BRG Teruskan Ekspansi Bench Tenaga & Iklim dengan Penyertaan Pakar Kanan di Singapura

(SeaPRwire) –   Pelantikan ini merupakan pekerjaan kedua dalam bulan ini di pasukan Tenaga & Iklim dan menambah keupayaan penyelesaian pertikaian tenaga di Asia Pasifik

SINGAPURA, 16 Nov 2023 — Firma perunding dan perkhidmatan pakar global (BRG) dengan sukacitanya mengumumkan bahawa telah menyertai firma sebagai pengarah urusan dalam amalan Tenaga & Iklimnya, berpangkalan di Singapura.

Seorang pakar berpengalaman dalam industri tenaga, Encik Solomon membawa hampir 30 tahun pengalaman dalam sektor minyak dan gas, gas asli cecair (LNG), kuasa, tenaga boleh diperbaharui, air dan infrastruktur utiliti. Sepanjang kerjayanya, beliau telah memimpin pembangunan projek tenaga di seluruh dunia, dengan fokus khusus di rantau Asia Pasifik (APAC), di mana beliau telah membangunkan dan menguruskan usaha sama dengan entiti dan pelanggan LNG Asia; dan telah dilantik sebagai saksi pakar berkaitan pertikaian bayaran royalti dan pengurusan LNG. Beliau aktif dalam Jawatankuasa APAC Persatuan Penasihat Tenaga.

“Rantau APAC dijangka akan melabur trilion dolar dalam sektor tenaga dalam dekad akan datang kerana ia menjadi destinasi global penting untuk pelaburan dan infrastruktur yang diperlukan untuk transisi tenaga berterusan. Kami gembira menerima seorang ahli profesional berpengalaman seperti Solomon untuk membantu pelanggan kami di rantau ini menavigasi transisi ini dan berjaya,” kata , pengerusi amalan Tenaga & Iklim BRG. “Keahlian rantauan dan pengalaman dalam industri Solomon – sebagai pemilik/pengendali, pembuat peralatan asal, perunding dan saksi pakar – akan menjadi nilai tambah yang ketara bagi pelanggan kami.”

“Dengan pelantikan Solomon, BRG telah memanfaatkan peluang strategik untuk memperkukuh pasukan pakar tenaganya,” kata , ketua BRG untuk APAC. “Rekod industri dan rangkaian rantauannya yang kuat sepadan dengan bidang tumpuan kami di APAC dan melengkapkan keupayaan kami yang kukuh dalam sektor perlombongan, infrastruktur dan pembinaan. Dengan bekerjasama rapat dengan amalan penilaian dan kerosakan terkemuka kami, dan mengakses rangkaian global pakar tenaga kami, Solomon akan menawarkan pelanggan akses kepada proposisi nilai unik. Kami gembira menyambut kedatangannya ke pasukan kami yang berkembang di rantau APAC.”

Seorang pemain berpengalaman dalam industri tenaga, dengan dekad pengalaman memberi nasihat dan mengurus projek hulu minyak dan gas, Encik Solomon kerap memberi nasihat strategik dan komersial kepada sektor tenaga mengenai isu-isu seperti LNG dan unit regasifikasi terapung (FSRU), strategi masuk negara, penubuhan dan pengurusan usaha sama, kajian terperinci untuk urus niaga penggabungan dan pengambilalihan, analisis kewangan, jaminan dan pembiayaan projek. Encik Solomon juga membawa kepakaran dalam membangunkan projek penjanaan kuasa termasuk turbin gas, ladang angin dan penyimpanan tenaga jangka panjang.

“Pasukan BRG terlibat dalam banyak projek terkemuka dan pertikaian kompleks bernilai tinggi di rantau ini dan seluruh dunia, dan permintaan pelanggan hanya bertambah,” kata Encik Solomon. “Saya gembira menyertai firma ini ketika ia terus berkembang dengan cemerlang.”

Sebelum menyertai BRG, Encik Solomon adalah pengasas dan pengarah eksekutif satu konsultansi tenaga kecil, di mana beliau memberi nasihat komersial kepada kerajaan Singapura dan Australia berkaitan projek infrastruktur tenaga utama. Sebelum melancarkan konsultansinya sendiri, Encik Solomon adalah eksekutif kanan di syarikat-syarikat minyak dan gas terkemuka termasuk Gaffney Cline & Associates, Baker Hughes, GE Oil & Gas, Santos dan General Electric.

Mengenai BRG 
Berkeley Research Group, LLC adalah firma konsultasi global yang membantu organisasi terkemuka maju dalam tiga bidang utama: pertikaian dan siasatan, kewangan korporat, dan peningkatan prestasi dan penasihat. Berpangkalan di California dengan pejabat di seluruh dunia, kami adalah kumpulan bersepadu pakar, pemimpin industri, akademik, ahli sains data dan profesional yang bekerja merentasi sempadan dan disiplin. Kami memanfaatkan kepakaran kolektif untuk memberikan wawasan terilham dan strategi praktikal yang diperlukan pelanggan kami untuk terus maju. Lawati untuk mengetahui lebih lanjut.

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyediakan perkhidmatan pengedaran siaran akhbar kepada pelanggan global dalam pelbagai bahasa(Hong Kong: AsiaExcite, TIHongKong; Singapore: SingdaoTimes, SingaporeEra, AsiaEase; Thailand: THNewson, THNewswire; Indonesia: IDNewsZone, LiveBerita; Philippines: PHTune, PHHit, PHBizNews; Malaysia: DataDurian, PressMalaysia; Vietnam: VNWindow, PressVN; Arab: DubaiLite, HunaTimes; Taiwan: EAStory, TaiwanPR; Germany: NachMedia, dePresseNow)