Bangunan koliving pertama Common di Kanada kini menyewa di Zibi

35 1 Common's first Canadian coliving building now leasing at Zibi

(SeaPRwire) –   Kerjasama Dream dengan raksasa koliving Amerika Syarikat dan Ottawa Community Housing menyediakan campuran unik dan inovatif untuk koliving, suite mampu milik dan tradisional

OTTAWA, ON, Dec. 11, 2023 – Dream Unlimited (TSX: DRM) dan Dream Impact Trust (TSX: MPCT.UN) gembira mengumumkan bahawa pendaftaran kini dibuka untuk bangunan sewaan pertama mereka di Ottawa, Common at Zibi. Bangunan 25 tingkat ini, terletak di Pulau Chaudière di tengah-tengah Zibi, akan mendefinisikan semula gaya hidup moden di ibu negara dengan pendekatan inovatif untuk mengintegrasikan suite koliving, mampu milik dan tradisional dalam satu bangunan.

Dream Unlimited Logo (CNW Group/Dream Unlimited)

Common at Zibi menyediakan campuran unik dan inovatif untuk koliving, mampu milik dan suite tradisional di ibu negara Kanada

Common at Zibi akan menyambut penghuni pertamanya pada bulan Januari. Ia merupakan bangunan koliving pertama di Kanada, dan penawaran perumahan mampu milik terbaru oleh Ottawa Community Housing (OCH).

“Kami sangat bangga menjadi yang pertama menawarkan koliving di Ottawa dan kami sangat bangga dengan perkongsian yang telah kami bentuk untuk menyediakan penyelesaian perumahan kreatif dan unik yang memenuhi pelbagai keperluan di bandar ini,” kata Michael Cooper, Presiden dan Ketua Pegawai Bertanggungjawab Dream. “Setiap pemaju di Kanada seharusnya memikirkan secara kreatif bagaimana mereka akan membantu menyelesaikan kekurangan perumahan di komuniti masing-masing.”

Zibi merupakan komuniti pertama Kanada yang menampilkan skor transit, kebolehberjalan kaki dan basikal yang tinggi, terletak dalam jarak beberapa langkah dari pusat bandar Gatineau dan Ottawa, dan menawarkan sistem tenaga daerah unik antara wilayah, yang memanaskan dan menyejukkan semua bangunan sambil menghasilkan sifar emisi karbon. Dengan taman tepi airnya yang banyak dan ruang acara yang sibuk, Zibi dengan mudahnya boleh memegang gelaran komuniti paling mampan di kawasan ibu negara.

Persekitaran termasuk dan pelbagai untuk semua penghuni

Common at Zibi menampilkan 48 unit koliving, setiap satu boleh menampung sehingga 5 penghuni, 140 suite tradisional, dan 19 rumah mampu milik, menjadikannya persekitaran termasuk dan pelbagai untuk semua penghuni.

“Kami gembira menjadi sebahagian daripada perkongsian perumahan inovatif ini antara Zibi dan OCH,” kata Stéphane Giguère, Ketua Pegawai Eksekutif Ottawa Community Housing. “Menyediakan pilihan perumahan mampu milik dan pelbagai yang diperlukan kepada penduduk Ottawa, di salah satu lokasi paling hebat di Ottawa, merupakan contoh terbaik bagaimana perkongsian awam-swasta boleh bekerja sama untuk mewujudkan komuniti yang inklusif dan mampan. Kami bangga bekerjasama dengan Dream dan Common untuk menyediakan pengalaman hidup yang inklusif yang boleh diakses oleh komuniti Ottawa.”

Apartmen OCH, berjulat dari 1 hingga 2 bilik tidur, akan ditawarkan pada kadar mampu milik. Struktur harga selari dengan sewa pasaran mampu milik tahun 2023 oleh Kanada Mortgage and Housing Corporation (CMHC). Penting sekali, dua daripada apartmen ini akan direka bentuk untuk mudah capai, memastikan aksesibiliti untuk semua. Rumah-rumah mampu milik akan dikendalikan oleh cawangan perumahan mampu milik Ottawa Community Housing, ARRIV Properties.

