CHC Pedals Biking Accessibility Forward — by Hand

(SeaPRwire) –   Sebagai ia bekerja ke arah membuat Taiwan menjadi model untuk kebolehcapaian dan penyertaan di seluruh dunia, acara terkini Pusat menunjukkan potensi untuk pengayuh tangan untuk memberdayakan orang yang terjejas secara fizikal untuk menikmati berbasikal di luar.

TAICHUNG, Nov. 15, 2023 — Untuk memajukan inklusiviti dan kebolehcapaian, Taiwan-berasaskan mengadakan acara pada November 11 di Taichung, Taiwan, menyambut December 3 dan mempamerkan inovatif dan baru dilancarkan Handcycle 2.0 mereka.


Untuk banyak orang, tindakan menunggang basikal tidak membawa kesukaran dan merupakan sebahagian daripada kehidupan seharian. Walau bagaimanapun, bagi orang kurang upaya – yang mewakili kira-kira 15% daripada penduduk dunia – menunggang basikal mungkin menjadi impian yang mereka percaya hanya terletak di luar jangkauan. Untuk menjadikan pengalaman berbasikal dan di luar lebih boleh capai, CHC membangunkan dan merekabentuk Handcycle mereka 10 tahun lalu, membolehkan orang dari semua keupayaan untuk mengalami perasaan berbasikal dengan menggunakan tangan mereka untuk mengayuh. Dalam reka bentuk terkini, CHC juga dilengkapi Handcycle dengan kuasa elektrik untuk memperkasakan lagi pengalaman.

Menunjukkan kemungkinan untuk capaian kepada pengalaman luar

Acara memberikan peluang kepada peserta untuk mencuba sendiri Handcycle, menunjukkan kedua-dua orang kurang upaya dan warga emas bagaimana mereka boleh menikmati luar dengan berbasikal.

“Kami percaya setiap orang layak untuk menikmati kebebasan dan pemberdayaan berbasikal di luar,” kongsi Encik. Johnson Wu, Pengurus Besar CHC. “Melalui acara ini, kami berharap untuk meningkatkan kesedaran dan keprihatinan yang lebih besar terhadap isu-isu kebolehcapaian di seluruh dunia sambil memajukan visi kami untuk membuat Taiwan menjadi model untuk dunia – sebagai ‘Pulau Basikal’ untuk semua.”

Acara itu juga mendapat perhatian dengan kehadiran pegawai awam berprofil tinggi, menekankan pentingnya kebolehcapaian, penyertaan dan ESG untuk CHC, kawasan Taichung, dan Taiwan secara keseluruhan.

Berbasikal inovatif dan boleh capai dengan Handcycle 2.0

Semasa acara, CHC juga memperkenalkan model terbaru mereka – Handcycle 2.0. Model terkini ini menawarkan peningkatan yang signifikan, termasuk struktur diperkukuh; sistem kuasa maju dua; keupayaan pintar IoT, seperti pemantauan kenderaan semasa dan antaramuka manusia-mesin yang inovatif; amaran jarak dekat kepada kenderaan dan objek untuk keselamatan yang dipertingkatkan; dan keupayaan untuk memantau tanda vital, termasuk kadar jantung, jika diperlukan.

Tambahan pula, CHC melancarkan platform sewaan yang mudah, membolehkan pengguna untuk menyewa dari lokasi pembekal dan mengembalikan ke lokasi lain, lengkap dengan pengumpulan data untuk perkhidmatan seperti lokasi kenderaan masa sebenar dan ingatan untuk penyelenggaraan.

“Kami gembira untuk menyediakan Handcycle 2.0 terbaru, yang membawa penunggang kekuatan elektrik, kecerdasan, keselamatan dan capaian yang dipertingkatkan,” tambah Encik Wu. “Untuk menjadi dunia yang benar-benar boleh capai, kami berharap pada masa hadapan, bandar-bandar di seluruh dunia akan dilengkapi setiap stesen sewaan basikal dengan pilihan inklusif dan moden seperti Handcycle 2.0.”

Mengenai CHC
Ditubuhkan oleh Kementerian Ekonomi dan industri berbasikal Taiwan, Pusat Teknologi Berbasikal dan Kesihatan (CHC) berada di garis hadapan membangunkan teknologi berbasikal yang inovatif, komited untuk meningkatkan pengalaman berbasikal untuk semua, termasuk mereka dengan kecacatan. 

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyediakan perkhidmatan pengedaran siaran akhbar kepada pelanggan global dalam pelbagai bahasa(Hong Kong: AsiaExcite, TIHongKong; Singapore: SingdaoTimes, SingaporeEra, AsiaEase; Thailand: THNewson, THNewswire; Indonesia: IDNewsZone, LiveBerita; Philippines: PHTune, PHHit, PHBizNews; Malaysia: DataDurian, PressMalaysia; Vietnam: VNWindow, PressVN; Arab: DubaiLite, HunaTimes; Taiwan: EAStory, TaiwanPR; Germany: NachMedia, dePresseNow)