Datasea Kemaskini Keputusan Kewangan Triwulan Pertama Tahun Kewangan 2024 dan Kemajuan Operasi

(SeaPRwire) –   BEIJING, Nov. 13, 2023 — Datasea Inc. (NASDAQ: DTSS) (“Datasea” atau “Syarikat”), sebuah syarikat teknologi global yang membangunkan dan menyediakan produk yang menggunakan akustik pintar termasuk ultrasound, infrasound dan bunyi arah, dan menyediakan pesanan 5G, hari ini mengumumkan keputusan kewangan bagi suku pertama yang berakhir September 30, 2023.

“Keputusan suku pertama kami menunjukkan prestasi yang kuat dengan hasil sebanyak kira-kira $6.8 juta. Peningkatan hasil terutamanya disebabkan peningkatan pesat perniagaan pesanan 5G kami di China.  Bagi tempoh semasa, kami mendapat manfaat daripada portfolio komunikasi pelbagai, pasaran yang lebih luas dan peningkatan kecekapan kami. Produk dan perkhidmatan aplikasi kami yang terus dipertingkatkan untuk memenuhi keperluan sebenar pelanggan telah membawa aliran pesanan dan pendapatan yang stabil kepada Syarikat. Selain itu, sistem dan perkhidmatan kami yang diubah suai telah membawa peningkatan kepada margin operasi segmen 5G kami pada suku pertama 2024.”

“Datasea kini sedang beralih daripada syarikat yang tertumpu di China kepada syarikat yang tertumpu pada membangunkan operasi perniagaan di AS dan seluruh dunia. Kami komited untuk mengubah suai perniagaan kami menjadi syarikat teknologi antarabangsa dengan R & D, kemudahan pengeluaran, rangkaian jualan, dan asas pelanggan di AS dan seluruh dunia. Kami merancang untuk menyediakan penyelesaian kecerdasan akustik terkini dalam bidang kecerdasan akustik sambil menyumbang kepada pembangunan ciri penting dunia digital secara global,” ujar Ketua Pegawai Eksekutif Zhixin Liu dari Datasea. 

Tajuk-tajuk Kewangan Utama Suku Pertama Tahun Kewangan 2024 

  • Hasil berjumlah $6,880,743, didorong oleh peningkatan pesat perniagaan pesanan 5G di China. Bagi tiga bulan berakhir September 30, 2023, hasil terutamanya terdiri daripada yuran perkhidmatan daripada perkhidmatan pesanan 5G kami.
  • Perbelanjaan jualan berjumlah $84,447, penurunan 18.9% atau $19,667, berbanding tempoh tahun lalu. Ini terutamanya disebabkan penguatan proses belanjawan Syarikat melalui analisis mendalam pasaran, produk dan sasaran jualannya, serta pengukuhan pemantauan pelaksanaan belanjawan jualan dengan membuat penyesuaian tepat pada masanya.
  • Perbelanjaan pentadbiran dan am berjumlah $693,060, penurunan 21.7% atau $191,900, berbanding tempoh tahun lalu. Ini terutamanya disebabkan pelan pengurusan perbelanjaan terperinci Syarikat, termasuk belanjawan dan objektif kawalan bagi pelbagai perbelanjaan pengurusan, serta langkah kawalan yang berkaitan.
  • Baki rizab modal berjumlah $32,194,070, peningkatan 33.5% atau $8,071,097, berbanding $24,122,973 pada tempoh tahun lalu. Ini terutamanya disebabkan peningkatan penerbitan saham oleh Syarikat yang memberikan dana untuk objektif pertumbuhan strategiknya.

Kemas Kini Operasi

Kecekapan Akustik

Datasea merupakan pembangun dan penggiat konsep kecerdasan akustik dan merancang untuk memperkenalkan teknologi terkini ini dan pelbagai aplikasinya ke China, AS dan seluruh dunia.

Pengembangan Perniagaan Antarabangsa: Datasea menubuhkan anak syarikat milik penuhnya, Datasea Acoustics LLC, di Delaware, Amerika Syarikat pada Julai 2023. Sejak itu, DTSS telah memulakan misi membangunkan sterilisasi udara ultrasonik berkualiti tinggi, sterilisasi tandas dan bilik pakaian, dan produk penghilang bau untuk pasaran AS dan global. Selanjutnya, ia telah terlibat dalam pembangunan berterusan produk baru termasuk Robot Pembaikan Kulit Ultrasonik dan pemantau frekuensi Schumann untuk pasaran AS dan global.

