Creality Bersinar di Formnext 2023: Terus menerus berkomitmen kepada kecemerlangan pencetakan 3D

(SeaPRwire) –   FRANKFURT, Jerman, 14 Nov. 2023 — Creality, pemimpin global dalam industri percetakan 3D, telah berjaya menamatkan kehadirannya di Formnext 2023, salah satu acara utama di dunia dalam bidang percetakan 3D dan pembuatan tambahan, dari 7 – 10 November di Frankfurt, Jerman. Sebagai Formnext sekali lagi menjadi tuan rumah kepada inovasi dan keunggulan yang mendefinisikan syarikat, penyertaan tahun ini menandakan lagi satu tonggak dalam perjalanan Creality, menekankan komitmennya yang berterusan terhadap evolusi teknologi percetakan 3D dan penggunaannya yang meluas.

Komitmen Jangka Panjang terhadap Formnext

Creality telah menjadi peserta setia Formnext selama beberapa tahun berturut-turut, mencerminkan komitmennya untuk mendorong sempadan teknologi percetakan 3D. Setiap tahun, ia kembali dengan produk-produk yang memecahkan batasan yang membolehkan profesional dan peminat untuk mencapai ketinggian baru dalam usaha percetakan 3D mereka. Tahun ini tidak terkecuali, apabila ia dengan bangganya mempamerkan pelbagai jenis produk yang direka untuk memenuhi pelbagai keperluan dan aplikasi.

Creality telah kembali ke Formnext

Menyelami Pelbagai Jenis Produk yang Menakjubkan

Di Formnext 2023, barisan inovasi percetakan 3D Creality yang menakjubkan, meliputi inovasi untuk pengguna peribadi dan perusahaan serta ciri ekosistem, terus mengesahkan komitmennya untuk merevolusikan industri dan memberdayakan pembuat, terus menarik perhatian selepas pendedahan awal mereka.

Bendera Utama Creality: Siri K1 – Kini Printer 3D Berlesen FC Bayern Munich

Pada tahun ini, produk utama Creality, siri K1, menjadi printer 3D berlesen FC Bayern Munich di Eropah. Printer 3D utama ini mempunyai ciri-ciri luar biasa, termasuk kelajuan cetakan 600mm/s hanya dalam 0.03 saat, berkat reka bentuk Core XY yang lincah dan kepala cetakan yang ringan. Dengan isi padu pembinaan besar 300x300x300mm, K1 Max adalah alat yang kuat untuk pemodelan cepat dan pengesahan reka bentuk.

Yang membezakan K1 Max adalah kamera AI yang memantau untuk keganjilan dan kesilapan, memberikan amaran masa nyata dan mencipta time-lapse yang menarik untuk dikongsi. Penyepaduan teknologi LiDAR AI lebih meningkatkan prestasinya dan ketepatan.

Mencipta yang Luar Biasa dan Meningkatkan Percetakan Peribadi: Barisan Ender-3 V3 dan Siri HALOT-MAGE

Dinovasikan daripada keluarga tandatangan Ender Creality, Ender-3 V3 memperkenalkan struktur asal CoreXZ untuk percetakan pantas dan cekap dan mempunyai pergerakan berat yang ringan, paksi Z yang tepat dan paralelisme dua paksi. Ciri-ciri ketara ini menambah kepada kelajuan cetakan maksimum 600mm/s pada Ender-3 V3, enam kali ganda daripada Ender-3 V2 yang mampu mencetak pada 50mm/s. Badan logam tuang sekeping yang kukuh, nozel aloi tembaga dan sistem penyejukan yang kuat menyumbang kepada kekuatan dan kualiti cetakan yang dipertingkatkan. Printer ini juga mengintegrasikan sistem pengendalian pintar Creality OS dengan skrin sentuh IPS 4.3 inci yang memastikan operasi ramah pengguna dan sambungan tanpa halangan, menjadikannya pilihan yang cemerlang untuk pengguna rumah dan ladang percetakan 3D berskala kecil.

Berdasarkan warisan Ender-3, Ender-3 V3 KE, pesaing baru Ender yang lain juga menyederhanakan percetakan 3D dengan Creality OS, sistem pergerakan yang lincah dan kelajuan maksimum cetakan 500mm/s. 

HALOT-MAGE PRO mendefinisikan semula percetakan resin peribadi dengan kelajuan cetakan pantas 170mm/s. Sistem pergerakan “Dynax” nya membolehkan perubahan lapisan pantas, dan perisian pemotongan HALOT BOX meningkatkan struktur sokongan. Dikuasakan oleh Creality OS, ia bersepadu dengan licin dengan Creality Print dan Creality Cloud. Untuk percetakan resin pintar dan kreatif peribadi, HALOT-MAGE menawarkan penyelesaian mampu milik dengan skrin LCD 8K 10.3 inci dan sistem pembersihan udara.

