BingX Charity Menjawab Taufan Otis di Mexico

(SeaPRwire) –   SINGAPURA, Nov. 17, 2023 — BingX Charity, lengan amal utama pertukaran mata wang kripto global, mengumumkan sumbangan barang-barang asas untuk membantu masyarakat di Acapulco, Guerrero, dan kawasan sekitarnya di Mexico yang terjejas oleh Taufan Otis.

BingX Charity Responds to Hurricane Otis in Mexico
BingX Charity Responds to Hurricane Otis in Mexico

Taufan Otis menjadi ribut terkuat dalam sejarah yang menghantam pantai Pasifik di Mexico. Taufan Kategori 5 ini mendarat berhampiran Acapulco, di mana hujan lebat dan angin kencangnya melepaskan tanah runtuh besar-besaran dan memutuskan talian kuasa. Otis, yang meninggalkan laluan kemusnahan sepanjang laluannya, menyebabkan keperluan makanan, air dan perlindungan segera bagi beribu-ribu penduduk Acapulco yang terjejas oleh bencana ini. BingX telah mengambil inisiatif untuk menyumbang kepada pemulihan masyarakat tempatan.

Berikutan bahaya alam ini, BingX telah mengambil pendekatan tangan sendiri dengan terlibat secara aktif dalam perolehan, pengurusan dan penghantaran bahan-bahan bantuan penting. Pakaian bantuan BingX merangkumi bekalan penting seperti air minum bersih, barang makanan tidak merosot, perlengkapan kebersihan peribadi, dan pelbagai sumber lain yang tidak ternilai. Pasukan khusus menyelia perolehan dan pengangkutan barang-barang ini, memastikan pengedaran yang cepat dan cekap ke kawasan dan masyarakat yang paling terjejas di mana mereka diperlukan secara mendesak.

“BingX ingin menyatakan solidaritinya dengan penduduk Acapulco dan menguatkan komitmennya untuk menyokong masyarakat sebanyak mungkin semasa situasi sukar ini,” kata Megan Nyvold, Ketua Pembinaan Jenama di BingX. “Di BingX, kami percaya bahawa teknologi blockchain dan kripto boleh berbuat baik untuk masyarakat global. Pada masa krisis seperti ini, ia penting untuk bersatu dan memberikan sokongan. Sumbangan kami adalah langkah kecil ke arah pemulihan Acapulco, dan kami komited untuk terus memberikan bantuan sebaik mungkin keupayaan kami.”

Selari dengan etosnya memberi balik, BingX Charity telah aktif terlibat dalam usaha amal sejak 2019. Pada awal Oktober, ia berjaya menyempurnakan projek “Bright Horizons for Children” di Vietnam, mengumpul dana dan bekerjasama dengan rakan tempatan dan masyarakat blockchain. Usaha bersama ini berakhir dengan penubuhan sebuah sekolah baru untuk kanak-kanak di wilayah Dien Bien, dengan tiga bilik darjah yang luas dan kemudahan tandas moden, disokong oleh padang permainan anti licin dan ceria. BingX kekal teguh dalam komitmennya untuk mencipta kesan positif dan bekerja tanpa henti untuk kebajikan masyarakat global yang memerlukan.

Mengenai BingX

BingX ialah pertukaran kripto terkemuka yang menawarkan perkhidmatan perdagangan tempat, derivatif, salinan dan grid kepada lebih 100 negara dan rantau di seluruh dunia dengan lebih 5 juta pengguna. BingX terus menyambung pengguna dengan pedagang pakar dan platform dengan cara selamat dan inovatif. Sila lawati untuk maklumat lanjut.

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyediakan perkhidmatan pengedaran siaran akhbar kepada pelanggan global dalam pelbagai bahasa(Hong Kong: AsiaExcite, TIHongKong; Singapore: SingdaoTimes, SingaporeEra, AsiaEase; Thailand: THNewson, THNewswire; Indonesia: IDNewsZone, LiveBerita; Philippines: PHTune, PHHit, PHBizNews; Malaysia: DataDurian, PressMalaysia; Vietnam: VNWindow, PressVN; Arab: DubaiLite, HunaTimes; Taiwan: EAStory, TaiwanPR; Germany: NachMedia, dePresseNow)