Delta melancarkan pengecas kenderaan elektrik UFC 500 ultra-pantas DC 500kW untuk aplikasi berat dan awam

10 Delta Launches 500kW DC Ultra-fast Electric Vehicle Charger UFC 500 for Public and Heavy-Duty Applications

(SeaPRwire) –   Nisbah kuasa kepada ruang yang cemerlang daripada UFC500 membantu pengendali pengecasan EV untuk menangani keperluan pengecasan kuasa tinggi dan cabaran had ruang

AMSTERDAM, 21 Mac 2024 — Delta, pemimpin global dalam pengurusan kuasa dan pembekal penyelesaian pintar hijau berasaskan IoT, hari ini mengumumkan pelancaran UFC 500 DC Ultra-fast EV Chargernya yang berkuasa 500kW. Di tengah peningkatan keperluan pengecasan kuasa tinggi dan cabaran dalam memperoleh tanah untuk pengendali pengecasan EV, UFC 500 muncul sebagai penyelesaian yang sesuai melalui nisbah kuasa berbanding ruangnya yang luar biasa. Menawarkan kemudahan tanpa tandingan, UFC 500 boleh mengecas satu kenderaan listrik berat (lori/bas eletrik) dengan kapasiti bateri besar pada kuasa 460 kW dalam masa 2 jam, yang pada puratanya menghasilkan jarak pemanduan untuk operasi seharian penuh.

Delta Launches 500kW DC Ultra-fast Electric Vehicle Charger UFC 500 for Public and Heavy-Duty Applications

Vincent Lin, Naib Presiden bagi eMobility dan Penyelesaian Tenaga Pintar di Delta EMEA, berkata: “UFC 500 menyediakan keupayaan pengecasan ultra-laju dan, melalui penyepaduan dengan sistem pengurusan pengecasan kenderaan listrik DeltaGrid® EVM dan penyelesaian penyimpanan tenaga kami sendiri, mengurangkan tekanan kepada grid secara signifikan. Kombinasi kuat ini merupakan contoh sempurna penyepaduan pengecasan EV dan penyelesaian pengurusan tenaga pintar, unggul dalam prestasi dan kecekapan untuk memenuhi keperluan pengecasan segera dan masa depan CPO.”

Dalam aplikasi pengecasan awam, pengecasan serentak 2 kenderaan moden boleh meningkatkan kuasa pengecasan sehingga 250 kW setiap satu, yang merupakan perkhidmatan pengecasan paling menarik dari perspektif pengguna akhir. Selain kenderaan berat, UFC 500 sesuai untuk spektrum pengguna EV dan aplikasi pengecasan di stesen pengecasan fleet-, depot-, logistik-, perindustrian- dan awam.

Modul kuasa terkini UFC 500 menggunakan teknologi semikonduktor karbid silikon (SiC), sebatian silikon dan karbon, untuk memastikan kecekapan penukaran keseluruhan yang tinggi. Topologi litar dalaman berpaten Delta menghasilkan modul kuasa padat, ringan yang mudah dikendalikan oleh satu juruteknik penyelenggaraan. Gabungan manfaat yang dibawa teknologi ini memastikan UFC 500 mempunyai isipadu dan ruang cetak yang relatif rendah.

Direka untuk penyepaduan sistem sepenuhnya – termasuk sambungan rangkaian, keselarasan mundur, dan pengurusan tenaga – UFC 500 menyederhanakan proses pemasangan dan pengurusan, membuktikan bahawa ia merupakan pelaburan tahan lama dan berdaya maju. Rekabentuk luaran tahan lasaknya yang sesuai untuk semua keadaan cuaca mematuhi piawaian IP55 dan IK10, memastikan kebolehpercayaan dan ketersediaan perkhidmatan yang tinggi walaupun dalam keadaan paling mencabar. Untuk kemudahan tambahan, UFC 500 dilengkapi dengan penyelesaian pengurusan kabel canggih. Dilengkapi di atas stesen pengecasan untuk mencegah kerosakan dan meningkatkan kepraktisan, lengan bergerak memanjangkan julat kabel pengecasan sehingga empat meter.

