Cambrex Akan Memperluas Perniagaan Penyimpanan Kestabilan dengan Kemudahan Baru di Durham, North Carolina

5 Cambrex to Expand Stability Storage Business with New Facility in Durham, North Carolina

(SeaPRwire) –   EAST RUTHERFORD, N.J., 8 Julai 2024 — Cambrex hari ini mengumumkan pengembangan perniagaan simpanan kestabilannya, Q1 Scientific, yang menawarkan perkhidmatan simpanan kestabilan yang dikawal oleh alam sekitar kepada industri farmaseutikal, peranti perubatan, dan sains hayat. Q1 Scientific akan membuka kemudahan canggih baharu di Durham, North Carolina sebelum akhir tahun 2024, yang menampilkan keupayaan penyimpanan canggih dan terletak bersebelahan dengan kemudahan analisis Cambrex yang sedia ada.

Cambrex Logo

Kemudahan baharu di Durham pada mulanya akan menawarkan 7 ruang kestabilan ICH, meliputi pelbagai keadaan termasuk 2-8°C, 25°C/40%RH, 25°C/60%RH, 30°C/65%RH, dan 40°C/75%RH, serta kedua-dua keadaan penyimpanan -20°C dan ultra rendah (-70°C/-80°C). Fasa 2 pengembangan, yang dirancang dalam tempoh 24 bulan akan datang, akan meningkatkan kapasiti kemudahan kepada 20 ruang, dengan potensi untuk 20,000 kaki padu ruang penyimpanan apabila selesai. Lokasi Research Triangle Park (RTP) kemudahan di North Carolina akan menyediakan penghantaran pada hari yang sama dan hari berikutnya di seluruh AS.

Tom Loewald, Ketua Pegawai Eksekutif di Cambrex, menyatakan, “Kami gembira untuk memperluaskan jangkauan Q1 Scientific ke Durham, North Carolina, meningkatkan keupayaan kami untuk berkhidmat kepada syarikat farmaseutikal di seluruh Amerika Utara. Pelaburan ini bukan sahaja meluaskan jejak kami tetapi juga memanfaatkan kepakaran luas Q1 Scientific dalam perniagaan simpanan kestabilan.”

Pengembangan Q1 Scientific ke Durham melengkapi kemudahan sedia ada di Waterford, Ireland, dan Liège, Belgium, memberikannya jejak global dengan tiga lokasi yang merangkumi kedua-dua belah Lautan Atlantik.

Stephen Delaney, Pengarah Urusan Q1 Scientific, menambah, “Mengendalikan tiga tapak secara global akan menjadi manfaat yang besar kepada pelanggan kami, yang kini boleh mengharapkan masa pusing ganti yang lebih pantas untuk pengembalian sampel dan pilihan pengangkutan yang lebih terkawal suhu di seluruh AS dan Eropah.”

Cambrex terus mengembangkan keupayaan dan kapasitinya di seluruh rangkaian Amerika Utara dan Eropah untuk memenuhi permintaan yang semakin meningkat untuk perkhidmatan pembangunan dan pembuatan dadah yang di luar sumber.

Tentang Cambrex

Cambrex adalah organisasi pembangunan dan pembuatan kontrak (CDMO) global yang terkemuka yang menyediakan pembangunan dan pembuatan bahan dadah di seluruh kitaran hayat dadah, serta perkhidmatan analisis dan kebolehgunaan IND yang komprehensif.

Dengan lebih daripada 40 tahun pengalaman dan pasukan 2,000 pakar yang melayani pelanggan global dari Amerika Utara dan Eropah, Cambrex menawarkan pelbagai teknologi dan keupayaan bahan dadah khusus, termasuk aliran berterusan, bahan terkawal, sains keadaan pepejal, pencirian bahan, dan API yang sangat berpotensi.

Tentang Q1 Scientific, sebuah syarikat Cambrex

Q1 Scientific, sebuah Syarikat Cambrex, adalah penyedia perkhidmatan simpanan kestabilan yang dikawal oleh alam sekitar yang terkemuka untuk industri farmaseutikal, peranti perubatan dan sains hayat. Dengan satu dekad kepakaran, Q1 Scientific melindungi penemuan kritikal dan inovasi yang mengubah kehidupan di kemudahan canggih di Ireland dan Belgium. Dengan menggunakan perkhidmatan Q1 Scientific, syarikat boleh mempercepatkan pengenalan ubat baharu ke pasaran sambil mengelakkan perbelanjaan untuk membina dan memantau ruang penyimpanan mereka sendiri. Pada Jun 2022, Q1 Scientific telah diperoleh oleh Cambrex.

Logo –
Logo – 

Q1 Scientific, a Cambrex Company Logo

 

SOURCE Cambrex

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyampaikan edaran siaran akhbar secara masa nyata untuk syarikat dan institusi, mencapai lebih daripada 6,500 kedai media, 86,000 penyunting dan wartawan, dan 3.5 juta desktop profesional di seluruh 90 negara. SeaPRwire menyokong pengedaran siaran akhbar dalam bahasa Inggeris, Korea, Jepun, Arab, Cina Ringkas, Cina Tradisional, Vietnam, Thai, Indonesia, Melayu, Jerman, Rusia, Perancis, Sepanyol, Portugis dan bahasa-bahasa lain.