Baidu, Inc. Files Its Annual Report on Form 20-F

41 Baidu, Inc. Files Its Annual Report on Form 20-F

(SeaPRwire) –   BEIJING, March 18, 2024 — Baidu, Inc. (NASDAQ: BIDU dan HKEX: 9888 (HKD Counter) dan 89888 (RMB Counter)) (“Baidu” atau “Syarikat”) mengumumkan hari ini telah memfailkan laporan tahunan bagi tahun berakhir 31 Disember 2023 dengan Suruhanjaya Sekuriti dan Pertukaran (the “Form 20-F”). Form 20-F boleh diakses di laman hubungan pelabur Syarikat di .

Syarikat akan menyediakan salinan cetakan Form 20-F yang mengandungi penyata kewangan konsolidasi yang diaudit, secara percuma, kepada pemegang saham dan pemegang ADS sekiranya diminta. Permintaan hendaklah dialamatkan kepada Jabatan Hubungan Pelabur, Baidu, Inc., Baidu Campus, No. 10, Shangdi 10th Street, Daerah Haidian, Beijing 100085, Rakyat China.

Syarikat juga menerbitkan laporan tahunan bagi tahun berakhir 31 Disember 2023 (“Laporan Tahunan Hong Kong”) pada 15 Mac 2024 mengikut Peraturan Pelistingan Sekuriti di Bursa Saham Hong Kong (the “HKEx”). Laporan Tahunan Hong Kong mengandungi maklumat yang sama seperti yang dinyatakan dalam Form 20-F dan boleh diakses di laman hubungan pelabur Syarikat di dan juga laman web HKEx di .

Tentang Baidu

Ditubuhkan pada tahun 2000, misi Baidu adalah untuk mempermudahkan dunia yang rumit melalui teknologi. Baidu merupakan syarikat AI terkemuka dengan asas internet yang kukuh, diperdagangkan di NASDAQ di bawah “BIDU” dan HKEX di bawah “9888”. Satu ADS Baidu mewakili lapan saham biasa Kelas A.

SUMBER: Baidu, Inc.

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyampaikan edaran siaran akhbar secara masa nyata untuk syarikat dan institusi, mencapai lebih daripada 6,500 kedai media, 86,000 penyunting dan wartawan, dan 3.5 juta desktop profesional di seluruh 90 negara. SeaPRwire menyokong pengedaran siaran akhbar dalam bahasa Inggeris, Korea, Jepun, Arab, Cina Ringkas, Cina Tradisional, Vietnam, Thai, Indonesia, Melayu, Jerman, Rusia, Perancis, Sepanyol, Portugis dan bahasa-bahasa lain.