Saiz Besar untuk Aplikasi Perindustrian: Sermoon D3 Pro dan CR-M4

Sermoon D3 Pro Creality, dilengkapi dengan ekstrusi ganda bebas dan keupayaan percetakan suhu tinggi, memberdayakan pengguna perindustrian dengan lebih banyak pilihan dan fleksibiliti. Penyepaduan aplikasi awan Creality membolehkan kawalan jarak jauh dan pemantauan mudah, manakala ciri-ciri keselamatan maju memastikan persekitaran percetakan yang selamat.

CR-M4 berdiri tegak dengan isi padu pembinaan besar 450x450x470mm, landasan linear Y ganda, dan pilihan percetakan mudah. Aplikasinya merangkumi model saiz sebenar, pemodelan dan pembuatan berskala kecil.

Kepelbagaian Ekosistem: Mengkuasai Pengukiran Laser dan Pemindaian 3D

Falcon2 40W Creality sehingga kini merupakan pengukir laser paling kuat dalam senarai Creality. Dilengkapi dengan ciri-ciri revolusi seperti Penyesuaian Saiz Titik Dinamik, yang menyesuaikan saiz titik secara automatik mengikut keperluan pengukiran dan pemotongan, ia mampu memotong papan kayu 20mm dan keluli tahan karat 0.15mm dalam satu laluan pada kelajuan sehingga 25000mm/min. Ia juga menyokong pengukiran warna dan bantuan udara dengan sistem pemantauan pintar dan perlindungan dipertingkatkan.

CR-Scan Ferret Pro, pemindaian 3D maju dengan WiFi 6 berkelajuan tinggi dan imej 3D bingkai tunggal, unggul dalam pemindaian permukaan gelap atau logam tanpa semburan. Optik dan kamera 2MP maju memberikan model 3D dengan ketepatan 0.1mm, meliputi pelbagai keperluan pemindaian berkat cip ASIC khusus imej 3D.

Bahan dan Model Cemerlang Dipamerkan

Paparan Formnext 2023 Creality tidak hanya tentang mesin. Booth kami juga mempamerkan pelbagai jenis bahan terkini, daripada filamen dengan sifat dipertingkatkan kepada formula resin maju. Model yang dipamerkan, dihasilkan dengan ketepatan dan kreativiti, menunjukkan potensi tak terbatas printer kami untuk profesional dan penggemar.

Komitmen Creality terhadap Pasaran Eropah dan Komuniti Global

Formnext 2023 menyaksikan pelbagai rakan kongsi utama, wakil media, pengaruh dan pengguna melawat booth Creality untuk menyaksikan masa depan percetakan 3D. Fred LIU, Pengasas Bersama dan Pengarah Eksekutif Creality, ditemuramah oleh media terkemuka All3DP untuk mendalami arah tuju masa depan dan rancangan produk baru Creality.

Untuk menutup kata, LIU menekankan komitmen Creality terhadap pasaran Eropah: “Eropah adalah tempat inovasi dan keunggulan berkembang. Visi kami adalah mendorong sempadan yang mungkin dalam percetakan 3D, dan komitmen kami terhadap visi ini tidak berbelah bahagi. Dengan kejayaan Formnext 2023, kami bersemangat untuk meneruskan perjalanan bersama komuniti percetakan 3D global. Apabila kami meninggalkan acara ini, kami menyatakan penghargaan yang tulus kepada semua yang menyertai kami dalam perjalanan luar biasa ini. Creality bersemangat tentang masa depan, dan kami menjemput semua untuk terus berhubung dengan kami untuk menyaksikan evolusi percetakan 3D yang berterusan. Terima kasih kerana menjadi sebahagian daripada pengembaraan luar biasa ini.”

Hubungan Media:

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyediakan perkhidmatan pengedaran siaran akhbar kepada pelanggan global dalam pelbagai bahasa(Hong Kong: AsiaExcite, TIHongKong; Singapore: SingdaoTimes, SingaporeEra, AsiaEase; Thailand: THNewson, THNewswire; Indonesia: IDNewsZone, LiveBerita; Philippines: PHTune, PHHit, PHBizNews; Malaysia: DataDurian, PressMalaysia; Vietnam: VNWindow, PressVN; Arab: DubaiLite, HunaTimes; Taiwan: EAStory, TaiwanPR; Germany: NachMedia, dePresseNow)