Anugerah Foto Mobile vivo VISION+ 2024 Kini Dilantik

(SeaPRwire) –   SHENZHEN, China, 14 November 2023 — Pada 13 November 2023, vivo secara rasmi mengumumkan permulaan Anugerah Foto Mobile vivo VISION+ 2024 (selanjutnya dirujuk sebagai “Anugerah”), dengan penerimaan sumbangan bermula sekarang. Tahun ini Anugerah ini dijelmakan bersama oleh vivo dan rakan pengimejan globalnya ZEISS dan Anugerah telah menambah kategori baru “Makro”. Selain “Anugerah Pengimejan Profesional ZEISS” dan “Anugerah Gambar Terbaik Siri X” yang telah lama wujud, anugerah baru seperti “Anugerah Gambar Terbaik Siri S/V” dan “Anugerah Jurufoto Belia” telah diperkenalkan untuk terus menghargai kecemerlangan dalam fotografi. Anugerah ini menggalakkan pencipta imej mudah alih di seluruh dunia untuk menikmati kesenangan ekspresi kreatif melalui konsep “Ambil Satu Lagi” dan mengalami kegembiraan kemanusiaan.

Launch Poster of the 2024 vivo VISION+ Mobile PhotoAwards
Poster Pelancaran Anugerah Foto Mobile vivo VISION+ 2024

Menggalakkan ekspresi melimpah dengan konsep Ambil Satu Lagi

Hari ini, pengimejan mudah alih telah muncul sebagai bentuk penting mencatat dan mengungkapkan dalam kehidupan kita, yang seterusnya menghidupkan semangat penciptaan imej mudah alih dan membolehkan orang untuk menyelami ekspresi emosi, sikap dan estetika mereka melalui penciptaan imej mudah yang praktikal. Untuk terus menanggapi semangat penciptaan melimpah ini dan memberi inspirasi idea baru, Anugerah Foto Mobile vivo VISION+ 2024 sekali lagi berlangsung. Anugerah ini menggalakkan peserta untuk “Ambil Satu Lagi” gambar momen-momen hidup seharian, menangkap aliran dinamik tenaga hidup setiap masa, dan meluaskan kemungkinan penciptaan imej.

Anugerah ini terus menampilkan barisan juri profesional yang menggabungkan otoriti dan keragaman: Bertram Hoenlinger, Pakar Fotografi ZEISS, Francesco Gola, Duta ZEISS Pengimejan Mudah Alih, Xiao Quan, Jurufoto Potret, dan Yu Meng, Naib Presiden Pengimejan vivo. Bersama mereka akan menemui karya yang menyentuh perasaan dan mengkaji ekspresiviti multidimensi pengimejan mudah alih.

Selain barisan penilai yang diperbaharui, Anugerah juga telah mengemaskini kategori pertandingannya, menetapkan enam unit sumbangan: “Potret”, “Siri Foto”, “Lanskap”, “Malam”, “Pergerakan” dan “Makro”. Ini membolehkan pencipta melepaskan inspirasi dan mengungkap diri tanpa dibatasi masa atau ruang. Di antaranya, kategori “Makro” baru ini menjemput peserta untuk mengkaji momen indah yang kerap terlepas pandang di alam semesta luas dari perspektif yang lebih halus.

Anugerah tahun ini mempunyai sejumlah 24 anugerah dalam pelbagai kategori. Anugerah termasuk “Anugerah Gambar Terbaik Siri X” dan “Anugerah Gambar Terbaik Siri S/V” menggalakkan pengguna vivo di seluruh dunia untuk mengkaji dan menghargai keupayaan pengimejan unik yang ditawarkan oleh pelbagai siri telefon pintar vivo. Selain itu, “Anugerah Jurufoto Belia” yang baru dicipta khusus untuk menyediakan pentas untuk orang muda berusia 18-24 tahun, mengharapkan mereka menyuntik semangat baru ke dalam penciptaan imej sebagai generasi baru yang lahir bersama telefon pintar.

Mencorakkan Tapis Budaya Pengimejan Mudah Alih Dengan Empat Tahun Usaha

Kemajuan teknologi pengimejan mudah alih dan trend popularisasi penciptaan imej terus mendorong eksplorasi vivo dalam budaya pengimejan, serta usahanya untuk menyediakan platform penciptaan kreatif yang lebih luas dan profesional kepada pengguna.

