BRAEMAR HOTELS & RESORTS MENGETAHUI PEMEGANG SAHAM BAHAWA KEMPEN ‘AKTIVIS’ BLACKWELLS CAPITAL UNTUK MENAHAN PROKSI DI ASHFORD TRUST TELAH GAGAL

14 BRAEMAR HOTELS & RESORTS UPDATES STOCKHOLDERS THAT 'ACTIVIST' BLACKWELLS CAPITAL'S ATTEMPTED WITHHOLD PROXY CAMPAIGN AT ASHFORD TRUST HAS FAILED

(SeaPRwire) –   DALLAS, Mei 14, 2024 – Braemar Hotels & Resorts Inc. (NYSE: BHR) (“Braemar” atau “Syarikat”) hari ini mengumumkan bahawa, berdasarkan keputusan awal yang dianggarkan, usaha kempen pemegang saham “Blackwells Capital LLC” (“Blackwells”) untuk menahan undi di Ashford Hospitality Trust, Inc. (“Ashford Trust”) terbukti gagal, dengan hanya 7% daripada saham Ashford Trust yang dikeluarkan yang mengundi pada kad Blackwells. Ashford Trust mengumumkan awal tadi bahawa tujuh daripada sembilan calonnya menerima majoriti undian yang dikeluarkan dan dua calon yang lain dilantik semula oleh Lembaga selepas mesyuarat mengikut garis panduan tadbir urus korporat Ashford Trust.

Syarikat mengingatkan pemegang saham untuk mengabaikan sebarang bahan proksi yang diterima daripada Blackwells Capital LLC berkaitan dengan Mesyuarat Tahunan Pemegang Saham Braemar yang dijadualkan pada Selasa, 30 Julai 2024 (“Mesyuarat Tahunan 2024”), kerana Syarikat telah menentukan bahawa pencalonan mereka tidak memenuhi keperluan minimum Syarikat dan tidak akan dipertimbangkan.

* * * * *

Braemar Hotels & Resorts ialah syarikat real estate pelaburan (REIT) yang memberi tumpuan untuk melabur dalam hotel-hotel mewah dan tempat peranginan.

Pernyataan Prospektif

Beberapa kenyataan dan anggapan dalam kenyataan akhbar ini mengandungi atau berasaskan “maklumat prospektif” dan dibuat mengikut peruntukan selamat dalam Private Securities Litigation Reform Act 1995. Pernyataan prospektif dalam kenyataan akhbar ini termasuk, antara lain, kenyataan mengenai strategi dan rancangan masa depan Syarikat. Pernyataan prospektif ini tertakluk kepada risiko dan ketidakpastian.

Pernyataan prospektif ini dibuat berdasarkan kepercayaan, anggapan, dan jangkaan kami terhadap prestasi masa depan dengan mengambil kira semua maklumat yang diketahui kini oleh kami. Kepercayaan, anggapan dan jangkaan ini boleh berubah akibat banyak peristiwa atau faktor yang mungkin tidak diketahui oleh kami. Sekiranya berlaku perubahan, aktiviti perniagaan, kewangan, likuiditi, prestasi operasi, rancangan dan matlamat lain mungkin berbeza secara material daripada yang dinyatakan dalam pernyataan prospektif kami. Anda perlu mempertimbangkan risiko ini dengan teliti semasa membuat keputusan pelaburan terhadap sekuriti kami.

Syarikat tidak berkewajipan untuk mengemaskini atau menyemak semula secara awam mana-mana pernyataan prospektif, sama ada disebabkan oleh maklumat baru, peristiwa akan datang atau perubahan keadaan, jangkaan atau sebaliknya, kecuali diperlukan oleh undang-undang.

Maklumat Tambahan dan Di Mana Untuk Mendapatkannya

Syarikat telah memfailkan Borang Penyata Awal Sementara 14A yang disemak semula dengan Suruhanjaya Sekuriti dan Bursa (SEC) pada 25 April 2024 (“Penyata Awal Sementara”) dan bercadang untuk memfailkan penyata proksi muktamad dan bahan berkaitan lain dengan rayuan Syarikat untuk proksi bagi mesyuarat tahunan pemegang saham yang dijangka akan diadakan pada 30 Julai 2024 (“Mesyuarat Tahunan”).

Peserta

Syarikat dan pengarah serta pegawai eksekutifnya akan menjadi peserta dalam rayuan proksi berhubung rayuan oleh Syarikat. Maklumat mengenai pegawai eksekutif dan pengarah Syarikat dan pemilikan saham biasa Syarikat boleh didapati dalam Penyata Awal Sementara. Pelabur dan pemegang sekuriti boleh mendapatkan maklumat tambahan mengenai kepentingan langsung dan tidak langsung Syarikat dan pegawai eksekutif serta pengarahnya dalam perkara yang akan diputuskan dalam Mesyuarat Tahunan dengan membaca Penyata Awal Sementara.

SUMBER: Braemar Hotels & Resorts, Inc.

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyampaikan edaran siaran akhbar secara masa nyata untuk syarikat dan institusi, mencapai lebih daripada 6,500 kedai media, 86,000 penyunting dan wartawan, dan 3.5 juta desktop profesional di seluruh 90 negara. SeaPRwire menyokong pengedaran siaran akhbar dalam bahasa Inggeris, Korea, Jepun, Arab, Cina Ringkas, Cina Tradisional, Vietnam, Thai, Indonesia, Melayu, Jerman, Rusia, Perancis, Sepanyol, Portugis dan bahasa-bahasa lain.