Daqo New Energy Umumkan Perlantikan Pengarah Wanita Pertama

(SeaPRwire) –   SHANGHAI, Nov. 14, 2023 — Daqo New Energy Corp. (NYSE: DQ) (“Daqo New Energy,” the “Company” or “we”), sebuah pembuat utama polisilikon berkualiti tinggi untuk industri solar PV global, hari ini mengumumkan pelantikan Cik. Xiaoyu Xu sebagai pengarah Syarikat, berkuat kuasa November 13, 2023.

Cik. Xiaoyu Xu menyertai Syarikat pada Mei 2023 sebagai Pengarah Hubungan Pelabur dan Setiausaha Lembaga. Beliau sebelum ini bekerja di J.P. Morgan dalam bahagian Bank Pelaburan dan Korporat. Cik Xu memegang ijazah MBA dengan tumpuan kepada kewangan dari Wharton School di University of Pennsylvania, dan Ijazah Sains dalam pentadbiran perniagaan dari Sekolah Perniagaan Haas di University of California, Berkeley. Cik. Xiaoyu Xu adalah anak perempuan kepada Encik. Xiang Xu, Pengerusi dan Ketua Pegawai Eksekutif Daqo New Energy.

Encik. Xiang Xu, Pengerusi dan Ketua Pegawai Eksekutif Daqo New Energy memberi komen, “Kami gembira menyambut Cik. Xiaoyu Xu ke dalam Lembaga kami sebagai ahli lembaga wanita pertama kami. Kami yakin bahawa Xiaoyu, dengan perspektif globalnya, kreativiti, dan komitmen mendalam kepada misi kami, akan menyumbang secara besar kepada pertumbuhan Syarikat pada masa hadapan.”

Mengenai Daqo New Energy Corp.

Daqo New Energy Corp. (NYSE: DQ) (“Daqo” atau “Syarikat”) adalah pembuat utama polisilikon berkualiti tinggi untuk industri solar PV global. Diasaskan pada tahun 2007, Syarikat membuat dan menjual polisilikon berkualiti tinggi kepada pembuat produk fotovoltaik, yang selanjutnya memproses polisilikon ke dalam ingot, wafer, sel dan modul untuk penyelesaian tenaga solar. Syarikat mempunyai keupayaan nama jenama polisilikon sebanyak 205,000 tan metrik dan merupakan salah satu pengeluar polisilikon berkualiti tinggi berbiaya paling rendah di dunia.

Kenyataan Selamat

Pengumuman ini mengandungi kenyataan prospektif. Kenyataan-kenyataan ini dibuat di bawah “selamat lejang” Peraturan-peraturan Pemulihan dan Pelaburan Saham Persendirian Amerika Syarikat 1995. Kenyataan prospektif ini boleh dikenal pasti melalui istilah seperti “akan,” “dijangka,” “mengantisipasi,” “masa depan,” “bertujuan,” “merancang,” “percaya,” “menganggarkan,” “panduan” dan ungkapan serupa. Antara lain, petikan daripada pengerusi dalam pengumuman ini mengandungi kenyataan prospektif. Syarikat juga mungkin membuat kenyataan prospektif secara lisan atau bertulis dalam laporan atau dokumen yang difailkan atau diserahkan kepada Suruhanjaya Sekuriti dan Bursa Amerika Syarikat, dalam laporan tahunannya kepada pemegang saham, dalam rilis akhbar dan bahan tertulis lain dan dalam pernyataan lisan yang dibuat oleh pegawai, pengarah atau pekerjanya kepada pihak ketiga. Kenyataan-kenyataan yang bukan merupakan fakta sejarah, termasuk kenyataan mengenai kepercayaan dan jangkaan Syarikat, adalah kenyataan prospektif. Kenyataan prospektif membabitkan risiko dan ketidakpastian yang sukar atau mustahil untuk diramalkan dengan tepat dan banyak daripadanya berada di luar kawalan Syarikat. Beberapa faktor boleh menyebabkan keputusan sebenar berbeza secara material daripada apa yang dinyatakan dalam sebarang kenyataan prospektif, termasuk tetapi tidak terhad kepada yang berikut: permintaan untuk produk fotovoltaik dan pembangunan teknologi fotovoltaik; penawaran dan permintaan global untuk polisilikon; teknologi alternatif dalam pembuatan sel; keupayaan Syarikat untuk meningkatkan ketara kapasiti dan output polisilikonnya; pengurangan atau penghapusan subsidi kerajaan dan insentif ekonomi untuk aplikasi tenaga solar; keupayaan Syarikat untuk menurunkan kos pengeluarannya; dan perubahan dalam persekitaran dasar dan peraturan. Maklumat lanjut mengenai risiko dan ketidakpastian ini termasuk dalam laporan atau dokumen yang telah difailkan atau diserahkan oleh Syarikat kepada Suruhanjaya Sekuriti dan Bursa Amerika Syarikat. Semua maklumat yang diberikan dalam kenyataan akhbar ini adalah pada tarikh di sini, dan Syarikat tidak menanggung sebarang kewajipan untuk mengemaskini maklumat sedemikian atau mana-mana kenyataan prospektif, kecuali diperlukan di bawah undang-undang yang berkuat kuasa.

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyediakan perkhidmatan pengedaran siaran akhbar kepada pelanggan global dalam pelbagai bahasa(Hong Kong: AsiaExcite, TIHongKong; Singapore: SingdaoTimes, SingaporeEra, AsiaEase; Thailand: THNewson, THNewswire; Indonesia: IDNewsZone, LiveBerita; Philippines: PHTune, PHHit, PHBizNews; Malaysia: DataDurian, PressMalaysia; Vietnam: VNWindow, PressVN; Arab: DubaiLite, HunaTimes; Taiwan: EAStory, TaiwanPR; Germany: NachMedia, dePresseNow)