Cboe Japan Menghabiskan Pemindahan Teknologi dengan BERJAYA

  • Cboe Japan telah berjaya melengkapkan peralihan kepada teknologi Cboe pada 13 November 2023, menandakan penyelesaian usaha penyepaduan selama dua tahun.
  • Peralihan teknologi mengikuti pengambilalihan Cboe terhadap Chi-X Japan pada Julai 2021 dan akan berfungsi sebagai asas untuk membantu Cboe meluaskan operasinya di Jepun dan Asia Pasifik.
  • Cboe BIDS Japan, ialah pengalihan Kai-X, menjadikannya penawaran kedua BIDS Trading di rantau Asia Pasifik.

(SeaPRwire) –   CHICAGO dan TOKYO, 15 November 2023 — Cboe Global Markets, Inc. (Cboe: CBOE) penyedia utama infrastruktur pasaran dan produk boleh dagang global, telah berjaya melengkapkan perpindahan Cboe Japan ke platform teknologi maju mereka pada Isnin 13 November 2023. Dahulunya dikenali sebagai Chi-X Japan, Cboe Japan telah diambil alih oleh Cboe Global Markets pada Julai 2021 dan dinamakan semula sebagai Cboe Japan pada Februari 2022.

“Berikutan pengambilalihan Cboe terhadap Chi-X, fokus kami adalah untuk menyediakan peningkatan yang boleh diukur kepada pasaran Jepun, yang hanya boleh dilakukan oleh Cboe, serentak membina asas untuk pertumbuhan masa depan.” kata Chris Isaacson, Naib Presiden Eksekutif dan Ketua Pegawai Operasi, Cboe Global Markets.

Menguatkan komitmen syarikat terhadap penambahbaikan pasaran Jepun, Isaacson berkata “Usaha ini melibatkan pemindahan platform Chi-X ke teknologi Cboe, supaya pelanggan Jepun boleh mengakses inovasi kelas dunia Cboe, pelbagai pasaran, kelas aset, data dan penawaran produk, semuanya direka untuk meningkatkan pengalaman mereka dengan kecekapan yang lebih tinggi dan disesuaikan dengan keperluan unik mereka.”

Perpindahan ke platform teknologi Cboe melengkapkan Cboe Japan dengan prestasi dan kapasiti untuk menampung lebih daripada dua kali ganda volum puncak yang diarahkan ke pasaran Alpha dan Select Cboe Japan, dan lebih daripada dua kali ganda volum data pasaran dijana oleh pasaran lain di Jepun.

Isaacson teruskan: “Sebagai penyedia sistem perdagangan eksklusif (PTS) inovatif, Cboe Global Markets telah melaksanakan teknologi yang menyediakan akses berfitur kaya, berkelajuan rendah kepada semua peserta, bermakna semua peserta Cboe Japan kini mendapat manfaat daripada satu platform teknologi seragam secara global, dioptimumkan secara tempatan yang memastikan akses adil, berfitur kaya untuk semua.”

Toru Irokawa, Wakil Pengarah dan Presiden Cboe Japan mengakui usaha meluas industri yang melibatkan pemindahan ke platform teknologi Cboe.

“Saya tidak dapat menekankan dengan lebih kuat, terima kasih saya kepada pelanggan kami, pembekal, pengawalselia dan peserta pasaran lain atas sokongan kuat mereka selama setahun yang lalu. Kolaborasi ini sangat penting dalam melaksanakan pemindahan teknikal dan operasi yang licin.” Beliau juga menyatakan, “Dengan asas kukuh ini, Cboe Japan berharap untuk meluaskan julat produk, perkhidmatan dan penyelesaian perdagangan yang ditawarkan kepada pasaran Jepun.”

Cboe juga memperkenalkan Cboe BIDS Japan, peningkatan selepas pemindahan platform Kai-X, menawarkan penyelesaian perdagangan skala besar baharu dan inovatif kepada pasaran ekuiti Jepun. Pemindahan ini mengikuti pelancaran berjaya Cboe BIDS Australia, menjadikannya penawaran kedua BIDS Trading di rantau Asia Pasifik.

Pelancaran Cboe BIDS Japan dirancang dalam dua fasa. Fasa pertama, kini telah beroperasi bersama pemindahan teknologi, membenarkan broker mengakses kolam BIDS melalui algoritma perdagangan mereka. Fasa kedua, dijangka dilancarkan pada separuh pertama 2024, akan membolehkan akses berbroker-pelanggan melalui antaramuka BIDS Trader.

Maklumat tambahan mengenai Cboe Japan boleh didapati di . Maklumat mengenai Perkhidmatan Perdagangan BIDS tersedia di dan Cboe BIDS Trading Service.

Mengenai Global Markets
Cboe Global Markets (Cboe: CBOE), penyedia utama infrastruktur pasaran dan produk boleh dagang global, menyediakan penyelesaian perdagangan, penyelesaian dan pelaburan canggih kepada peserta pasaran di seluruh dunia. Syarikat berkomitmen untuk mengendalikan pasaran global yang dipercayai dan inklusif, menyediakan produk, teknologi dan penyelesaian data terkemuka yang membolehkan peserta mendefinisikan masa depan kewangan yang mampan. Cboe menyediakan penyelesaian perdagangan dan produk dalam pelbagai kelas aset, termasuk ekuiti, derivatif, mata wang asing dan aset digital, merentasi Amerika Utara, Eropah dan Asia Pasifik. Untuk maklumat lanjut, lawati . ­­

Mengenai Cboe Japan
Cboe Japan ialah PTS (Sistem Perdagangan Eksklusif) terkemuka untuk ekuiti Jepun, menyediakan ahli dan pelabur dengan peluang perdagangan yang lebih baik pada kos lebih rendah di bawah peraturan yang sangat telus, bebas daripada sebarang broker dan/atau firma perdagangan. Ia mengendalikan pelbagai pasaran; kedua-dua terang dan gelap, semuanya untuk perdagangan ekuiti Jepun masing-masing menyediakan keperluan berbeza peserta pasaran. Cboe Japan telah mengalami pertumbuhan yang kuat dan berterusan dan telah mencapai tonggak penting termasuk kadar pasaran harian terang tertinggi sebanyak 5.785% pada 26 Januari 2023. Untuk maklumat lanjut lawati:

Hubungan Media

     Hubungan Analis

Cboe A.S.

Angela Tu

Cboe Japan

Stephanie Duncan

Cboe A.S.

Kenneth Hill, CFA

+1 917-985-1496

+61 421-172-820

+1 312-786-7559

atu@cboe.com

sduncan@cboe.com

khill@cboe.com

CBOE-C

CBOE-OE

Cboe®, Cboe Global Markets®, Cboe Volatility Index®, VIX® adalah tanda dagangan berdaftar Cboe Exchange, Inc. Semua tanda dagangan dan perkhidmatan lain milik pemilik masing-masing. 

Kenyataan Berjaga-jaga

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyediakan perkhidmatan pengedaran siaran akhbar kepada pelanggan global dalam pelbagai bahasa(Hong Kong: AsiaExcite, TIHongKong; Singapore: SingdaoTimes, SingaporeEra, AsiaEase; Thailand: THNewson, THNewswire; Indonesia: IDNewsZone, LiveBerita; Philippines: PHTune, PHHit, PHBizNews; Malaysia: DataDurian, PressMalaysia; Vietnam: VNWindow, PressVN; Arab: DubaiLite, HunaTimes; Taiwan: EAStory, TaiwanPR; Germany: NachMedia, dePresseNow)