Di Bawah Cabaran Perubahan Iklim, Zoomlion Maju Pembuatan Hijau dan Tenaga Diperbaharui

(SeaPRwire) –   CHANGSHA, China, Nov. 20, 2023 — Di tengah fokus global terhadap perubahan iklim, Zoomlion Heavy Industry Science & Technology Co., Ltd. (“Zoomlion”) mempercepatkan pelan transformasi hijau untuk menggalakkan pembangunan mampan. Inisiatif ini adalah sebahagian daripada tanggungjawab syarikat untuk memastikan masa depan mampan melalui inovasi produk dan pembangunan tenaga baru.

A glimpse into the intelligent factory at Zoomlion Smart Industrial City's Earthmoving Machinery Park
A glimpse into the intelligent factory at Zoomlion Smart Industrial City’s Earthmoving Machinery Park

Perubahan iklim memberi kesan kepada setiap rantau dan setiap orang di Bumi. Untuk masa depan global yang lebih cerah, António Guterres, Setiausaha Agung Pertubuhan Bangsa-Bangsa Bersatu, telah menekankan bahawa jalan ke hadapan jika dunia mahu mengelakkan bencana iklim, dan satu-satunya masa depan mampan adalah satu yang boleh diperbaharui.

Transformasi Hijau Zoomlion Dalam Tindakan

Teras pelan transformasi hijau Zoomlion adalah mencipta produk mesra alam kelas dunia dan membina kilang mampan melalui R&D dan pembinaan reka bentuk hijau, pembuatan, pengurusan, dan piawaian yang mesra alam.

Pembuatan Hijau: sehingga Jun 2023, Zoomlion telah meletakkan jumlah lima kilang pintar dan 170 baris pengeluaran pintar ke dalam operasi. Ini termasuk taman mesin-mesin bumi dan kilang menara kren pintar di dalam Bandar Perindustrian Pintar Zoomlion, bersama-sama dengan kilang pintar untuk trak campuran konkrit dan injap hidraulik.

Di kilang menara kren Changde, Zoomlion telah melaksanakan teknik pengeluaran hijau, seperti cat berasaskan air, elektroforesis mesra alam, dan teknologi penukaran frekuensi. Langkah-langkah ini mengakibatkan pengurangan 90% wasap pembakaran, penurunan 70% pelepasan VOC, dan penjimatan tenaga 15%.

Pada bulan Oktober, Zoomlion telah menerima anugerah “Green Factory” kerana komitmennya yang kuat terhadap amalan pembangunan mampan.

Pengurusan Hijau: Zoomlion telah menjadikan pengurusan secara digital melalui R&D, proses, pembuatan, jualan, perkhidmatan dan lebih untuk menubuhkan metodologi penilaian proses penuh, rantaian penuh untuk menjadikan operasi yang komprehensif, cekap, dan mesra alam.

Produk Hijau: sehingga Disember 2022, Zoomlion telah melancarkan 156 peralatan tenaga baru merangkumi 13 baris produk daripada mesin-mesin pembinaan kepada mesin-mesin pertanian. Ini termasuk pilihan elektrik tulen, hibrid, dan bahan api hidrogen, serta kaedah menukar bateri dan mengisi semula sambungan.

Projek hijau: Produk mesin pembinaan Zoomlion telah menyokong projek tenaga bersih mega di seluruh dunia, termasuk projek tenaga angin terbesar di dunia di kawasan ketinggian sangat tinggi di atas 4,500 meter di China Kawasan Autonomi Tibet, satu projek penting menaikkan tenaga angin di Turki.

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyediakan perkhidmatan pengedaran siaran akhbar kepada pelanggan global dalam pelbagai bahasa(Hong Kong: AsiaExcite, TIHongKong; Singapore: SingapuraNow, SinchewBusiness, AsiaEase; Thailand: THNewson, ThaiLandLatest; Indonesia: IndonesiaFolk, IndoNewswire; Philippines: EventPH, PHNewLook, PHNotes; Malaysia: BeritaPagi, SEANewswire; Vietnam: VNWindow, PressVN; Arab: DubaiLite, HunaTimes; Taiwan: TaipeiCool, TWZip; Germany: NachMedia, dePresseNow)