BlueNord: Mengumumkan Panggilan Pelabur Pendapatan Tetap dan Pertimbangan Terbitan Bon USD 300 Juta untuk Mengganti BNOR14

BlueNord: Announces Fixed Income Investor Calls and Contemplated Bond Issue of USD 300 Million to Replace BNOR14

(SeaPRwire) –   OSLO, Norway, 10 Jun 2024 — BlueNord ASA (“BlueNord” atau “Syarikat”) telah menugaskan DNB Markets, sebahagian daripada DNB Bank ASA, dan Pareto Securities AS sebagai Penyelaras Global Bersama dan Penerima Buku Utama Bersama, serta Arctic Securities AS sebagai Penerima Buku Bersama dan Penasihat Kewangan kepada Syarikat dan Fearnley Securities AS sebagai Penerima Buku Bersama, untuk mengatur siri mesyuarat pelabur pendapatan tetap bermula pada 10 Jun 2024. Isu bon tanpa jaminan kanan USD jangka masa 5 tahun yang baru mungkin akan menyusul, tertakluk kepada keadaan pasaran antara lain.

Hasil bersih daripada isu bon yang dipertimbangkan akan digunakan untuk membiayai semula bon tanpa jaminan kanan USD 175 juta BNOR14 Syarikat yang sedia ada (ISIN NO 0010870900) dan untuk tujuan korporat am. Tertakluk kepada penempatan yang berjaya bagi isu bon baharu yang dipertimbangkan seperti yang dinyatakan di sini, Syarikat akan memanggil bon BNOR14 dengan penyelesaian untuk panggilan tersebut sebelum atau serentak dengan tarikh isu bagi isu bon baharu yang dipertimbangkan.

Hubungi:
Cathrine Torgersen, Ketua Pegawai Hal Ehwal Korporat
Telefon: +47 915 28 501
Emel:

Maklumat ini dianggap sebagai maklumat dalaman mengikut Peraturan Penyalahgunaan Pasaran EU, dan tertakluk kepada keperluan pendedahan mengikut seksyen 5-12 Akta Perdagangan Sekuriti Norway. Pengumuman bursa saham diterbitkan oleh Cathrine Torgersen, Ketua Pegawai Hal Ehwal Korporat, BlueNord ASA, pada tarikh dan masa seperti yang dinyatakan di atas. 

Maklumat ini telah disampaikan kepada anda oleh Cision

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyampaikan edaran siaran akhbar secara masa nyata untuk syarikat dan institusi, mencapai lebih daripada 6,500 kedai media, 86,000 penyunting dan wartawan, dan 3.5 juta desktop profesional di seluruh 90 negara. SeaPRwire menyokong pengedaran siaran akhbar dalam bahasa Inggeris, Korea, Jepun, Arab, Cina Ringkas, Cina Tradisional, Vietnam, Thai, Indonesia, Melayu, Jerman, Rusia, Perancis, Sepanyol, Portugis dan bahasa-bahasa lain.