AMI akan Membolehkan Ekosistem Arm dengan Sijil Arm SystemReady SR-SIE untuk UEFI dan Firmware BMC AMI pada Platform NVIDIA® GH200 Grace Hopper Superchip

(SeaPRwire) –   ATLANTA, Nov. 16, 2023 — AMI gembira mengumumkan bahawa ia telah menjadi salah satu Pembekal Perisian Bebas (IFV) yang pertama untuk menerima untuk NVIDIA GH200 Rujukan Platform P4352 dengan penyelesaian Sistem Firmware Aptio V AMI.

“Pengesahan itu membenarkan mereka untuk bertaruh pada pelbagai aplikasi perisian, penyelesaian infrastruktur, perisian dan mungkin seluruh sistem pengendalian dengan pemacu yang mungkin tidak pernah dijalankan sebelum pada silikon terbaru kami dengan keyakinan bahawa ia “berfungsi”, kata Ian Finder, Ketua Produk Utama, Grace di NVIDIA.

Sebagai pembekal utama UEFI dan perisian BMC untuk ekosistem Arm dan x86, AMI menyedari kepentingan program pensijilan SystemReady Arm, memastikan bahawa sistem dan penyelesaian berasaskan Arm “berfungsi” sebaik sahaja keluar dari kotak dengan sistem pengendalian piawai, hipervisor, dan perisian. AMI memberi tumpuan untuk menyampaikan perisian yang boleh berinteraksi, berskala dan selamat untuk mengurangkan kos pembangunan dan penyelenggaraan sambil meningkatkan kebolehpercayaan dan sokongan perkakasan.

“Kerjasama merentas industri terhadap piawaian arsitektur adalah penting untuk membolehkan ekosistem perisian yang subur, yang penting untuk merealisasikan nilai pelbagai dan inovatif penyelesaian silikon. Kami berharap untuk terus bekerjasama dengan AMI untuk menyampaikan platform disahkan SystemReady ke pasaran, mempercepat generasi baru pelayan berasaskan Arm yang direka khas untuk era AI,” kata Dong Wei, Ketua Piawaian dan Felo, Arm.

Sebagai AMI terus mengembangkan sokongannya untuk rakan industri yang mencari pensijilan SystemReady SR pada platform berdasarkan NVIDIA GH200 mereka, kami menjemput ODM/OEM untuk meneliti penyelesaian AMI untuk perisian firmware disahkan, boleh dipercayai dan terbukti untuk masa depan. Penyelesaian kami menawarkan masa ke pasaran yang lebih cepat dengan sokongan kejuruteraan yang kukuh untuk kemaskini masa depan, usaha pemindahan platform dan permintaan penyesuaian ciri.

Ikuti AMI di dan untuk menerima berita dan pengumuman terkini.

Semua tanda dan tanda daftar berdaftar adalah hak milik pemilik masing-masing di AS dan/atau di tempat lain.

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyediakan perkhidmatan pengedaran siaran akhbar kepada pelanggan global dalam pelbagai bahasa(Hong Kong: AsiaExcite, TIHongKong; Singapore: SingdaoTimes, SingaporeEra, AsiaEase; Thailand: THNewson, THNewswire; Indonesia: IDNewsZone, LiveBerita; Philippines: PHTune, PHHit, PHBizNews; Malaysia: DataDurian, PressMalaysia; Vietnam: VNWindow, PressVN; Arab: DubaiLite, HunaTimes; Taiwan: EAStory, TaiwanPR; Germany: NachMedia, dePresseNow)