Concentric AB memenangi pencalonan perniagaan baharu pertama dalam pasaran penyejukan cecair pusat data

13 3 Concentric AB wins first new business nomination in data centre liquid cooling market

(SeaPRwire) –   REDDITCH, England, Jan. 29, 2024 — Kami bangga untuk mengumumkan bahawa kami telah menerima pencalonan perniagaan baharu berbilang tahun pertama daripada pelanggan OEM global terkemuka dalam pasaran pendinginan cecair pusat data. Nilai perniagaan baharu ini adalah 63 MSEK setahun, dan tarikh permulaan pengeluaran dirancang pada suku pertama 2025. Pelanggan strategik ini memilih e-pomp tiada sel Concentric berdasarkan reka bentuk inovatif, daya tahan terbukti dan ketergantungan untuk aplikasi pendinginan cecair pusat data baharu mereka.

Pasaran pusat data global dijangka berkembang pada CAGR 10-13% dalam tempoh enam tahun akan datang. Terdapat trend jelas ke arah pendinginan cecair dalam aplikasi ini, dan dijangka pendinginan cecair dalam pusat data akan berkembang pada kadar lebih cepat 24.4% semasa tempoh yang sama, menurut laporan oleh MarketsAndMarkets Research.

AI telah menakrifkan semula cara cip direka dan digunakan dalam industri semikonduktor, membawa kepada kecekapan tenaga dan prestasi yang dioptimumkan untuk set data lebih besar. Semakin meningkat keperluan prestasi, begitu juga keperluan untuk pendinginan. Pendinginan cecair lebih berkesan daripada pendinginan udara dalam menangani kepadatan pusat data yang semakin meningkat, kerana sistem ini secara terus menyebarkan haba daripada sel bateri melalui bendalir, membolehkan pelanggan kami mencapai kawalan suhu tepat, tidak terjejas oleh keadaan luar.

“Pencalonan perniagaan baharu pertama daripada OEM global terkemuka pasaran untuk sistem pendinginan pusat data adalah lagi satu kesaksian berjaya pelaksanaan rancangan pertumbuhan kami ke pasaran baharu. Seperti kejayaan terdahulu kami dalam aplikasi penyimpanan tenaga, pusat data adalah satu lagi pasaran baharu di mana produk sedia ada kami, yang sudah terbukti mampu mengurus cabaran pendinginan cecair serupa, boleh memenuhi keperluan pelanggan. Perniagaan baharu ini berfungsi sebagai pintu masuk penting bagi Concentric ke pasaran ini yang sangat menarik dan berkembang pesat dan saya amat bangga terhadap pasukan jualan dan kejuruteraan global kami, yang telah membangunkan penyelesaian baharu ini dengan pelanggan, berdasarkan produk Concentric sedia ada.” kata Martin Kunz, Presiden & CEO Concentric AB.

Untuk maklumat lanjut, sila hubungi: Lynne McCarthy (Hubungan Media) di
Tel: +44 121 445 6545 atau E-mel:

Fail-fail berikut boleh dimuat turun:

Peluncuran

SUMBER Concentric AB

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyampaikan edaran siaran akhbar secara masa nyata untuk syarikat dan institusi, mencapai lebih daripada 6,500 kedai media, 86,000 penyunting dan wartawan, dan 3.5 juta desktop profesional di seluruh 90 negara. SeaPRwire menyokong pengedaran siaran akhbar dalam bahasa Inggeris, Korea, Jepun, Arab, Cina Ringkas, Cina Tradisional, Vietnam, Thai, Indonesia, Melayu, Jerman, Rusia, Perancis, Sepanyol, Portugis dan bahasa-bahasa lain.