CIMB Anjurkan WoWeek! Sebagai Tanda Penghargaan Kepada Sokongan dan Kepercayaan Pelanggan Terhadap Bank

  • Minggu penghargaan pelanggan CIMB WoWeek! kembali untuk tahun ketiga
  • Memberikan Hadiah Cabutan Utama, dianggarkan bernilai hampir S$100,000

SINGAPURA, 13 Sept. 2023 – CIMB Singapore merayakan minggu penghargaan pelanggan CIMB WoWeek! dari 11 hingga 15 September 2023. Acara seminggu itu bertujuan untuk menghormati dan berterima kasih kepada para pelanggannya yang telah menunjukkan sokongan yang teguh kepada bank dan kerana mengundi CIMB sebagai salah satu 3 Bank Pengguna Teratas dalam kaji selidik Layanan Pelanggan Terbaik Singapura 2023/24 yang dijalankan bersama oleh The Straits Times dan penyelidik pasaran antarabangsa Statista.

Victor Lee Meng Teck, Ketua Pegawai Eksekutif CIMB Singapura, berkata: “Sebagai institusi kewangan, kepercayaan yang diberikan oleh pelanggan kami adalah intipati mandat operasi kami. Itulah sebabnya kami meletakkan kepentingan mereka di hati segala yang kami lakukan. Kami merasa terhormat diiktiraf dalam kaji selidik Layanan Pelanggan Terbaik Singapura tahun ini. Pada masa hadapan, kami kekal komited untuk terus memberikan pengalaman pelanggan unggul, mengintegrasikan teknologi sambil mengekalkan sentuhan manusia yang diperibadikan.”

CIMB WoWeek! juga bertepatan dengan Cabutan Perjalanan CIMB FastSaver di mana seorang pemenang bertuah membawa pulang hadiah perjalanan bernilai hampir S$100,000. Tahun ini, Encik Narasimhan S. R telah memenangi tiket penerbangan kelas perniagaan untuk dua orang, penginapan bintang 5 dan elaun perbelanjaan.

“Tahniah kepada pemenang kami! Cabutan Perjalanan CIMB FastSaver menggambarkan penghargaan kami kepada pelanggan kami ketika kami meraikan tonggak sejarah yang penting, seumpama ahli keluarga berkumpul untuk menghargai peristiwa istimewa. Akaun CIMB FastSaver melambangkan falsafah berorientasikan pelanggan kami dengan tiada syarat rumit untuk memperoleh kadar faedah tinggi. Kami percaya kemudahan adalah kunci untuk menawarkan nilai sejati kepada pelanggan kami dalam setiap proposisi yang kami kemukakan,” kata Merlyn Tsai, Ketua Perbankan Pengguna & Digital, CIMB Singapura.

Berikutan cabutan besar, CIMB Singapura menjemput pengikutnya di Instagram untuk mencadangkan itinerari untuk pemenang, dan mereka berpeluang untuk memenangi baucar Trip.com bernilai S$100.

Mengenai CIMB

CIMB adalah salah satu kumpulan perbankan terkemuka ASEAN dan penyedia perkhidmatan kewangan kedua terbesar di Malaysia, mengikut aset. Ia juga merupakan pemimpin dunia dalam Kewangan Islam. Kumpulan ini beribu pejabat di Kuala Lumpur dan menawarkan perbankan pengguna, perbankan komersial, perbankan borong, perbankan transaksi, perbankan Islam dan produk dan perkhidmatan pengurusan aset. Hadir di kesemua 10 negara ASEAN (Malaysia, Indonesia, Singapura, Thailand, Kemboja, Brunei, Vietnam, Myanmar, Laos dan Filipina), Kumpulan ini juga mempunyai kehadiran pasaran di China, Hong Kong, India, Korea Selatan, AS dan UK. Ia merupakan kumpulan perbankan kelima terbesar mengikut aset di ASEAN dan, setakat 30 Jun 2023, mempunyai penilaian pasaran kira-kira RM54.0 bilion dan sekitar 33,000 kakitangan.

Terletak di pintu gerbang kewangan global ASEAN, Singapura adalah salah satu pasaran penting kami dengan lebih kurang 1,000 pekerja yang melayani lebih 350,000 pelanggan. Perkhidmatan CIMB Singapura termasuk:

  • Produk dan perkhidmatan perbankan
  • Produk dan perkhidmatan perbendaharaan
  • Perbankan pelaburan
  • Pengurusan aset

 

Pemenang Cabutan Perjalanan CIMB FastSaver 2023
Pemenang Cabutan Perjalanan CIMB FastSaver 2023

 

(Kiri ke Kanan) Cik Merlyn Tsai (CIMB Singapura), Encik Narasimhan S. R dan Encik Victor Lee (CIMB Singapura)
(Kiri ke Kanan) Cik Merlyn Tsai (CIMB Singapura), Encik Narasimhan S. R dan Encik Victor Lee (CIMB Singapura)