Borr Drilling Limited – Kemas Kini Kontrak

16 1 Borr Drilling Limited - Contracting Update

(SeaPRwire) –   HAMILTON, Bermuda, Feb. 12, 2024 — Borr Drilling Limited (the “Company”) (NYSE: BORR) (OSE: BORR) dengan sukacita mengumumkan komitmen kontrak baru sejumlah 495 hari dan $82.2 juta dalam pendapatan kontrak untuk tiga rig jack-up premium, tidak termasuk kompensasi pemindahan dan pemindahan.

Pertama, BW Energy telah memperpanjang kontrak untuk “Norve” selama kira-kira dua bulan hingga Julai 2024.

RIG “Mist” telah mendapat perpanjangan kontrak dari anak syarikat Valeura Energy di Thailand. Perpanjangan kontrak ini meliputi tempoh tetap selama 12 bulan bermula secara langsung berterusan dengan kontrak semasa dan akan mengekalkan rig dikontrak sehingga Ogos 2025.

RIG “Thor” telah menerima Surat Tawaran Menyambung yang mengikat dari pelanggan yang tidak didedahkan untuk bekerja di Asia Tenggara. Tawaran ini akan meliputi skop tetap dua sumur, dengan tempoh yang dijangka selama 70 hari, dan dijangka akan bermula pada suku ketiga 2024 secara langsung berterusan dengan komitmen semasa.

Berikutan kontrak baru ini, liputan kontrak fleet Syarikat adalah 87% untuk 2024, termasuk komitmen tetap dan pilihan berharga.

Hamilton, Bermuda

12 Februari 2024

Pernyataan pandangan ke hadapan

Siaran akhbar ini termasuk pernyataan pandangan ke hadapan, yang tidak mencerminkan fakta sejarah dan boleh dikenal pasti dengan perkataan seperti “akan”, “menjangkakan” dan ungkapan serupa dan termasuk pernyataan yang berkaitan dengan LOAs, tempoh kontrak dan nilai dan tarikh permulaan dan tamat yang dijangka, dan pernyataan bukan sejarah lain. Pernyataan pandangan ke hadapan sedemikian tertakluk kepada risiko, ketidakpastian, kontinjensi dan faktor lain yang boleh menyebabkan peristiwa sebenar berbeza secara material daripada jangkaan yang tersirat atau tersurat oleh pernyataan pandangan ke hadapan yang termasuk di sini, termasuk risiko berkaitan dengan kontrak, termasuk keupayaan kami untuk menukar LOAs kepada kontrak, terma akhir dan tarikh permulaan kontrak sedemikian, prestasi sebenar di bawah kontrak pemborongan, risiko bahawa belakang tidak mungkin direalisasikan, dan risiko dan ketidakpastian lain yang dinyatakan dalam bahagian bertajuk “Faktor Risiko” dalam laporan tahunan kami pada Borang 20-F dan failan lain dengan Suruhanjaya Sekuriti dan Bursa. Risiko, ketidakpastian, kontinjensi dan faktor lain sedemikian boleh menyebabkan peristiwa sebenar berbeza secara material daripada jangkaan yang dinyatakan atau tersirat oleh pernyataan pandangan ke hadapan yang termasuk di sini. Pernyataan pandangan ke hadapan ini dibuat hanya pada tarikh pengeluaran ini. Kami tidak mengambil komitmen untuk mengemaskini atau menyemak semula pernyataan pandangan ke hadapan, sama ada disebabkan maklumat baru, peristiwa masa depan atau lain-lain.

HUBUNGI:

Soalan hendaklah diarahkan kepada: Magnus Vaaler, CFO, +44 1224 289208

SUMBER Borr Drilling Limited

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyampaikan edaran siaran akhbar secara masa nyata untuk syarikat dan institusi, mencapai lebih daripada 6,500 kedai media, 86,000 penyunting dan wartawan, dan 3.5 juta desktop profesional di seluruh 90 negara. SeaPRwire menyokong pengedaran siaran akhbar dalam bahasa Inggeris, Korea, Jepun, Arab, Cina Ringkas, Cina Tradisional, Vietnam, Thai, Indonesia, Melayu, Jerman, Rusia, Perancis, Sepanyol, Portugis dan bahasa-bahasa lain.