BMC Menyambut Hari Sedunia COPD 2023 Dengan Produk Inovatif dan Acara Global

(SeaPRwire) –   BEIJING, 15 November 2023 — Hari COPD Sedunia adalah kempen global yang bertujuan meningkatkan kesedaran tentang penyakit paru-paru kronik obstruktif (COPD) dan meningkatkan kualiti hidup bagi mereka yang menghidapi keadaan ini.1 COPD merupakan kumpulan penyakit paru-paru progresif yang menyebabkan kesukaran bernafas dan boleh membawa kepada komplikasi serius seperti masalah jantung, kanser paru-paru, dan depresi. Penemuan penyelidikan menunjukkan bahawa COPD akan menjadi punca kematian ketiga paling tinggi di dunia dan menjejaskan lebih daripada 250 juta orang di seluruh dunia.2

Tema Hari COPD Sedunia tahun ini, yang jatuh pada 15 November 2023, ialah “Bernafas Adalah Hidup – Bertindak Lebih Awal”. Tema ini menekankan kepentingan kesihatan paru-paru awal, diagnosis awal dan campuran awal untuk COPD. Penyelidikan4 menunjukkan bahawa COPD boleh bermula awal dalam kehidupan dan menjejaskan individu muda, dan terdapat banyak faktor risiko selain merokok yang boleh menyumbang kepada COPD, seperti pencemaran udara, pendedahan pekerjaan, faktor genetik, dan jangkitan pernafasan. Oleh itu, penting untuk melindungi paru-paru daripada bahan-bahan merbahaya, memantau fungsi paru-paru secara berkala, dan mendapatkan bantuan perubatan jika timbul sebarang gejala COPD seperti batuk kronik, sesak nafas, sifiran, atau ketegangan dada.

Diagnosis awal dan rawatan COPD boleh melambatkan perkembangan penyakit, mengurangkan risiko komplikasi, dan meningkatkan gejala serta kualiti hidup pesakit. Terdapat pelbagai pilihan rawatan yang tersedia untuk COPD seperti ubat-ubatan, oksigen terapi, pemulihan paru-paru, pembedahan, dan pengudaraan bukan invasif. Pilihan rawatan bergantung kepada keparahan penyakit, keutamaan pesakit, dan ketersediaan sumber.3

Sebagai salah satu pembekal kesihatan pernafasan dan tidur, BMC komited menghasilkan produk inovatif yang boleh membantu pesakit COPD mendapatkan rawatan yang lebih mudah dan berkesan. Antara produk yang ditawarkan oleh BMC ialah , dan nebulizer, yang boleh menghantar oksigen, tekanan udara, dan ubatan ke paru-paru pesakit. Produk-produk ini boleh membantu meningkatkan oksigenasi, ventilasi, dan peradangan paru-paru, serta mengurangkan gejala dan pencerobohan COPD.

Tahun ini, BMC juga menyertai banyak mesyuarat profesional seperti Mesyuarat Paru-Paru dan Mesyuarat Dada untuk berkongsi pengetahuan dan pengalaman tentang kesihatan pernafasan dengan masyarakat perubatan dan awam. BMC komited untuk meningkatkan penyelidikan dan pembangunan produk pernafasan dan menyediakan penyelesaian yang lebih baik untuk pesakit COPD dan penyakit pernafasan yang lain.

Orang ramai sertai kempen Hari COPD Sedunia dengan berkongsi kisah, pengalaman dan tips bagaimana menjaga kesihatan paru-paru dan menangani COPD untuk membantu lebih ramai orang yang menghidapi COPD. Disarankan juga untuk mempelajari lebih lanjut tentang COPD, gejalanya, diagnosis dan pilihan rawatan daripada sumber yang boleh dipercayai seperti Pertubuhan Kesihatan Sedunia (WHO), atau pembekal perkhidmatan kesihatan tempatan anda.

Ingatlah, bernafas adalah hidup – bertindak lebih awal!

Sumber:

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyediakan perkhidmatan pengedaran siaran akhbar kepada pelanggan global dalam pelbagai bahasa(Hong Kong: AsiaExcite, TIHongKong; Singapore: SingdaoTimes, SingaporeEra, AsiaEase; Thailand: THNewson, THNewswire; Indonesia: IDNewsZone, LiveBerita; Philippines: PHTune, PHHit, PHBizNews; Malaysia: DataDurian, PressMalaysia; Vietnam: VNWindow, PressVN; Arab: DubaiLite, HunaTimes; Taiwan: EAStory, TaiwanPR; Germany: NachMedia, dePresseNow) 

  1.  
  2.  
  3. Unravelling young COPD and pre-COPD in the general population, DOI: 10.1183/23120541.00334-2022