BingX Menaja Hackathon di Asia Pasifik untuk Pembangunan Bakat Web3

SINGAPURA, 15 Sept. 2023 — BingX, pertukaran kripto global terkemuka, baru-baru ini mengumumkan tajaannya untuk acara Hackathon di Vietnam dan Taiwan, bertujuan untuk memupuk pembangunan bakat dalam ruang Web3 yang berkembang pesat. Dengan komitmen yang kuat untuk menyokong kemajuan teknologi dan inovasi blockchain, BingX telah bermitra dengan NEO dan Taiwan Builder House untuk menaja acara Hackathon ini, dan menghadiri sebagai juri dan panel penasihat.

BingX Sponsored Hackathons in APAC for Web3 Talent Development
BingX Sponsored Hackathons in APAC for Web3 Talent Development

Hackathon, juga dikenali sebagai codefest, adalah acara pengekodan sosial yang mengumpulkan pengatur cara komputer dan orang lain yang berminat untuk bekerja secara kolaboratif pada projek perisian atau perkakasan. Mereka biasanya berpusat pada tema, masalah, atau cabaran tertentu. Peserta membentuk pasukan untuk mencipta penyelesaian inovatif, sering kali dalam jangka masa yang terhad, dan membentangkan projek mereka kepada juri atau panel pakar pada akhir acara.

Di Vietnam, BingX bergabung dengan Neo APAC Hackathon, platform blockchain sumber terbuka dan komuniti yang dipacu, untuk menganjurkan acara Hackathon, bertujuan untuk memanfaatkan potensi besar komuniti pembangun Vietnam dan mendorong mereka untuk meneroka dan menyumbang ke landskap Web3. Pertandingan pengaturcaraan ini dihoskan di Ho Chi Minh City sebagai perhentian kedua dalam siri Hackathon APAC 2023. Dengan berbuat demikian, BingX membantu mempromosikan pertumbuhan bakat Web3 di pasaran kripto Vietnam yang sedang berkembang, serta menyumbang kepada kemakmuran komuniti Web3 tempatan.

Sebagai penaja berlian, BingX baru-baru ini menamatkan penyertaannya dalam acara blockchain Taiwan Builder House. Acara Hackathon ini mengumpulkan minda-minda tercerah di rantau ini untuk berfikir dan membangunkan penyelesaian inovatif dalam Web3. Pertandingan itu merangkumi tema Perdagangan, DeFi, GameFi, SocialFi, dan NFT, menawarkan peserta peluang untuk terlibat rapat dengan projek kelas atas dan menyelesaikan tugas yang berkaitan dengan persidangan. Di samping itu, Josh, Pengarah Perniagaan BingX untuk rantau Asia Pasifik, berkhidmat sebagai juri untuk hackathon ini.

Megan Nyvold, Ketua Pemasaran di BingX, menyatakan: “Kami berbangga menaja acara bermakna ini di Vietnam dan Taiwan, di mana kami percaya pakar masa depan industri blockchain akan muncul. Kami percaya dalam memupuk bakat dalam ruang Web3 dan mendorong inovasi dalam industri blockchain. Hackathon ini menggambarkan komitmen kami untuk menggalakkan kreativiti dan penyelesaian masalah dalam kalangan pembangun dan usahawan di rantau APAC. Kami teruja untuk melihat projek dan idea luar biasa yang timbul daripada acara ini dan untuk terus menyokong pertumbuhan teknologi blockchain.”

Sokongan BingX terhadap acara Hackathon ini menandakan permulaan perjalanan yang menarik menuju pembangunan bakat dalam lanskap Web3. Ketika menyaksikan potensi dan inovasi luar biasa yang diilhamkan oleh acara ini, BingX bertekad untuk memperluas sokongannya melampaui APAC dan mempromosikan kemajuan blockchain pada skala global.

Mengenai BingX

BingX adalah pertukaran kripto terkemuka yang menawarkan perkhidmatan spot, derivatif, salinan, dan perdagangan grid kepada lebih 100 buah negara dan rantau di seluruh dunia dengan lebih 5 juta pengguna. BingX terus menghubungkan pengguna dengan pedagang pakar dan platform dengan cara yang selamat dan inovatif. Sila layari https://bingx.com untuk ketahui tentang BingX.