CytoMed Therapeutics Laporan Kewangan Semester Pertama 2023 dan Memberi Kemas Kini Korporat

(SeaPRwire) –   Konferens panggilan web yang dijadualkan pada November 22 pada 9 pagi ET.

SINGAPURA, Nov. 17, 2023 —  (NASDAQ: GDTC) (“CytoMed” atau “Syarikat”), sebuah syarikat biofarmaseutikal berpangkalan di Singapura yang memberi tumpuan kepada penggunaan teknologi eksklusifnya untuk membangunkan imunoterapi sel allogenik berdasarkan donor yang baharu untuk rawatan pelbagai kanser, hari ini mengumumkan keputusan kewangan separuh tahun pertama 2023 dan memberi maklumat klinikal dan korporat.  

“Kami komited untuk maju imunoterapi sel allogenik ‘siap pakai’ kami untuk spektrum kanser yang luas,” kata . “Dengan komitmen kami terhadap penyelidikan sel ibu dan terapi sel, kami telah mencapai kemajuan luar biasa setakat ini dan memandang ke hadapan dengan harapan besar terutamanya China. Kami mendapat manfaat daripada infrastruktur kos rendah di Asia Tenggara.”

Kemas Kini Klinikal

Pada Januari 2023, Syarikat menerima kelulusan rasmi daripada Pihak Berkuasa Sains Kesihatan (HSA) di Singapura untuk menjalankan ujian klinikal Fasa I dan telah mula merekrut pemberi darah pada Julai 2023. Ujian klinikal itu, dalam perkongsian dengan Hospital Kebangsaan (NUH), Singapura, akan menggunakan darah pemberi untuk menghasilkan sel CAR-γδ allogenik untuk ujian tersebut. Sel-sel itu akan diproses di kemudahan Pembuatan Baik (GMP) CytoMed di Malaysia.

Setakat November 2023, Syarikat sedang menterjemah dua teknologi yang diluluskan secara eksklusif, iaitu teknologi sel darah pemberi berasaskan sel CAR-γδ dan teknologi sel NKT γδ berasaskan sel ibu pluripoten terinduk, teknologi pertama telah diberi paten di AS dan China, yang kedua di Jepun dan China.

Keputusan Kewangan Bagi Enam Bulan Berakhir 30 Jun 2023

Kerugian Bersih: Bagi enam bulan berakhir 30 Jun 2023, kerugian bersih tidak diaudit Syarikat berjumlah S$1.16J ($860,695) tidak termasuk perbelanjaan berkaitan dengan Penawaran Awam Awal (IPO) NASDAQnya pada bulan April 2023 dan kos berkaitan menjadi syarikat awam tersenarai, berbanding S$936,377 bagi enam bulan berakhir 2022.

Tunai dan Setara Tunai: Pada 30 Jun 2023, Syarikat mempunyai tunai dan setara tunai berjumlah S$10.44J ($7.72M). Dalam tempoh enam bulan terakhir, Syarikat mengumpul S$12.94J ($9.57M) hasil kasar daripada IPO.

Perbelanjaan P&P: Perbelanjaan penyelidikan dan pembangunan Syarikat adalah S$811,319 ($599,955) dan S$604,043 bagi enam bulan berakhir 30 Jun 2023, dan 2022, masing-masing. Ini terutamanya disebabkan oleh kemajuan klinikal yang dicapai dalam tempoh enam bulan terakhir.

Perbelanjaan P&A: Perbelanjaan pentadbiran dan am Syarikat adalah S$1.50J ($1.11M) dan S$306,457 bagi enam bulan berakhir 30 Jun 2023, dan 2022, masing-masing. Peningkatan ini terutamanya disebabkan oleh perbelanjaan IPO yang tidak berulang dan kos berkaitan menjadi syarikat awam tersenarai.