Kerjasama Teknologi: DTSS telah menandatangani kerjasama dengan institusi penyelidikan terkemuka domestik dan antarabangsa, seperti Projek Ultrasuara Perubatan dengan Akademi Sains China dan produk berdasarkan ultrabunyi untuk peningkatan kewaspadaan mental dan penumpuan. Selain itu, Datasea merancang untuk mengeratkan kerjasama dengan universiti dan institusi penyelidikan terkemuka AS melalui anak syarikatnya di AS. Dengan bekerjasama dengan institusi-institusi ini, Syarikat akan terlibat dalam inisiatif penyelidikan dan pembangunan bersama untuk mencipta, membangunkan dan menghasilkan teknologi akustik pintar baharu. Syarikat percaya bahawa pendekatan bekerjasama ini akan membantu Datasea untuk membangunkan dan mengekalkan kedudukan kepimpinan teknologi dalam bidang ultrabunyi, infrasonik dan bunyi arah.

Perolehan Paten AS dan Perlindungan Teknologi: Datasea memberi keutamaan untuk memperoleh paten AS untuk melindungi inovasi dan harta inteleknya. Perolehan paten AS untuk teknologi kami adalah penting untuk mengekalkan kelebihan daya saing kami dan mempertahankan terhadap pelanggaran hak. Kami percaya pendekatan proaktif dalam perolehan paten akan memastikan harta intelek Datasea kekal dilindungi di pasaran AS dan menyediakan peluang untuk pelesenan dan monetisasi. Pada masa ini, Syarikat sedang aktif terlibat dalam memperoleh paten AS melalui kerjasama dengan firma harta intelek terkemuka. Kami bertujuan untuk membina matriks harta intelek di Amerika Syarikat dan skala antarabangsa.

Pengembangan Pemasaran dan Jualan. Datasea merancang untuk aktif mencari kontrak jangka panjang dan kerjasama dengan pelanggan, rakan kongsi, dan pelanggan korporat domestik dan antarabangsa. Pada Oktober 16, 2023, entiti operasi Delawarenya, Datasea Acoustics LLC, telah menandatangani perjanjian kerjasama pemasaran dan promosi jualan dengan Meglio Interiors LLC (“Meglio”), berpangkalan di Chamblee, Georgia untuk membangunkan, mempromosikan dan mengedar produk kecerdasan akustik Syarikat di AS dan antarabangsa. Datasea merancang untuk menubuhkan barisan pengeluaran dalam masa terdekat untuk produk kecerdasan akustiknya di Delaware dan dirancangkan bahawa Meglio akan menjadi pengedar utama produk-produk tersebut. Berkenaan aktiviti jualan semasa kami, kami telah berbincang dengan pelanggan berpotensi seperti pembangun hartanah New York dan institusi pendidikan Philadelphia. Kerjasama-kerjasama ini boleh merangkumi jualan produk, kerjasama teknikal, dan penyelidikan serta pembangunan bersama, yang akan membantu DTSS untuk membangunkan pendapatan dan bahagian pasaran.

5G Pesanan

Pengembangan Pemasaran dan Jualan. Datasea merupakan salah satu pemain terawal dalam industri pesanan 5G di China dan telah membina portfolio produk pesanan 5G lengkap dengan pengiktirafan jenama yang tinggi. Syarikat menggunakan strategi jualan bersepadu untuk meningkatkan jualan bagi mempromosikan pembangunan perniagaan dan memenuhi permintaan pelanggan.

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyediakan perkhidmatan pengedaran siaran akhbar kepada pelanggan global dalam pelbagai bahasa(Hong Kong: AsiaExcite, TIHongKong; Singapore: SingdaoTimes, SingaporeEra, AsiaEase; Thailand: THNewson, THNewswire; Indonesia: IDNewsZone, LiveBerita; Philippines: PHTune, PHHit, PHBizNews; Malaysia: DataDurian, PressMalaysia; Vietnam: VNWindow, PressVN; Arab: DubaiLite, HunaTimes; Taiwan: EAStory, TaiwanPR; Germany: NachMedia, dePresseNow) 

Pelanggan Utama dan Perjanjian. Penyelesaian pesanan 5G Datasea telah diambil oleh syarikat-syarikat terkemuka merentasi 11 industri, termasuk ekspres, kesihatan, runcit dan pelancongan.  Setakat September 30, 2023, entiti operasi China Datasea, Shuhai Information Technology Co., Ltd. (“Shuhai Beijing”) dan anak syarikatnya telah mencapai perjanjian dengan beberapa pelanggan baharu, Hainuo Xintong (Qingdao) Network Technology Co., Ltd. (selepas ini dirujuk sebagai “Hainuo”) dan Xiamen Duoqiao Mai Network Technology Co., Ltd. (selepas ini dirujuk sebagai “Xiamen Duoqiao”). Hanya beberapa bulan selepas menandatangani perjanjian dengan Hainuo Xintong dan Xiamen Duoqiao, Shuhai Beijing dan anak syarikatnya telah menyediakan top up pesanan 5G