CCHIO, Peristiwa Penting bagi Komuniti Kanser Global, Kembali ke Tianjin pada 2023

(SeaPRwire) –   Menggabungkan kepakaran untuk mengumpulkan kebijaksanaan di China dan seluruh dunia.

TIANJIN, China, Nov. 15, 2023 — Kongres Holistik Integratif Onkologi Cina akan diadakan dari 16 hingga 19 November di Tianjin, China. Diatur oleh Persatuan Anti-Kanser Cina dan dihoskan bersama oleh Institut dan Hospital Kanser Universiti Perubatan Tianjin, Persatuan Anti-Kanser Tianjin, dan Strategi Pembangunan Institut Perubatan Integratif Cina, kongres bertujuan untuk memperkukuh tindakan dan impak masyarakat kanser. Ia menampilkan lebih daripada seratus sesi yang merangkumi spektrum penuh kanser, daripada pencegahan hingga penjagaan paliatif, dengan kehadiran banyak akademik dan pakar terkemuka.

Kongres Onkologi Cina (CCO), ditubuhkan oleh Persatuan Anti-Kanser Cina (CACA) pada tahun 2000, mempunyai sejarah lebih daripada dua puluh tahun dan merupakan konferens akademik yang sangat berpengaruh dalam bidang onkologi di China. Selama bertahun-tahun, CACA telah mengikuti konsep perubatan bersepadu dengan motto ‘ Pencegahan dan kawalan kanser memenangi melalui integrasi .’ Bermula tahun ini, CCO telah dinamakan semula sebagai Kongres Holistik Integratif Onkologi Cina (CCHIO).

Kongres Holistik Integratif Onkologi Cina (CCHIO) merupakan acara akademik antarabangsa yang menyokong pemindahan pengetahuan dan pertukaran amalan terbaik yang berkesan di kalangan pakar pencegahan kanser dan kesihatan global. Menggunakan model “1 + N”, akan ada lokasi utama di Tianjin dan 30 lokasi satelit di wilayah dan bandar-bandar di seluruh negara.

Semasa kongres, ahli akademik terkemuka akan membincangkan strategi global untuk pencegahan kanser, rawatan dan kawalan. Mereka juga akan menyajikan kemajuan saintifik dan klinikal terkini dan terkini dalam bidang onkologi yang relevan secara global dan untuk rantau Asia Pasifik. CCHIO berfungsi sebagai asas, platform dan alat untuk mengkonsolidasikan pengetahuan pakar, pencapaian akademik, teknologi terkini dan sumber industri untuk meningkatkan pembangunan sistem perkhidmatan perubatan bersepadu. Ia menyokong pernyataan misi ” Membawa kepakaran untuk mengumpul kebijaksanaan di China dan seluruh dunia “.

Persatuan Anti-Kanser Cina (CACA) adalah organisasi bukan kerajaan dan bukan untung dalam bidang onkologi di China. Diasaskan pada tahun 1984, ia telah berkembang menjadi organisasi terbesar dalam bidang kanser dengan sejarah panjang dan pengaruh besar di China. Setakat ini, CACA mempunyai 680,000 ahli individu, 175 persatuan profesional, 113 ahli organisasi, dan 31 persatuan anti-kanser tempatan.

Institut dan Hospital Kanser Universiti Perubatan Tianjin (TMUCIH) merupakan tempat kelahiran Onkologi di China. Ia merupakan salah satu hospital kanser khusus terbesar di China dengan penjagaan pesakit terpadu, pendidikan, latihan, penyelidikan dan perubatan pencegahan, dan antara hospital klinikal penyelidikan negara pertama untuk Kanser. Onkologi merupakan disiplin utama kebangsaan dan disiplin “double first-class”. Ia telah dimasukkan ke dalam projek pembinaan negara untuk meningkatkan kapasiti diagnosis dan rawatan untuk penyakit sukar. TMUCIH ialah Hospital Sokongan untuk Pembinaan Pusat Perubatan Serantau Kebangsaan. Ia mempunyai 4 bidang klinikal diagnosis dan rawatan kebangsaan utama, 4 pusat penyelidikan diagnosis dan rawatan perbandaran, 5 makmal kebangsaan dan kementerian, 2 pasukan inovasi kebangsaan yang ditunjuk oleh Kementerian Pendidikan dan Sains dan Teknologi, dan ia merupakan Institusi Ujian Klinikal Dadah Kebangsaan, Asas Pendidikan Perubatan Berterusan Kebangsaan dan Asas Latihan Farmasis Klinikal Perintis yang dilantik oleh Suruhanjaya Kesihatan Kebangsaan. TMUCIH menerbitkan jurnal kanser Chinese Journal of Clinical Oncology (CJCO) dan versi bahasa Inggerisnya Cancer Biology & Medicine.

 

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyediakan perkhidmatan pengedaran siaran akhbar kepada pelanggan global dalam pelbagai bahasa(Hong Kong: AsiaExcite, TIHongKong; Singapore: SingdaoTimes, SingaporeEra, AsiaEase; Thailand: THNewson, THNewswire; Indonesia: IDNewsZone, LiveBerita; Philippines: PHTune, PHHit, PHBizNews; Malaysia: DataDurian, PressMalaysia; Vietnam: VNWindow, PressVN; Arab: DubaiLite, HunaTimes; Taiwan: EAStory, TaiwanPR; Germany: NachMedia, dePresseNow)