Dalam Hutang dan Penuh Penyesalan: Kebanyakan Orang Amerika, Secara Teruk, Mempunyai Sekurang-kurangnya Satu Penyesalan Kewangan dan Kad Kredit Mendahului Senarai

31 In Debt and Full of Regret: Americans, Overwhelmingly, Have at Least One Financial Regret and Credit Cards Top the List

(SeaPRwire) –   Rakyat Amerika, secara besar-besaran, mempunyai sekurang-kurangnya satu penyesalan kewangan dan kad kredit menjadi senarai teratas.

FORT LAUDERDALE, Florida., 1 Mei 2024 — Sempena Bulan Kefahaman Kewangan, Debt.com telah mengadakan tinjauan untuk mendedahkan penyesalan kewangan terbesar mereka. Keputusannya amat mengejutkan.

78% mengakui mempunyai penyesalan kewangan dengan 1 daripada 5 menyatakan penggunaan kad kredit berlebihan sebagai keputusan yang paling disesali.

Senarai penyesalan dipuncakkan adalah perbelanjaan berlebihan pada kad kredit, yang disebut oleh sebahagian besar responden. Sebenarnya, 78% daripada mereka yang disoal selidik mengakui mempunyai penyesalan kewangan, dengan satu daripada lima menunjukkan penggunaan kad kredit berlebihan sebagai keputusan kewangan yang paling disesali.

“Tidak hairanlah hutang kad kredit adalah penyesalan yang semakin meningkat,” kata presiden Debt.com. “Amerika Syarikat mempunyai 1 bilion kad kredit dalam edaran – dan hanya 333 juta orang. Semakin hutang kad kredit meningkat, begitu juga tekanan yang datang dengannya.”

Peningkatan hutang di kalangan responden juga membimbangkan. Lebih daripada suku (26%) melaporkan membawa baki antara $15,000 hingga $30,000, manakala 15% mengakui berhutang antara $30,000 dan $50,000.

Hampir separuh responden mengakui hutang kad kredit mereka adalah sumber kebimbangan yang berterusan dan mengatakan hutang kad kredit mereka “sentiasa berada dalam fikiran”. Lebih daripada itu, laluan masa nampaknya memperhebat penyesalan ini. Lebih daripada sepertiga (35%) mengaku merasa lebih teruk tentang hutang kad kredit mereka sekarang berbanding setahun lalu.

Penemuan kaji selidik menekankan kesan hutang dan menggarisbawahi pentingnya kefahaman kewangan untuk memberdayakan orang dan mengelakkan penyesalan serupa di masa hadapan.

Penyelidikan juga mendapati:

 • 26% daripada Generasi Y mengatakan mereka menyesali mengumpul hutang pada kad kredit mereka.
 • Tidak jauh di belakang ialah Generasi X dan Generasi Z dengan 19% menyatakan penyesalan yang sama terhadap hutang kad kredit.
 • Generasi X paling cenderung untuk “menerima” dan “mengabaikan” hutang kad kredit mereka.
  • Apabila ditanya “bagaimana hutang kad kredit anda membuat anda berasa?”, 67% bersetuju dan sangat setuju dengan “penerimaan.” Kira-kira 3 daripada 5 Generasi X memilih respon “Saya mengabaikannya.”
 • 24% daripada Baby Boomers melaporkan mempunyai hutang antara $30,000 hingga $50,000 dalam hutang kad kredit.
 • Satu daripada lima Generasi Z menyesali menanggung terlalu banyak hutang pendidikan dan 11% daripada Generasi Y mengatakan yang sama. 6% daripada Generasi X dan hanya 2% daripada Baby Boomers mempunyai penyesalan yang sama.

Walaupun Generasi X mempunyai kurang penyesalan berbanding generasi yang lebih muda tentang menanggung hutang pelajar, mereka mempunyai lebih banyak hutang:

 • 35% daripada Generasi X mengatakan mereka mengambil hutang pelajar melebihi $200,000.
 • 30% mengatakan mereka mengambil antara $100,000 hingga $200,000.
 • Lebih daripada 30% mengatakan mereka masih berhutang melebihi $200,000.
 • 61% telah membayar hutang itu selama 7 hingga 10 tahun.
 • 17% melaporkan mereka telah membayarnya selama 11 hingga 15 tahun.

Lebih daripada 1 daripada 3 (38%) daripada Baby Boomers menyesali tidak menyimpan wang untuk persaraan lebih awal manakala 25% melaporkan tidak mempunyai simpanan untuk persaraan.

“Jika ada berita baik di sini, ia adalah ini: Penyesalan bukan hasil,” kata Silvestri. “Sama ada untuk menyimpan untuk persaraan atau hutang, terdapat pakar yang boleh membantu – hanya dengan memanggil telefon. Debt.com boleh memperkenalkan anda kepada penasihat kredit berlesen yang akan memberikan analisis hutang percuma. Sekali anda mempunyai pandangan jelas tentang kewangan anda, anda boleh menukarkan penyesalan itu menjadi lega.”

Tentang Debt.com: Debt.com adalah laman web pengguna di mana orang boleh mendapatkan bantuan dengan hutang kad kredit, hutang pelajar, hutang cukai, pemulihan kredit, muflis, dan lebih lagi. Debt.com bekerjasama dengan pembekal yang diluluskan dan disahkan yang memberikan nasihat dan penyelesaian terbaik untuk pengguna “apabila kehidupan berlaku.”

SUMBER Debt.com

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyampaikan edaran siaran akhbar secara masa nyata untuk syarikat dan institusi, mencapai lebih daripada 6,500 kedai media, 86,000 penyunting dan wartawan, dan 3.5 juta desktop profesional di seluruh 90 negara. SeaPRwire menyokong pengedaran siaran akhbar dalam bahasa Inggeris, Korea, Jepun, Arab, Cina Ringkas, Cina Tradisional, Vietnam, Thai, Indonesia, Melayu, Jerman, Rusia, Perancis, Sepanyol, Portugis dan bahasa-bahasa lain.