Coral Energy Selesaikan Pengambilalihan Pengurusan, Fokus pada Pengembangan dan Kepatuhan

Oil and Gas 70 Megapixl Lpm 1 Coral Energy Completes Management Buyout, Puts Focus on Expansion and Compliance

(SeaPRwire) –   DUBAI, EAU, 26 Jun 2024 — Coral Energy dengan bangganya mengumumkan kejayaan pengambilalihan pengurusan (MBO), menandakan satu detik transformasi buat syarikat. Inisiatif strategik ini mengukuhkan komitmen Coral Energy terhadap pertumbuhan berterusan, kecemerlangan operasi dan ketelusan di bawah kepimpinan pasukan pengurusan seniornya. Pengambilalihan sepenuhnya oleh eksekutif pengurusan dari pemegang saham pengasas telah disiapkan pada April 2024.

“Pengambilalihan pengurusan kami menandakan permulaan bab baharu untuk Coral Energy,” kata Encik Ahmed Kerimov, CFO Coral Energy. “Peralihan ini menggariskan dedikasi kepimpinan kami dan menyelaraskan kepentingan strategik kami untuk memacu pertumbuhan dan inovasi masa depan sambil memberi tumpuan kepada kekuatan utama kami.” 

Penyelarasan semula strategik ini merupakan satu langkah penting yang selaras dengan penangguhan perniagaan perdagangan Coral Energy di Rusia pada akhir tahun 2022. Keputusan ini mencerminkan komitmen Coral Energy untuk bekerjasama dengan pembuat dasar dan rakan kongsi perbankan untuk membangunkan rejimen pematuhan yang komprehensif. Coral Energy bertujuan untuk selaras lebih rapat dengan rangka kerja pengawalseliaan yang sedang berkembang dan memastikan pematuhan terhadap standard etika yang tertinggi.  

“Memperluaskan operasi perdagangan kami menunjukkan komitmen kami terhadap pematuhan dan pendekatan proaktif untuk menavigasi landskap pengawalseliaan yang kompleks,” tambah Encik Ahmed Kerimov, CFO Coral. “Kami percaya bahawa dengan bekerjasama rapat dengan pembuat dasar dan rakan kongsi perbankan akan meningkatkan keupayaan kami untuk melaksanakan langkah-langkah pematuhan yang kukuh, melindungi operasi kami dan menyokong kestabilan pasaran tenaga global.” 

Penyelarasan Semula Strategik dan Pematuhan 

Coral Energy memperoleh minyaknya terutamanya dari rantau MENA. Syarikat itu telah melaksanakan proses uji tuntas dan saringan yang ketat untuk memastikan pematuhan dengan sekatan antarabangsa dan keperluan pengawalseliaan. Ini termasuk alat automatik dan pemeriksaan manual untuk mengesahkan kapal, pihak lawan dan transaksi. Melapor terus kepada Lembaga Pengarah, jabatan pematuhan menyelia proses ini, disokong oleh pegawai pematuhan khusus dan penasihat luaran. 

Prospek Masa Depan 

Coral Energy merancang untuk mengembangkan operasinya, termasuk menubuhkan anak syarikat di Switzerland. Entiti ini akan bertindak sebagai prinsipal untuk sebahagian daripada aktiviti perdagangan kumpulan, meningkatkan kehadiran global Coral dan keupayaan operasi. 

Mengenai Coral Energy 

Coral Energy ialah syarikat tenaga terkemuka yang pakar dalam perdagangan dan pengedaran komoditi tenaga. Dengan komitmen kukuh terhadap kecemerlangan operasi, Coral Energy melayani portfolio pelanggan yang pelbagai di seluruh dunia. Pasukan berpengalaman syarikat dan pendekatan inovatif memacu misinya untuk menyampaikan penyelesaian tenaga yang boleh dipercayai. 

 

SUMBER Coral Energy

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyampaikan edaran siaran akhbar secara masa nyata untuk syarikat dan institusi, mencapai lebih daripada 6,500 kedai media, 86,000 penyunting dan wartawan, dan 3.5 juta desktop profesional di seluruh 90 negara. SeaPRwire menyokong pengedaran siaran akhbar dalam bahasa Inggeris, Korea, Jepun, Arab, Cina Ringkas, Cina Tradisional, Vietnam, Thai, Indonesia, Melayu, Jerman, Rusia, Perancis, Sepanyol, Portugis dan bahasa-bahasa lain.