CORNEX Persembahkan Barisan Penyimpanan Tenaga Penuh di RE+, Membawa Inovasi Baru yang Memacu Prestasi dan Kecekapan Kos

LAS VEGAS, 13 September 2023 — CORNEX NEW ENERGY CO., LTD. (“CORNEX” atau “Syarikat”), sebuah syarikat tenaga baharu global yang memberi tumpuan kepada inovasi bateri ion lithium, telah hadir di RE+, acara tenaga bersih terbesar di Amerika Utara, mempamerkan tawaran terkini yang berada di barisan hadapan teknologi penyimpanan tenaga. Produk yang ditonjolkan di booth CORNEX (L1, 21046) termasuk sel bateri kapasiti tinggi Conergy π 314Ah dan bekas penyimpanan tenaga pendingin cecair 5MWh, kedua-duanya dilengkapi dengan teknologi hak milik CORNEX yang direka untuk memaksimumkan kos efektif dan kecekapan.

CORNEX
CORNEX

Diadakan di Pusat Konvensyen dan Pameran Venetian, Las Vegas, dari 11 hingga 14 September, RE+ menawarkan ruang tanpa tandingan untuk pemain tenaga baharu di seluruh dunia, sekali lagi mengadakan pameran perdagangan pecah rekod yang menghubungkan dengan lebih 27,000 peserta dan 1,300 syarikat pameran. Berhasrat untuk mewujudkan produk tenaga boleh diperbaharui berprestasi tinggi untuk memberi kuasa kepada dunia untuk beralih kepada sumber tenaga yang lebih bersih dan mampan, CORNEX bertujuan untuk memanfaatkan platform ini untuk mendedahkan penyelesaian dengan ciri-ciri tingkat naik yang dibangunkan untuk memangkas kos sambil menyampaikan prestasi dan kestabilan yang lebih baik.

“Semasa CORNEX meneruskan laluan kami untuk meneroka penyelesaian baharu bagi membuka potensi tenaga boleh diperbaharui, kami telah mencapai titik perubahan teknologi baharu dengan penyelesaian penyimpanan tenaga 280Ah kami yang mengurangkan harga kepada RMB 0.5 setiap Wh tidak termasuk cukai, pencapaian penetapan standard yang akan membawa era baharu bagi penyimpanan tenaga. Sekarang, kami telah mempertingkatkan usaha R&D kami untuk mengurangkan kos pelaburan tenaga baharu, membawa produk generasi seterusnya kami yang menawarkan manfaat tanpa tandingan yang membolehkan dunia mempercepatkan ke arah peralihan tenaga dan menjadikan tenaga bersih boleh diakses oleh semua,” kata Dai Deming, Pengerusi CORNEX.

Sel bateri kapasiti tinggi Conergy π 314Ah

Sel bateri kapasiti tinggi Conergy π 314Ah menawarkan prestasi dan kebolehpercayaan terkemuka industri yang menetapkan penanda aras baharu bagi penyelesaian penyimpanan tenaga, direka dengan rawatan salutan karbon inovatif dan proses pembuatan untuk meningkatkan kitaran hayat dan kualitinya bagi menangani cabaran yang berkaitan dengan jangka hayat dan keselamatan bateri. Berkat pengoptimuman elektrolit dan pemisah bersalut seramik untuk kestabilan haba yang lebih baik, reka bentuk sel itu berkesan dalam mencegah litar pintas dalaman dan larian haba yang tidak terkawal.

Sel Conergy π 314Ah mempamerkan terobosan teknologi baharu yang membolehkannya mencapai jangka masa yang lebih lama, dengan kapasiti tenaga sel tunggalnya mencapai sehingga 1,004Wh dan jangka hayat melebihi 12,000 kitaran. Formula elektrolit dipertingkatkan dan struktur lug kutubnya menghasilkan pengurangan 15% dalam rintangan dalaman dan penurunan 10% dalam kenaikan suhu, digandingkan dengan rawatan salutan khas dan proses peletan untuk memastikan kestabilannya untuk penggunaan jangka panjang.

Bekas Penyimpanan Tenaga Pendingin Cecair 5MWh

Dengan sel bateri Conergy π 314Ah sebagai terasnya, bekas penyimpanan tenaga pendingin cecair 5MWh CORNEX menampilkan sistem keselamatan bateri “Submerge” dan kapasiti penyimpanan tenaga yang tinggi, mengurangkan pelaburan awal untuk penyimpanan tenaga serta kos tenaga keseluruhan sepanjang hayatnya. Sementara itu, sinergi sel Conergy π 314Ah dan bekas itu menyasarkan keperluan untuk penyelesaian tenaga semua dalam satu kapasiti besar yang dapat menahan suhu tinggi, memperluaskan lagi kemungkinan integrasi tenaga boleh diperbaharui.

Sebagai kuasa inovasi dalam sektor tenaga baharu, CORNEX telah meningkat dengan pesat ke barisan hadapan penyimpanan tenaga sejak penubuhannya pada 2021 dengan keupayaan teknologi dan pengeluaran yang kukuh. Syarikat itu kini telah menubuhkan tiga pangkalan pembuatan di Hubei, China, dengan jumlah kapasiti pengeluaran 350GWh. Di bidang R&D, Syarikat telah diberikan lebih 1,500 paten domestik di China, mengamankan kedudukan kepemimpinannya sebagai salah satu kekuatan utama yang mendorong perubahan dalam lanskap tenaga boleh diperbaharui baharu. Pada masa hadapan, CORNEX akan terus menyediakan penyelesaian tenaga yang boleh dipercayai dan mampan yang memenuhi permintaan global yang sentiasa berubah, memudahkan dunia membina lebih banyak sumber kuasa boleh diperbaharui ketika bergerak menuju masa depan yang lebih hijau.

Mengenai CORNEX

Sebagai perusahaan inovatif teknologi tinggi tenaga baharu, CORNEX NEW ENERGY CO., LTD. (“CORNEX”) memberi tumpuan kepada R&D, pembuatan, jualan, dan perkhidmatan bateri penyimpanan tenaga, bateri EV, dan sistem pengurusan tenaga, dan komited untuk menyediakan penyelesaian, produk dan perkhidmatan kelas dunia untuk aplikasi tenaga baharu di seluruh dunia.