Pada tahun 2020, vivo memulakan Anugerah Foto Mobile vivo VISION+ untuk kali pertama, menjemput pengguna global untuk merakam momen, berkongsi emosi, dan mengungkap diri dengan telefon pintar mereka. Selama empat tahun terakhir, skala dan pengaruh Anugerah berkembang setiap tahun. Setakat ini, ia telah menarik pencipta dari lebih 40 negara dan rantau di seluruh dunia, memaparkan hampir sejuta karya yang menggabungkan emosi kaya dan estetika visual. Setiap karya melambangkan ekspresi pencipta yang menyentuh perasaan pada masa tertentu, bersama-sama menggariskan lanskap budaya yang mencerminkan ciri-ciri sosial dan semangat zaman.

Collection of Submitted Works from the 2023 vivo VISION+ Mobile PhotoAwards
Koleksi Karya Sumbangan dari Anugerah Foto Mobile vivo VISION+ 2023

Sebagai pemimpin dalam bidang pengimejan mudah alih, vivo secara aktif menganjurkan siri acara budaya imej, bekerjasama dengan institusi pengimejan profesional untuk menyampaikan daya tarikan penciptaan imej kepada audiens yang lebih meluas. Pada tahun 2021, vivo bekerjasama dengan JIMEI x ARLES International Photo Festival untuk mempersembahkan pameran bertajuk, menjadikan pameran fotografi telefon pintar kelihatan di pentas antarabangsa buat kali pertama. Pada bulan Disember ini, kedua-dua pihak akan berganding bahu sekali lagi untuk mempersembahkan “Pameran vivo VISION+”, memaparkan karya artis seperti Alex Webb dan Francesco Gola, bersama-sama pemilihan cemerlang dari 212,265 sumbangan yang diterima untuk Anugerah Foto Mobile vivo VISION+ 2023. Acara ini menggabungkan karya pengimejan mudah alih di seluruh dunia dan menghubungkannya dengan audiens, membangkitkan kesedaran dan semangat kreatif lebih ramai orang untuk “Ambil Satu Lagi” gambar momen berharga.

vivo VISION+ Exhibition
Pameran vivo VISION+

Membangunkan Pengimejan Profesional Berpusat Manusia Untuk Penciptaan Imej Mudah Alih Tanpa Sempadan

Sebagai jenama telefon pintar bersejarah sepuluh tahun yang akar umbinya dalam bidang pengimejan, vivo sentiasa memberi tumpuan kepada inovasi berpusat pengguna. Bergantung kepada strategi inovasi bebas dan kolaboratif, vivo bertujuan untuk menyediakan pengguna dengan keupayaan pengimejan mudah alih terunggul dan pengalaman pengguna yang menyenangkan dan mudah, membolehkan penciptaan imej mudah alih melampaui sempadan peranti dan operasi. Selain itu, vivo secara aktif melangkah ke hadapan dengan memacu sempadan inovasi terkini melalui kerjasama dengan individu berfikiran sama dalam pelbagai bidang, mencabar had imaginasi dalam penciptaan imej mudah alih.

Pada tahun 2020, vivo mengumumkan kerjasama pengimejan global dengan ZEISS. Kedua-dua pihak telah menyiasat asas-asas teori dan teknologi terkini pengimejan mudah alih, dengan pencapaian penyelidikan mereka berjaya diserap ke dalam 20 produk menampilkan Sistem Pengimejan vivo ZEISS Bersinergi. Kolaborasi ini telah membolehkan hampir 15 juta pengguna di seluruh dunia menikmati intipati kesenangan penciptaan imej mudah alih melalui pengalaman yang dipertingkatkan, intuitif dan lancar.

Pada masa hadapan, vivo akan terus memberi tumpuan kepada inovasi teknologi berpusat pengguna, mengkaji kemungkinan tidak terhingga penciptaan imej mudah alih, dan membolehkan lebih ramai orang menikmati kegembiraan ekspresi diri dan penciptaan melalui telefon pintar. Bersama-sama semangat dan imaginasi, mereka akan bersama-sama membangunkan lanskap pengimejan mudah alih moden yang kaya makna dan nilai budaya.