Maklumat Persidangan

Masyarakat pelabur boleh menyertai persidangan panggilan dengan menyertai webcast berikut:

Tentang CytoMed Therapeutics Limited (CytoMed)

Ditubuhkan pada 2018, CytoMed dipisahkan daripada Agensi Sains, Teknologi dan Penyelidikan (A*STAR), agensi pembangunan dan penyelidikan utama sektor awam Singapura. Ia adalah sebuah syarikat biofarmaseutikal yang memberi tumpuan kepada penggunaan teknologi berlesen eksklusifnya untuk mencipta imunoterapi baharu berdasarkan sel untuk rawatan kanser manusia. Pembangunan teknologi baharu telah diilhamkan oleh kejayaan klinikal terapi CAR-T sedia ada dalam merawat keganasan hematologi, serta had kekangan dan cabaran komersial semasa dalam mengembangkan prinsip CAR-T ke rawatan tumor keras. Untuk maklumat lanjut, sila lawati dan ikuti kami di Twitter , di , dan

Penyataan Pandangan Ke Depan

Penyata akhbar ini mengandungi penyataan pandangan ke depan seperti yang ditakrifkan oleh Akta Pembaharuan Liabiliti Sivil untuk Sekuriti Palsu 1995. Penyata pandangan ke depan termasuk penyataan berkaitan rancangan, objektif, sasaran, strategi, peristiwa masa depan atau prestasi, dan anggapan asas lain yang bukan penyataan fakta sejarah. Apabila Syarikat menggunakan perkataan seperti “mungkin, “akan, “bertujuan,” “seharusnya,” “percaya,” “jangka,” “menganggarkan” atau ungkapan serupa yang tidak berkaitan semata-mata dengan perkara sejarah, ia membuat penyataan pandangan ke depan. Penyataan pandangan ke depan bukanlah jaminan prestasi masa depan dan melibatkan risiko dan ketidakpastian yang mungkin menyebabkan keputusan sebenar Syarikat berbeza secara material daripada jangkaan yang dibincangkan dalam penyata pandangan ke depan. Penyataan-penyataan ini tertakluk kepada ketidakpastian dan risiko termasuk, tetapi tidak terhad kepada, berikut: rancangan Syarikat untuk membangunkan dan mengkomersialkan calon produknya; permulaan, masa, kemajuan dan keputusan kajian praklinikal dan klinikal semasa dan program P&P Syarikat; jangkaan Syarikat mengenai impak wabak COVID-19 yang berterusan terhadap perniagaannya, industri Syarikat dan ekonomi; anggaran Syarikat mengenai perbelanjaan, pendapatan masa depan, keperluan modal dan keperluan pendanaan tambahan; keupayaan Syarikat untuk mengikat atau memperoleh lesen calon produk tambahan dengan terma yang munasabah; dan risiko-risiko lain yang dinyatakan dalam laporan yang difailkan oleh Syarikat dengan SEC. Oleh itu, atas sebab-sebab ini dan lain-lain, pelabur dinasihatkan untuk tidak menggantungkan diri sepenuhnya kepada sebarang penyataan pandangan ke depan dalam penyata akhbar ini. Faktor-faktor tambahan dibincangkan dalam penyataan Syarikat dengan SEC, yang boleh dikaji semula di . Syarikat tidak berkewajipan untuk secara awam menyemak semula penyataan pandangan ke depan ini untuk menggambarkan peristiwa atau keadaan selepas tarikh ini.

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyediakan perkhidmatan pengedaran siaran akhbar kepada pelanggan global dalam pelbagai bahasa(Hong Kong: AsiaExcite, TIHongKong; Singapore: SingdaoTimes, SingaporeEra, AsiaEase; Thailand: THNewson, THNewswire; Indonesia: IDNewsZone, LiveBerita; Philippines: PHTune, PHHit, PHBizNews; Malaysia: DataDurian, PressMalaysia; Vietnam: VNWindow, PressVN; Arab: DubaiLite, HunaTimes; Taiwan: EAStory, TaiwanPR; Germany: NachMedia, dePresseNow)