DARK & LOVELY BEKERJASAMA DENGAN THE SIMS DAN PENCIPTA BERCETAK EBONIX UNTUK MENINGKATKAN KEBERAGAMAN DAN KESAMAAN DALAM PERMAINAN VIDEO

Gaming32 IstockPhoto JJFarquitectos DARK & LOVELY PARTNERS WITH THE SIMS AND MULTI-AWARD-WINNING CREATOR EBONIX TO ADVANCE DIVERSITY AND INCLUSION IN GAMING

(SeaPRwire) –   Kempen sosial dan dokumentari baharu “Play in Color” Berhasrat untuk Memartabatkan Pemain Wanita Kulit Hitam dan Mendorong Perubahan dalam Industri Permainan

NEW YORK, 26 Mac 2024, jenama pewarna rambut No. 1 untuk wanita kulit hitam, berganding bahu dengan francais The Sims dan permainan video simulasi kehidupan terkemuka, serta pencipta kandungan permainan yang memenangi pelbagai anugerah dan pendukung DE&I Danielle “ Udogaranya untuk meningkatkan kesedaran tentang kekurangan kepelbagaian dalam industri permainan dan juga mewujudkan alat baharu bagi pemain berkulit hitam untuk menyatakan diri mereka dalam dunia maya. Kolaborasi ini menandakan usaha untuk meningkatkan representasi dan mencerminkan dengan lebih baik 73% orang kulit hitam yang menikmati permainan video. Dark & Lovely mengeluarkan dokumentari sosial “Play in Color” yang menyorot pembawa perubahan yang mentakrifkan semula peraturan dalam industri permainan. Dokumentari tersebut kini boleh didapati di “Play In Color” dan juga .

Dark and Lovely Logo DARK & LOVELY PARTNERS WITH THE SIMS AND MULTI-AWARD-WINNING CREATOR EBONIX TO ADVANCE DIVERSITY AND INCLUSION IN GAMING

“Kami teruja dengan kolaborasi ini untuk menghadiahkan dalam The Sims 4,” kata Anna Huerta, Pengarah Kreatif Kanan, The Sims 4. “Di The Sims kami bukan sahaja bekerjasama dengan komuniti pemain kami, malahan juga mengambil pendekatan yang berhati-hati berkaitan ekspresi inklusif daripada menentukan prinsip kami tentang apa yang dimaksudkan dengan agensi pemain dan pilihan dalam penceritaan. Kerja dalam representasi ini adalah sangat penting – apabila kami mentakrifkan butiran ekspresi – pengalaman yang dijalani sangat penting. Dengan memasukkan gaya rambut yang pelbagai seperti ini ke dalam permainan, kami menormalkannya lebih dan lebih lagi. Apabila pemain boleh melihat diri mereka mencuba gaya rambut ini, mereka boleh yakin dengan siapa diri mereka dalam dunia nyata juga. Kerja kami tidak berhenti di sini dan akan diteruskan untuk memastikan kami membawa lebih banyak cerita daripada komuniti kulit hitam serta orang lain yang ingin diwakili lebih baik dalam permainan.

Selain dokumentari “Play in Color”, Dark & Lovely telah berganding bahu dengan pencipta permainan Ebonix untuk mencipta warna rambut dan gaya baharu untuk watak-watak dalam permainan dalam The Sims 4. Ini termasuk enam mod gaya rambut baharu – pengubahsuaian dalam permainan yang dibuat oleh pencipta – dengan 10-12 variasi warna untuk setiap satunya, yang diinspirasikan oleh koleksi Immersive Bolds Dark & Lovely yang baharu dan tiga warna baharu, dan.

Sebagai sebahagian daripada kemas kini percuma untuk semua pemain bagi menyesuaikan Sims mereka, The Sims 4 memperkenalkan 24 kombinasi warna dalam dua gaya rambut yang sedia ada dalam kolaborasi dengan Dark and Lovely.

