai, Indonesia, Melayu, Jerman, Rusia, Perancis, Sepanyol, Portugis dan bahasa-bahasa lain.