Comviva Modernisasi Rangkaian Lebara dengan Platform Pesanan Awan Multipenyewa

COPENHAGEN, Denmark, 19 Sept. 2023 — Comviva,  pemimpin global dalam pengalaman pelanggan, pemonetan data, dan penyelesaian komunikasi awan, hari ini mengumumkan kerjasama dengan Lebara, penyedia layanan telekomunikasi yang berbasis di UK, untuk mentransformasikan pesan melalui platform SMSC berbilang penyewa berbasis awan – UNO.

Torsten-Minkwitz, CTO, Lebara

Torsten-Minkwitz, CTO, Lebara

Lebara telah menggunakan platform UNO Comviva untuk beberapa MVNO, untuk memiliki pendekatan terpadu terhadap penyediaan, kawalan, dan pengurusan tawaran pesanan di beberapa lokasi. Penggunaan ini akan membantu Lebara dalam mengoptimumkan sumber awan dan penggunaan lesen perisian yang berkesan. Ini akan membawa kepada masa tindak balas yang singkat untuk menaikkan syarikat. Platform UNO adalah platform multi-penyewa yang menyediakan satu reka bentuk integrasi rangkaian terpadu di semua negara, yang membawa kepada pelancaran ciri-ciri dan keluaran tambalan yang lebih cepat.

Platform UNO Comviva telah berjaya membolehkan operator di seluruh dunia untuk memacu perniagaan komunikasi mereka ke hadapan dengan menyediakan platform terpadu untuk pengurusan yang cekap dan kos efektif untuk pelbagai perkhidmatan yang berkaitan dengan pesanan. Ia juga mengkonsolidasikan akses rangkaian dengan membolehkan integrasi perkhidmatan untuk menyediakan pengalaman yang lancar di seluruh rangkaian 2G-5G melalui keupayaan IP.

Mengulas mengenai kerjasama ini, Manoranjan (Mao) Mohapatra, Ketua Pegawai Eksekutif Comviva berkata, “Kami gembira untuk mengumumkan kerjasama kami dengan Lebara, penyedia telekomunikasi terkemuka dengan fokus kuat untuk melayani komuniti yang pelbagai. Kerjasama ini mewakili tonggak penting bagi kedua-dua syarikat kerana kami menggabungkan kepakaran Comviva dalam penyelesaian digital dengan komitmen Lebara untuk menyampaikan perkhidmatan mudah alih yang mampu milik dan berkualiti tinggi. Melalui kerjasama ini, kami bertujuan untuk meningkatkan pengalaman mudah alih untuk pelanggan Lebara, terutamanya mereka yang mencari panggilan antarabangsa, data, dan penyelesaian pesanan yang mampu milik. Dengan memanfaatkan teknologi canggih Comviva dan Platform UNO, kami akan bekerja rapat dengan Lebara untuk membangunkan perkhidmatan digital yang inovatif dan lancar yang memenuhi keperluan unik pelanggan mereka yang pelbagai.”

Torsten Minkwitz, Ketua Pegawai Teknologi Lebara berkata, “Kami gembira untuk mengumumkan kerjasama kami dengan Comviva, pemimpin terkemuka dalam penyelesaian digital. Kerjasama ini menandakan tonggak penting bagi Lebara ketika kami terus berinovasi dan meningkatkan perkhidmatan mudah alih kami untuk melayani pelanggan kami yang pelbagai dengan lebih baik. Kerjasama ini mewakili komitmen yang kukuh terhadap kepuasan pelanggan dan transformasi digital. Kami yakin bahawa kerjasama kami dengan Comviva akan mendorong perubahan positif dalam lanskap telekomunikasi, menawarkan kemudahan dan inklusiviti yang lebih besar kepada pelanggan kami yang berharga.”

Platform UNO menawarkan visibiliti transaksi hujung ke hujung, pengurusan kapasiti tepat pada masanya, pelancaran perkhidmatan yang cepat, dan peningkatan kecekapan operasi. Ia juga mengurangkan masa untuk memulakan perkhidmatan SMS di beberapa negara dengan bantuan multi-Penyewaan, kemudahan integrasi dengan nod rangkaian. Platform ini membantu dalam mengurangkan keperluan kapasiti untuk menangani lonjakan di seluruh penyewa dan membantu dalam mengurangkan kos penggunaan SMSC di beberapa negara melalui penggunaan berbilang penyewa.

Mengenai Comviva Technologies Ltd.

Comviva menyederhanakan kerumitan perniagaan. Portfolio penyelesaian dan platform digital inovatif kami membawa pilihan yang lebih besar, masa untuk memasuki pasaran yang lebih cepat, dan fleksibiliti, untuk memenuhi keperluan pelanggan kami yang berubah-ubah dengan lebih baik ketika mereka mendorong pertumbuhan, transformasi, dan kecekapan. Dari memaksimumkan nilai seumur hidup pelanggan hingga memungkinkan transformasi digital berskala besar, kami bermitra secara global dengan organisasi dalam industri komunikasi dan kewangan untuk menyelesaikan masalah dengan cepat dan bertransformasi untuk esok. Penyelesaian Comviva telah digunakan oleh lebih dari 130 Penyedia Perkhidmatan Komunikasi dan Institusi Keuangan di lebih dari 90 negara dan telah membawa manfaat digital dan mobiliti kepada berbilion orang di seluruh dunia. Comviva adalah anak syarikat milik penuh Tech Mahindra dan sebahagian daripada Kumpulan Mahindra. Untuk maklumat lanjut, layari kami di www.comviva.com

Mengenai Lebara

Lebara adalah syarikat telekomunikasi yang menyediakan perkhidmatan menggunakan model perniagaan operator rangkaian mudah alih maya (MVNO) kepada pelanggan di United Kingdom, Germany, Belanda, Perancis dan Denmark. Di samping itu, Lebara mempunyai perjanjian lesen untuk penggunaan jenama di empat pasaran global lain (Sepanyol, Switzerland, Arab Saudi dan Australia).
Lebara ditubuhkan pada tahun 2001 dengan niat untuk membawa sesuatu yang baru ke industri telekomunikasi dan dengan cepat menjadi salah satu MVNO yang berkembang pesat di Eropah.
Perniagaan Lebara telah berkembang berdasarkan keperluan pelanggan mereka, daripada menyediakan panggilan antarabangsa kepada komuniti migran, kepada menjadi penantang nilai yang signifikan dalam kategori telekomunikasi yang lebih luas.
Tujuan Lebara adalah untuk secara konsisten menyediakan pelanggan dengan alternatif nilai yang lebih baik daripada pemain kategori yang mapan.

Lebara menyokong pelanggan mereka dengan rangkaian yang boleh dipercayai dan perkhidmatan pelanggan yang luar biasa (purata Trustpilot 4.4 di 5 pasaran utama), pada harga yang mampu milik, semuanya menjadikan Lebara cara yang lebih bijak untuk menyambung.

Untuk maklumat lanjut, layari www.mobile.lebara.com