Pendaftaran rasmi untuk Anugerah Foto Mobile vivo VISION+ 2024 kini dibuka, dan tarikh akhir sumbangan adalah 31 Mei 2024. Untuk maklumat lanjut mengenai Anugerah Foto Mobile vivo VISION+ 2024, sila lawati: visionplus.vivo.com.

Tentang vivo

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyediakan perkhidmatan pengedaran siaran akhbar kepada pelanggan global dalam pelbagai bahasa(Hong Kong: AsiaExcite, TIHongKong; Singapore: SingdaoTimes, SingaporeEra, AsiaEase; Thailand: THNewson, THNewswire; Indonesia: IDNewsZone, LiveBerita; Philippines: PHTune, PHHit, PHBizNews; Malaysia: DataDurian, PressMalaysia; Vietnam: VNWindow, PressVN; Arab: DubaiLite, HunaTimes; Taiwan: EAStory, TaiwanPR; Germany: NachMedia, dePresseNow) 

vivo ialah syarikat teknologi yang mencipta produk hebat berdasarkan reka bentuk bernilai, dengan peranti pintar dan perkhidmatan cergas sebagai terasnya. Syarikat ini bertujuan untuk membina jambatan antara manusia dengan dunia digital. Melalui kreativiti unik, vivo menyediakan pengguna dengan kehidupan digital dan mudah alih yang semakin mudah. Menurut nilai teras syarikat yang merangkumi Benfen*, berpusat pengguna, bernilai reka bentuk, vivo berusaha untuk membina jambatan antara manusia dengan dunia digital. Melalui kreativiti unik, vivo menyediakan pengguna dengan kehidupan digital dan mudah alih yang semakin mudah. Menurut nilai teras syarikat yang merangkumi Benfen*, berpusat pengguna, bernilai reka bentuk, vivo berusaha untuk membina jambatan antara manusia dengan dunia digital. Melalui kreativiti unik, vivo menyediakan pengguna dengan kehidupan digital dan mudah alih yang semakin mudah. Menurut nilai teras syarikat yang merangkumi Benfen*, berpusat pengguna, bernilai reka bentuk, vivo berusaha untuk membina jambatan antara manusia dengan dunia digital. Melalui kreativiti unik, vivo menyediakan pengguna dengan kehidupan digital dan mudah alih yang semakin mudah. Menurut nilai teras syarikat yang merangkumi Benfen*, berpusat pengguna, bernilai reka bentuk, vivo berusaha untuk membina jambatan antara manusia dengan dunia digital. Melalui kreativiti unik, vivo menyediakan pengguna dengan kehidupan digital dan mudah alih yang semakin mudah. Menurut nilai teras syarikat yang merangkumi Benfen*, berpusat pengguna, bernilai reka bentuk, vivo berusaha untuk membina jambatan antara manusia dengan dunia digital. Melalui kreativiti unik, vivo menyediakan pengguna dengan kehidupan digital dan mudah alih yang semakin mudah. Menurut nilai teras syarikat yang merangkumi Benfen*, berpusat pengguna, bernilai reka bentuk, vivo berusaha untuk membina jambatan antara manusia dengan dunia digital. Melalui kreativiti unik, vivo menyediakan pengguna dengan kehidupan digital dan mudah alih yang semakin mudah. Menurut nilai teras syarikat yang merangkumi Benfen*, berpusat pengguna, bernilai reka bentuk, vivo berusaha untuk membina jambatan antara manusia dengan dunia digital. Melalui kreativiti unik, vivo menyediakan pengguna dengan kehidupan digital dan mudah alih yang semakin mudah. Menurut nilai teras syarikat yang merangkumi Benfen*, berpusat pengguna, bernilai reka bentuk, vivo berusaha untuk membina jambatan antara manusia dengan dunia digital. Melalui kreativiti unik, vivo menyediakan pengguna dengan kehidupan digital dan mudah alih yang semakin mudah. Menurut nilai teras syarikat yang merangkumi Benfen*, berpusat pengguna, bernilai reka bentuk, vivo berusaha untuk membina jambatan antara manusia dengan dunia digital. Melalui kreativiti unik, vivo menyediakan pengguna dengan kehidupan digital dan mudah alih