Semua penghuni Common at Zibi akan mempunyai akses penuh kepada pelbagai kemudahan untuk meningkatkan pengalaman hidup mereka, termasuk teres atas bumbung yang menakjubkan, pusat kecergasan terkini, storan basikal selamat, ruang kerja bersama, bilik teater, dan bilik majlis dan ruang santai yang dilengkapi sepenuhnya.

Koliving: Mempertemukan orang

Common at Zibi merupakan peluang bagi orang untuk datang bersama untuk menikmati bangunan, daerah dan bandar ini dengan cara yang tidak sahaja lebih mampu milik, tetapi juga lebih daripada sekadar tempat tinggal,” kata Matthew Micksin, Naib Presiden Hartanah Common. “Kami gembira akan membuat pengenalan kami ke pasaran Kanada di lokasi yang indah ini dan dengan rakan kongsi progresif ini.”

Walaupun popular di pasaran utama Amerika Syarikat, koliving merupakan konsep yang agak baru di Kanada. Suite koliving yang dilengkapi sepenuhnya, yang merangkumi bilik tidur peribadi dengan ruang dapur dan ruang tamu bersama, serta akses ke kemudahan terkini. Sewaan meliputi semua utiliti, Wi-Fi, dapur moden yang dilengkapi sepenuhnya, perkhidmatan pembersihan dan perkara seperti tuala kertas, produk pembersihan, dan lebih lagi. Model ini sesuai untuk pelajar antarabangsa atau profesional muda.

Maklumat pendaftaran

Pendudukan pertama di Common at Zibi dijangka bermula pada bulan Januari.

Suite koliving: Para penghuni yang berminat untuk menyewa bilik dalam salah satu suite koliving yang dilengkapi sepenuhnya boleh mengadakan mesyuarat dengan ejen penyewaan, melihat pelan lantai, dan mendapatkan maklumat lanjut di .

Suite tradisional: Suite satu bilik tidur, 1+den, dan dua bilik tidur sedang tersedia. Untuk bertemu dengan ejen penyewaan, melihat pelan lantai, dan untuk maklumat lanjut, lawati .

Apartmen mampu milik: Para penghuni yang berminat untuk menyewa atau mengetahui lebih lanjut mengenai peluang penyewaan di Common at Zibi boleh mendaftar untuk menerima pemberitahuan emel di .

Maklumat berkaitan:
Tentang Zibi

Zibi merupakan komuniti tepi air seluas 13.7 hektar (34 ekar) yang direka dengan teliti oleh Dream Unlimited, (TSX: DRM), dan Dream Impact Trust, (TSX: MPCT.UN). Ia merupakan kawasan tanpa sempadan, menghubungkan bandar-bandar Gatineau dan Ottawa, di mana lebih 5,000 orang akan tinggal dan 6,000 orang akan bekerja, dan mengandungi tiga hektar (lapan ekar) taman tepi sungai dan perkampungan awam, dan lebih satu juta kaki persegi ruang komersial. Ia merupakan salah satu komuniti paling mampan di dunia, dan pemimpin global pertama yang disahkan One Planet Living di Kanada, satu rangka kerja global yang dibangunkan oleh Bioregional dan Tabung Alam Sedunia. .

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyampaikan edaran siaran akhbar secara masa nyata untuk syarikat dan institusi, mencapai lebih daripada 6,500 kedai media, 86,000 penyunting dan wartawan, dan 3.5 juta desktop profesional di seluruh 90 negara. SeaPRwire menyokong pengedaran siaran akhbar dalam bahasa Inggeris, Korea, Jepun, Arab, Cina Ringkas, Cina Tradisional, Vietnam, Thai, Indonesia, Melayu, Jerman, Rusia, Perancis, Sepanyol, Portugis dan bahasa-bahasa lain.