CONTEC DAN ATSIGN MENGAUM PERKONGSIAN LIMA TAHUN UNTUK MENJAMIN DATA IOT DARI PERINGKAT ZERO

(SeaPRwire) –   SINGAPURA, Nov. 15, 2023 — CONTEC, pemimpin dalam teknologi komunikasi IoT/M2M, AI/analisis data edge, komputasi terbenam, dan automasi perindustrian, dan Atsign, penyedia utama teknologi keselamatan data dan privasi untuk teknologi Networking 2.0 sumber terbuka, mengumumkan kerjasama selama lima tahun untuk menyediakan solusi infrastruktur IoT dan IT yang terjamin keselamatan dan privasinya secara menyeluruh.

Kerjasama ini akan fokus kepada:

  • Keselamatan: Teknologi keselamatan dan privasi Atsign akan disatukan ke dalam peranti CONTEC untuk menyediakan pelanggan dengan salah satu solusi paling selamat yang tersedia di pasaran. Ini termasuk keselamatan zero-trust, permukaan serangan jaringan sifar, dan enkripsi ujung ke ujung dengan kunci dipotong dan dikendalikan di tepi.
  • Skalabiliti: Teknologi Atsign akan mempermudah pelaksanaan dan pentadbiran solusi berskala tinggi CONTEC, menjimatkan masa dan wang pelanggan.
  • Inovasi: CONTEC dan Atsign akan bekerjasama untuk ciri-ciri keselamatan dan privasi baharu untuk peranti IoT dan jaringan. Ini termasuk kemaskini peranti jarak jauh dan perkongsian data selamat.

Kerjasama ini menggabungkan kepakaran Atsign dalam teknologi keselamatan dan privasi dengan kepakaran CONTEC dalam IoT dan pengdigitasian, pembelajaran mesin, dan komputer perindustrian untuk menyediakan pelanggan dengan solusi berskala tinggi yang selamat untuk penghantaran data dan pengurusan jarak jauh peranti IoT, jaringan, dan data mereka.

“Teknologi keselamatan Atsign adalah pelengkap sempurna untuk solusi peranti IoT kami,” kata Kazuyoshi Nishiyama, Pegawai Eksekutif Pengurus CONTEC. “Pintu Gerbang Pintar IoT CONTEC boleh mengumpul data daripada ‘greenfields’, ‘brownfields’, dan daripada lapisan sifar, contohnya peranti tanpa output, peranti tidak alamat, sensor analog dan sistem, dan menukarkannya kepada protokol dan format data yang diingini. Penyatuan solusi keselamatan Atsign dan produk Pintar CONTEC akan memastikan data dan peranti pelanggan kami selamat dan terlindungi.”

“Kami gembira untuk bekerjasama dengan CONTEC untuk membawa kepakaran keselamatan dan privasi kami ke pasaran peranti perindustrian, perubatan, dan pengangkutan,” kata Barbara Tallent, CEO Atsign. “CONTEC adalah pemimpin global dalam inovasi peranti IoT, dan kami percaya bahawa kerjasama kami akan meningkatkan lagi solusi IoT mereka untuk memberikan pelayanan lebih baik kepada pelanggan mereka.”

CONTEC dan Atsign menekankan bidang utama untuk kesan: pendidikan negara, pembangunan sosio-ekonomi di masyarakat tempatan, dan peluang pertumbuhan dalam sektor pembinaan, pembuatan, farmasi, pertanian, dan OEM.

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyediakan perkhidmatan pengedaran siaran akhbar kepada pelanggan global dalam pelbagai bahasa(Hong Kong: AsiaExcite, TIHongKong; Singapore: SingdaoTimes, SingaporeEra, AsiaEase; Thailand: THNewson, THNewswire; Indonesia: IDNewsZone, LiveBerita; Philippines: PHTune, PHHit, PHBizNews; Malaysia: DataDurian, PressMalaysia; Vietnam: VNWindow, PressVN; Arab: DubaiLite, HunaTimes; Taiwan: EAStory, TaiwanPR; Germany: NachMedia, dePresseNow)