Untuk menangani cabaran tekanan grid, UFC 500 bersepadu dengan sempurna dengan DeltaGrid® EVM. Sistem ini membolehkan pengabungan pengecas EV, penentuan keutamaan, jadual dan had pengecasan kuasa, serta memanfaatkan arbitraj tarif masa guna. Direka untuk menyokong strategi pengurangan tenaga CPO, DeltaGrid® EVM boleh membantu mengurangkan jejak karbon dan kos operasi tapak melalui pengurangan puncak. DeltaGrid® EVM menawarkan keupayaan pengurusan unik untuk infrastruktur pengecasan EV, mencegah kelebihan beban dan memastikan tiada penalti permintaan kontrak. Kemampuan ini membolehkan CPO menyediakan pengecasan EV berprestasi tinggi tanpa menjejaskan integriti grid.

UFC 500 juga selaras dengan penyelesaian tenaga boleh diperbaharui dan penyimpanan tenaga Delta. Rasakan teknologi pengecasan EV masa depan secara langsung di Pameran EV Nordic tahun ini. Lawati stan Delta, B02-14, di Nova Spektrum di Oslo, Norway, dari 4-5 April 2024, dan ketahui bagaimana UFC 500 menetapkan piawaian baharu dalam teknologi pengecasan EV, membuka jalan untuk masa depan mampan dan bermotor listrik.

Tentang Delta

Delta, ditubuhkan pada 1971 dan disenaraikan di Bursa Saham Taiwan (kod: 2308), ialah pemimpin global dalam bekalan kuasa pemindahan dan produk pengurusan haba dengan portfolio berdaya maju penyelesaian sistem dan penjimatan tenaga pintar di bidang automasi perindustrian, automasi bangunan, bekalan kuasa telekom, infrastruktur data pusat, pengecasan EV, tenaga boleh diperbaharui, penyimpanan tenaga dan paparan, untuk membangunkan bandar pintar dan pembuatan pintar. Sebagai warganegara korporat kelas dunia yang dipandu oleh misi untuk “Menyediakan penyelesaian bersih, cekap tenaga dan inovatif untuk masa depan yang lebih baik,” Delta memanfaatkan kepakaran inti dalam elektronik kuasa cekap dan model perniagaan berasaskan ESG untuk menangani isu-isu alam sekitar utama seperti perubahan iklim. Delta memberikan perkhidmatan kepada pelanggan melalui pejabat jualan, pusat R & D dan kemudahan pembuatan tersebar di lebih 200 lokasi di seluruh 5 benua.

Sepanjang sejarahnya, Delta telah menerima pelbagai anugerah dan pengiktirafan antarabangsa untuk pencapaian perniagaannya, teknologi inovatif dan dedikasi terhadap ESG. Sejak 2011, Delta telah disenaraikan dalam Indeks DJSI Dunia Dow Jones KelestarianTM selama 13 tahun berturut-turut. Pada 2020, 2022 dan 2023, Delta juga dikenali oleh CDP dengan senarai AA kerana sumbangan mendalamnya terhadap isu perubahan iklim dan keselamatan sumber air, dan dinamakan Pemimpin Penyertaan Pembekal selama 6 tahun berturut-turut untuk pembangunan bernilai berterusan rantaian bekalan mampan.

Untuk maklumat terperinci mengenai Delta, sila lawati:

Gambar –
Gambar –
Logo –

Nisbah kuasa kepada ruang yang cemerlang daripada UFC500 Delta membantu pengendali pengecasan EV untuk menangani keperluan pengecasan kuasa tinggi dan cabaran had ruang

(PRNewsfoto/Delta Electronics)

SUMBER Delta Electronics

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyampaikan edaran siaran akhbar secara masa nyata untuk syarikat dan institusi, mencapai lebih daripada 6,500 kedai media, 86,000 penyunting dan wartawan, dan 3.5 juta desktop profesional di seluruh 90 negara. SeaPRwire menyokong pengedaran siaran akhbar dalam bahasa Inggeris, Korea, Jepun, Arab, Cina Ringkas, Cina Tradisional, Vietnam, Thai, Indonesia, Melayu, Jerman, Rusia, Perancis, Sepanyol, Portugis dan bahasa-bahasa lain.