Dengan wafer yang lebih besar, produk ASTRO N7 Astronergy akan menurunkan kos stesen kuasa PV ke tahap yang lebih rendah

(SeaPRwire) –   HANGZHOU, China, Nov. 14, 2023 — Astronergy, sebuah pelopor dalam modul PV TOPCon n-jenis, mengumumkan bahawa siri produk ASTRO N7 TOPCon syarikat telah menambah barisan produk sel baru 66-persegi, dan sudah bersedia untuk memasuki pengeluaran massa, menawarkan pilihan lain yang hebat bagi pelanggan untuk menikmati keuntungan yang lebih tinggi dan kos sistem suria yang lebih rendah.

A poster showcases the ASTRO N7 66-cell product with rectangular silicon wafers.
A poster showcases the ASTRO N7 66-cell product with rectangular silicon wafers.

Sebagai lanjutan siri produk ASTRO N7 Astronergy, produk sel 66 masih dihasilkan berdasarkan teknologi sel TOPCon 3.0 dan teknologi pemprosesan sel SMBB canggih syarikat, yang boleh membolehkan sel-sel mencapai purata kecekapan melebihi 25.7%.

Salah satu perbezaan utama yang membuat produk unik ialah wafer silikon n-jenis berbentuk segi empat sama 210mm yang produk menggunakan. Berbanding wafer M10 utama di pasaran, kawasan 182*210mm meningkat lebih 15.6%, jadi ia boleh meningkatkan kecekapan sel dan modul serta mengurangkan kos per watt.

Di bawah saiz modul piawai yang sebelum ini ditetapkan oleh Astronergy dan pemain utama industri PV lain, 66 keping sel segi empat dijangka membolehkan produk ASTRO N7 66-sel mencapai kuasa melebihi 615W dan kecekapan penukaran melebihi 22.8%, yang kedua-duanya berada di puncak industri.

Bagi pelanggan sistem suria berskala utiliti, produk ASTRO N7 66-sel mempunyai kos BOS lebih rendah berbanding modul wafer 182mm segi empat, dan ciri voltan rendah produk boleh memberi manfaat kepada reka bentuk sistem suria.

Memandang ke arah menawarkan produk puncak untuk pelanggan di seluruh dunia, produk 66-sel juga dilengkapi dengan kaca bertransmisi tinggi yang dimiliki semua ASTRO N7 dan boleh meningkatkan kadar transmisi 0.3%, untuk meningkatkan kecekapan modul; dan secara berkesan mengasingkan uap air dan meningkatkan kebolehdurian alam sekitar produk.

Dilengkapi dengan ciri-ciri seperti filem pengalihan cahaya, pemalar suhu -0.29% / ° C, prestasi LID & LETID terkemuka, prestasi sinaran rendah dan prestasi mekanikal yang hebat, produk 66-sel boleh memastikan pengeluaran tahunan yang stabil sekurang-kurangnya 30 tahun dengan hanya 0.4% penurunan setiap tahun (tahun kedua hingga ke-30).

Sebagai pembekal modul PV teratas 6 di dunia mengikut penghantaran global, Astronergy bertindak sebagai pemangkin teknologi dan pemerhati pasaran yang menyelami dan membangunkan produk yang lebih baik dan boleh disesuaikan untuk pelanggan.

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyediakan perkhidmatan pengedaran siaran akhbar kepada pelanggan global dalam pelbagai bahasa(Hong Kong: AsiaExcite, TIHongKong; Singapore: SingdaoTimes, SingaporeEra, AsiaEase; Thailand: THNewson, THNewswire; Indonesia: IDNewsZone, LiveBerita; Philippines: PHTune, PHHit, PHBizNews; Malaysia: DataDurian, PressMalaysia; Vietnam: VNWindow, PressVN; Arab: DubaiLite, HunaTimes; Taiwan: EAStory, TaiwanPR; Germany: NachMedia, dePresseNow)