 “Pilihan penyesuaian dalam industri permainan video adalah terhad untuk pemain kulit hitam,” kata Danielle. “Dark & Lovely menukar permainan lebih 50 tahun dahulu dengan memformulasikan produk pertamanya untuk komuniti kulit hitam IRL. Kini apabila watak terus menjadi sambungan kepada diri kita yang sebenar, saya teruja untuk berganding bahu dengan Dark & Lovely untuk serta-merta menawarkan lebih banyak pilihan gaya rambut dan warna untuk kegunaan pemain kulit hitam dalam permainan melalui mod saya.

“Ini hanyalah permulaan kepada apa yang saya harapkan akan menjadi kesan bola salji terhadap permainan dan syarikat yang membawa kepentingan representasi yang tepat dan bermakna ke tahap yang seterusnya,” sambung Danielle. “Ini bukan latihan tanda semak, ini adalah impak yang dipacu tujuan untuk mengubah pengalaman permainan bagi generasi yang akan datang!”

Kempen “Play in Color” memperjuangkan inklusiviti dan menggalakkan eksperimen warna rambut dan ekspresi diri yang berani dengan menfokuskan pada permainan, untuk menyediakan peluang kepada pemain wanita berkulit hitam bagi mencerminkan gaya peribadi mereka dengan sahihnya dalam dunia digital.

Mod Ebonix kini tersedia untuk dimuat turun untuk kegunaan. Kombinasi warna baharu untuk Sims akan tersedia dalam permainan The Sims 4 dalam perkongsian dengan Dark & Lovely bermula pada 2 April. Pemain boleh memuat turun The Sims 4 secara percuma dan menyertai komuniti The Sims melalui .

Selain itu, sebagai sebahagian daripada komitmen berterusan Dark & Lovely untuk membina pendidikan dan ekuiti kerjaya, jenama tersebut akan mendedikasikan biasiswa Building Beautiful Futures 2024 dalam perkongsian dengan Bahagian Belia dan Universiti NAACP untuk mewujudkan laluan kerjaya bagi wanita muda kulit hitam yang meneruskan kerjaya dalam bidang STEAM dan reka bentuk grafik. Dark & Lovely mewujudkan Building Beautiful Futures pada tahun 2022 untuk menutup jurang peluang pendidikan dan kerjaya bagi pelajar kolej perempuan kulit hitam dan profesional muda melalui bimbingan, biasiswa dan bimbingan kerjaya. Untuk mengetahui lebih lanjut tentang peluang dan pengumuman biasiswa, sila ikuti @Darkandlovely atau lawati laman web NAACP

Tentang Dark & Lovely
Dark & Lovely, yang diasaskan pada tahun 1972, dicipta untuk membantu wanita kulit hitam menyatakan dan menerima gaya individu mereka. Sebagai salah satu jenama pertama yang meraikan pengguna kulit hitam, selama 52 tahun Dark & Lovely telah dikenali kerana menawarkan produk dan teknologi yang inovatif yang dibuat khusus untuk wanita kulit hitam bagi memenuhi keperluan kecantikan khusus mereka. Dark & Lovely terus memperkenalkan inovasi rambut yang hebat untuk wanita kulit berwarna. Untuk maklumat lanjut, sila lawati

Hubungan Media:
Dominique McDonald, Kumpulan Hiburan Civic

CisionLihat kandungan asal untuk memuat turun multimedia:

SUMBER Dark & Lovely

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyampaikan edaran siaran akhbar secara masa nyata untuk syarikat dan institusi, mencapai lebih daripada 6,500 kedai media, 86,000 penyunting dan wartawan, dan 3.5 juta desktop profesional di seluruh 90 negara. SeaPRwire menyokong pengedaran siaran akhbar dalam bahasa Inggeris, Korea, Jepun, Arab, Cina Ringkas, Cina Tradisional, Vietnam, Thai, Indonesia, Melayu, Jerman, Rusia, Perancis, Sepanyol, Portugis dan bahasa-bahasa lain.