Broncus Umumkan Data Ikutan Jangka Panjang pada InterVapor, Menunjukkan Keberkesanan Jangka Panjang yang Stabil dalam Pesakit

HANGZHOU, China, 18 September 2023 – Semasa Kongres Antarabangsa ERS ke-23 pada 11 September, Broncus mengumumkan data susulan jangka panjang mengenai Rawatan Pengewapan Terma Bronkoskopik (BTVA) menggunakan InterVapor®, produk Syarikat untuk rawatan Penyakit Paru-Paru Obstruktif Kronik (“COPD”). Data telah diterbitkan oleh Felix JF Herth, Profesor Perubatan Penuh, Universiti Heidelberg.


Kajian susulan jangka panjang, dinamakan “Registry”, adalah pendaftaran pasca-pemasaran BTVA pelbagai negara, yang dimulakan pada 2017. Kajian ini bertujuan untuk memerhatikan kesan jangka panjang rawatan BTVA terhadap kualiti hidup pesakit. Ia juga digunakan untuk menilai keselamatan dan keberkesanan dunia sebenar penggunaan BTVA dalam COPD teruk, dengan memantau insiden kejadian advers serius dan memerhatikan keberkesanan jangka panjang dalam fungsi paru-paru, toleransi senaman, dan skor simptom.

Data susulan menunjukkan bahawa tiada kejadian advers serius yang berkaitan dengan InterVapor® dilaporkan selepas rawatan BTVA. Data keberkesanan 36 bulan mencadangkan bahawa fungsi paru-paru, toleransi senaman, dan skor simptom pesakit menunjukkan manfaat yang lebih baik berbanding mereka yang dirawat dengan ubat-ubatan standard. Dan trend perkembangan penyakit paru-paru pada pesakit menunjukkan penurunan. Fakta-fakta ini telah mengesahkan keselamatan jangka panjang dan kestabilan keberkesanan BTVA.

Menggunakan InterVapor®, BTVA mengurangkan isipadu segmen emfisema dengan merangsang respons inflamasi setempat terhadap wap air. BTVA, teknik ELVR, dimasukkan dalam garis panduan rawatan Inisiatif Global untuk Penyakit Paru-Paru Obstruktif Kronik (GOLD) selama lima tahun berturut-turut dari 2019 hingga 2023, yang disyorkan untuk pesakit dengan COPD teruk dan akut teruk.

Pada masa ini, InterVapor® telah diluluskan untuk pemasaran di China, Kesatuan Eropah dan negara-negara Eropah utama, termasuk Perancis, Jerman, United Kingdom, dan Itali. Dengan peningkatan data klinikal dan pengalaman, ia menjadi terapi untuk lebih banyak pesakit COPD di seluruh dunia.

Penerbitan data susulan jangka panjang membuktikan keselamatan dan keberkesanan dunia sebenar BTVA dalam jangka masa panjang. Melihat ke hadapan, Broncus tidak akan berkompromi untuk mempromosikan InterVapor® di dunia, berusaha untuk membawa lebih banyak pesakit terapi COPD bertindak lama dan selamat.