Ceva Santé Animale melancarkan edisi 2024 “Panggilan untuk Projek” untuk membantu memajukan ikatan manusia-haiwan

LIBOURNE, Perancis, 19 Sept. 2023 — Selepas kejayaan edisi Eropah pertamanya tahun lalu, Ceva Santé Animale (Ceva), syarikat kesihatan haiwan global nombor 5, hadir di 110 negara di seluruh dunia, dengan sukacitanya mengumumkan pelancaran program “Panggilan untuk Projek” 2024 yang sangat dinantikan. Acara seluruh dunia ini bertujuan untuk menemui dan menyokong penyelesaian baharu dan inovatif untuk kesejahteraan dan penjagaan haiwan peliharaan dan ibu bapa haiwan peliharaan mereka.

Ceva Santé AnimaleTimeline Panggilan untuk Projek

Ceva Santé AnimaleTimeline Panggilan untuk Projek

Dengan komitmen mendalam dan kepakaran yang diiktiraf untuk memperbaiki kehidupan haiwan peliharaan, Ceva mengetahui peranan penting haiwan peliharaan dalam kehidupan kita dan berdedikasi untuk terus memajukan ikatan Manusia-Haiwan, sebahagian penting pendekatan Kesihatan Satu Ceva.

Melalui program “Panggilan untuk Projek”, syarikat ini berusaha memanfaatkan kepakaran dan kreativiti individu, startup, dan organisasi untuk menangani isu-isu utama dalam kesihatan haiwan dan membangunkan penyelesaian revolusioner yang akan memberi manfaat kepada haiwan peliharaan di seluruh dunia.

Cabaran ini mengalu-alukan projek yang merangkumi pelbagai bidang, termasuk tetapi tidak terhad kepada:

  • Penyelesaian Kesihatan Digital: memanfaatkan teknologi dan data untuk meningkatkan pemantauan, diagnosis, dan rawatan haiwan peliharaan.
  • Penjagaan Pencegahan: pendekatan baharu untuk penjagaan pencegahan, seperti pemakanan, vaksinasi, dan pengurusan tingkah laku.
  • Kesejahteraan dan Pengayaan: produk atau perkhidmatan inovatif yang menggalakkan kesejahteraan fizikal dan mental dalam haiwan peliharaan.
  • Alat Diagnostik: alat diagnostik canggih, termasuk kaedah pantas dan tidak invasif untuk diagnosis dan pemantauan kesihatan haiwan yang tepat.

Objektifnya adalah untuk membangunkan inovasi bersama untuk memajukan kesejahteraan haiwan peliharaan dan menyokong ikatan manusia-haiwan.

Peserta digalakkan untuk mengemukakan cadangan projek mereka, yang merinci penyelesaian inovatif mereka, khalayak sasaran, dan impak potensi mereka di Agorize. Projek mesti dikemukakan dalam satu (atau lebih) kategori yang tersedia di platform: Peranti, Digital atau Teknologi.

Panel hakim, yang terdiri daripada pakar terkemuka dari Ceva, akan menilai dengan teliti penyerahan berdasarkan kriteria seperti inovasi, kebolehlaksanaan, skalabiliti, dan potensi impak.

Projek terpilih akan menerima sokongan berharga daripada Ceva, termasuk mentor, akses ke rangkaian industri, dan sumber untuk mempercepatkan pembangunan dan pengkomersialan penyelesaian inovatif mereka. Selain itu, projek terpilih akan mendapat pengiktirafan dan visibiliti dalam komuniti kesihatan haiwan, membuka jalan untuk kerjasama dan perkongsian masa depan.

Kami teruja untuk melancarkan ‘Panggilan untuk Projek’ 2024″ kata Marc Prikazsky, Pengerusi dan CEO Ceva. “Haiwan peliharaan memainkan peranan penting dalam kehidupan kita, dan kami yakin dengan menggalakkan inovasi, kami dapat meningkatkan kesejahteraan mereka dan memastikan mereka menerima penjagaan yang mereka layak. Dengan semakin meningkatnya pengmanusiaan haiwan peliharaan, rakan berbulu kita telah menjadi ahli keluarga. “Ibu bapa haiwan peliharaan” semakin mencari penyelesaian baharu untuk memberi mereka penjagaan terbaik yang mungkin. Itulah sebabnya kami menggalakkan individu dan organisasi dari latar belakang yang berbeza untuk menyertai dan membantu kami menemui penyelesaian permainan berubah untuk kesihatan haiwan peliharaan.”

Untuk maklumat lanjut dan mengemukakan projek, sila layari: Ceva Open Innovation Hub – Ceva

Mengenai Ceva Santé Animale
Ceva Santé Animale (Ceva) adalah syarikat kesihatan haiwan global ke-5, diketuai oleh doktor veterinar berpengalaman, yang misinya adalah untuk menyediakan penyelesaian kesihatan inovatif untuk semua haiwan untuk memastikan tahap penjagaan dan kesejahteraan yang tertinggi. Portfolio kami termasuk perubatan pencegahan seperti vaksin, produk farmaseutikal dan kebajikan haiwan untuk ternakan dan haiwan peliharaan, serta peralatan dan perkhidmatan untuk memberikan pengalaman terbaik kepada pelanggan kami.

Dengan 6,500 pekerja di 47 negara, Ceva berusaha setiap hari untuk mewujudkan visinya sebagai syarikat Kesihatan Satu: “Bersama, melampaui kesihatan haiwan”.

Perolehan 2022: €1.5 bilion.

Ceva’s commitment to R&D delivers continuous innovation

Hubungi: Emilie Barrail, Ketua komunikasi luaran / emilie.barrail@ceva.com 

Ceva Santé Animale Panggilan untuk Projek

Ceva Santé Animale Panggilan untuk Projek