Consumers Energy Memasang Bilangan Rekod Alat Teknologi Pintar untuk Meningkatkan Kebolehpercayaan Elektrik

Consumers Energy Installing Record Number of Smart Technology Devices to Improve Electric Reliability

(SeaPRwire) –   Hampir 3,000 pengesan talian dan lebih 100 pemindahan automatik akan dipasang tahun ini

JACKSON, Mich., 13 Mei 2024 — Consumers Energy akan melabur hampir $24 juta dalam teknologi pintar tahun ini untuk mencegah gangguan kuasa dan mengekalkan lampu menyala untuk pelanggan. Hampir 3,000 pengesan talian – yang paling banyak pernah dipasang oleh Consumers Energy dalam satu tahun – dan lebih 100 pemindahan automatik (ATRs) sedang dikerahkan di seluruh Michigan.

Consumers Energy Logo (PRNewsFoto/Consumers Energy)

“Consumers Energy telah berjanji dengan Reliability Roadmap kami untuk akhirnya memulihkan kuasa dalam masa 24 jam atau kurang. Teknologi baru seperti ini adalah alat penting ketika kami membuat grid lebih boleh dipercayai untuk semua pelanggan kami,” kata Chris Laird, Naib Presiden Operasi Elektrik Consumers Energy. “Kami gembira dan tahu peranti ini akan terus mengekalkan kami di landasan untuk memberi perkhidmatan hampir 2 juta rumah dan perniagaan Michigan dengan lebih boleh dipercayai setiap jam setiap hari.”

ATRs dan pengesan talian adalah teknologi kebolehpercayaan terkini. Pengesan talian meramalkan masalah pada grid dan memberi amaran kepada krew secara masa nyata dengan lokasi tepat, mencegah gangguan sebelum berlaku. Bersama-sama, teknologi ini membolehkan krew mengenal pasti masalah dengan cepat dan tepat, dan mengurangkan saiz dan tempoh gangguan kuasa.

Consumers Energy menganggarkan ATRs telah membantu mencegah ratusan ribu gangguan dalam beberapa tahun kebelakangan ini. Pada tahun 2023 sahaja, ATRs mencegah gangguan untuk hampir 70,000 pelanggan dengan mengasingkan gangguan ke kawasan terkecil yang mungkin.

“ATRs dan pengesan talian adalah kedua-duanya penting apabila ribut melanda dan menyebabkan gangguan,” kata Greg Salisbury, Naib Presiden Kejuruteraan Elektrik “Mereka akan menjadi sebahagian penting kebolehpercayaan masa depan kami dan mengekalkan kuasa untuk pelanggan kami.”

Teknologi pintar adalah komponen utama , Rancangan Consumers Energy untuk grid elektrik yang lebih bijak dan kukuh. Rancangan itu juga termasuk pelaburan dalam kerja perhutanan dan pemodenan infrastruktur, dengan taktik seperti , dan . Ia adalah garis panduan untuk melayani Michigan hari ini sambil melabur dan berinovasi untuk memenuhi cabaran esok.

Consumers Energy adalah pembekal tenaga terbesar di Michigan, menyediakan gas asli dan/atau elektrik kepada 6.8 juta daripada 10 juta penduduk negeri itu di semua 68 buah daerah Semenanjung Bawah. Consumers Energy tahu tugas utama ialah mengekalkan lampu menyala untuk pelanggan. Kami komited untuk menyediakan tenaga yang boleh dipercayai, bersih dan mampu milik 24/7.

Untuk maklumat lanjut mengenai Consumers Energy, layari .

Lihat Consumers Energy di Media Sosial

Facebook:
Twitter:
LinkedIn:
Instagram:

SUMBER Consumers Energy

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyampaikan edaran siaran akhbar secara masa nyata untuk syarikat dan institusi, mencapai lebih daripada 6,500 kedai media, 86,000 penyunting dan wartawan, dan 3.5 juta desktop profesional di seluruh 90 negara. SeaPRwire menyokong pengedaran siaran akhbar dalam bahasa Inggeris, Korea, Jepun, Arab, Cina Ringkas, Cina Tradisional, Vietnam, Thai, Indonesia, Melayu, Jerman, Rusia, Perancis, Sepanyol, Portugis dan bahasa-bahasa lain.