CNOOC Limited Mengumumkan Projek Pembangunan Fasa I Ladang Gas Kondensat Bozhong 19-6 Memulakan Penghasilan

(SeaPRwire) –   HONG KONG, Nov. 14, 2023 — CNOOC Limited (the “Company”, SEHK: 00883 (HKD Counter) and 80883 (RMB Counter), SSE: 600938) mengumumkan hari ini bahawa Ladang Gas Kondensat Bozhong 19-6 Fasa I Pembangunan Projek telah memulakan pengeluaran.

Projek ini terletak di Laut Bohai tengah, dengan purata kedalaman air kira-kira 20 meter. Keudian pengeluaran utama termasuk 1 platform pemprosesan pusat baru dibina, 3 platform sumur tanpa kakitangan dan 1 terminal pemprosesan gas. 65 sumur pembangunan dirancang untuk dimulakan, termasuk 42 sumur pengeluaran, 20 sumur suntikan gas dan 3 sumur sumber air. Ia dijangka mencapai pengeluaran puncak kira-kira 37,000 tong setara minyak sehari pada tahun 2024.

Bozhong 19-6 Condensate Gas Field Phase I Development Project has commenced production

Encik. Zhou Xinhuai, CEO dan Presiden Syarikat, berkata: “Projek ini ialah ladang gas kondensat pertama dengan jumlah tempat di tempat yang membuktikan lebih daripada 200 bilion meter padu gas asli yang telah digunakan di Teluk Bohai, bergantung kepada Projek Kuasa Darat Lapangan Minyak Bozhong-Kenli. Ladang gas akan membekalkan tenaga bersih yang stabil kepada kawasan Beijing-Tianjin-Hebei dan kawasan Teluk Bohai, dan menyumbang kepada pembangunan bersih dan berkualiti tinggi Syarikat.”

CNOOC Limited memegang 100% kepentingan dalam projek ini dan bertindak sebagai pengendali.

— Tamat —

Nota kepada Penyunting:

Maklumat lanjut mengenai Syarikat tersedia di .

*** *** *** ***

Kenyataan akhbar ini termasuk maklumat prospektif, termasuk kenyataan mengenai pembangunan masa depan yang mungkin dalam perniagaan Syarikat dan anak-anak syarikatnya, seperti peristiwa, prospek perniagaan atau keputusan kewangan yang dijangka. Perkataan “dijangka”, “menjangkakan”, “terus”, “anggaran”, “objektif”, “berterusan”, “mungkin”, “akan”, “projek”, “harus”, “percaya”, “pelan” dan “bertujuan” bertujuan untuk mengenal pasti penyataan prospektif tersebut. Kenyataan-kenyataan ini berdasarkan anggapan dan analisis Syarikat pada tarikh ini dengan mempertimbangkan pengalaman dan persepsi terhadap trend sejarah, keadaan semasa dan pembangunan masa depan yang dijangka, serta faktor-faktor lain yang Syarikat anggap sesuai dalam keadaan semasa. Walau bagaimanapun, sama ada keputusan dan pembangunan sebenar akan memenuhi jangkaan dan ramalan semasa Syarikat adalah tidak pasti. Keputusan, prestasi dan keadaan kewangan sebenar mungkin berbeza secara material daripada jangkaan Syarikat, termasuk tetapi tidak terhad kepada fluktuasi harga minyak mentah dan gas asli, faktor makroekonomi dan politik, perubahan dalam rejim cukai dan fiskal negara tuan rumah di mana kami beroperasi, sifat yang sangat bersaing dalam industri minyak dan gas asli, tanggungjawab alam sekitar dan keperluan pematuhan, ramalan harga Syarikat, aktiviti eksplorasi dan pembangunan, aktiviti penggabungan, pengambilalihan dan penjualan, dasar HSSE dan insurans serta perubahan dalam undang-undang anti-rasuah, anti-penipuan, anti-pembilasan wang dan tadbir urus korporat.

Akibatnya, semua penyataan prospektif yang dibuat dalam kenyataan akhbar ini dikualifikasikan oleh penyataan berjaga-jaga ini. Syarikat tidak dapat menjamin bahawa keputusan atau pembangunan yang dijangkakan akan direalisasikan atau, walaupun secara substansial direalisasikan, ia akan memberi kesan yang dijangka kepada Syarikat, perniagaan atau operasinya.

*** *** *** ***

Untuk pertanyaan lanjut, sila hubungi:

Cik. Cui Liu
Media & Hubungan Awam
CNOOC Limited
Tel: +86-10-8452-6641
Faks: +86-10-8452-1441
E-mel:  

Encik. Bunny Lee
Porda Havas Antarabangsa Kumpulan Komunikasi Kewangan
Tel: +852 3150 6707
Faks: +852 3150 6728
E-mel:  

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyediakan perkhidmatan pengedaran siaran akhbar kepada pelanggan global dalam pelbagai bahasa(Hong Kong: AsiaExcite, TIHongKong; Singapore: SingdaoTimes, SingaporeEra, AsiaEase; Thailand: THNewson, THNewswire; Indonesia: IDNewsZone, LiveBerita; Philippines: PHTune, PHHit, PHBizNews; Malaysia: DataDurian, PressMalaysia; Vietnam: VNWindow, PressVN; Arab: DubaiLite, HunaTimes; Taiwan: EAStory, TaiwanPR; Germany: NachMedia, dePresseNow)