DL Holdings (1709.HK) Lancarkan Pejabat Keluarga Buatan (AI) untuk Mempercepat Perancangan Strategik Global Pengurusan Harta AI

(SeaPRwire) –   HONG KONG, Nov. 15, 2023 — DL Holdings Group Limited (“DL Holdings” atau “Syarikat“, bersama-sama dengan anak syarikatnya, “Kumpulan“, Kod Saham: 1709.HK) mengeluarkan pengumuman sukarela di Bursa Saham Hong Kong hari ini, mengumumkan bahawa Syarikat secara rasmi melancarkan pejabat keluarga buatan (AI) global dengan penyediaan setahun, yang akan mempercepat perancangan strategi global pengurusan kekayaan AI di atas asas pejabat keluarga digital yang sedia ada.

Dengan pembangunan dan aplikasi perindustrian AI global yang pesat dalam tahun-tahun kebelakangan ini, industri pengurusan kekayaan dan pengurusan aset juga menghadapi peluang dan cabaran yang besar. Kaedah pengurusan kekayaan tradisional, kaedah pengalokasian aset, struktur logik penilaian, dan yang paling penting, keperluan pelanggan sedang berubah dan berkembang secara bukan linear.

Untuk menyesuaikan dan memimpin trend pembangunan masa depan pejabat keluarga pengurusan kekayaan, DL Holdings sedang membina platform AI berasaskan model besar dan data besar, yang akan menjadi logik asas dan seni bina baharu untuk pembangunan masa depan pejabat keluarga dan industri pengurusan kekayaan.

Andy Chen, Pengerusi Kumpulan DL Holdings, berkata, “Kemajuan kecerdasan buatan bakal merevolusikan pejabat keluarga tradisional. Sebelum ini, perkhidmatan pejabat keluarga adalah eksklusif untuk pelanggan bernilai tinggi; bagaimanapun, dalam era kecerdasan buatan, individu dari pelbagai latar belakang boleh kini mempunyai pejabat keluarga mereka sendiri, membolehkan mereka meningkatkan keupayaan pelaburan kewangan dan berusaha ke arah peningkatan diri. Tidak dinafikan, kecerdasan buatan akan memimpin trend yang berlaku, dan DL Holdings komited untuk sepenuhnya mengalami peluang dan cabaran yang dibawa oleh teknologi ini.”

DL Holdings menubuhkan Institut Penyelidikan Ekonomi Baru Digital dan pejabat keluarga digital tahun ini, mengubah perniagaan pengurusan aset ke platform pengurusan aset pintar dan warisan yang disokong oleh teknologi digital. Atas asas ini, Kumpulan telah menubuhkan jabatan perniagaan AI global, Sistem pejabat keluarga AI berasaskan API DL-GPT sedang dalam peringkat penyelidikan dan pembangunan dan hampir dilancarkan, dan dijangka akan menjadi tersedia pada Januari 2024.

Presiden China dan Amerika Syarikat akan bersidang di San Francisco, AS, untuk berbincang mengenai pelbagai subjek dwihurufan dan global, termasuk sains dan teknologi, ekonomi, dan pendidikan, antara dua negara. DL Holdings telah menubuhkan syarikat teknologi AI di Silicone Valley, AS, dengan matlamat untuk membentuk ekosistem baru pengurusan kekayaan AI, menggunakan teknologi AI dan teknologi blockchain untuk memperkasakan fahaman berterusan “Menyampaikan Legasi” Kumpulan, memberi semua orang akses ke pengawas AI yang boleh belajar dan berkembang secara bebas, untuk benar-benar memiliki pejabat keluarga mereka sendiri, dan kawalan ke atas kekayaan dan hidup mereka.

Mengenai DL Holdings Group Limited (Kod Saham: 1709.HK)

DL Holdings Group (1709.HK) adalah platform pengurusan aset dan perkhidmatan kewangan yang disenaraikan di Hong Kong dengan fokus teras ke atas perniagaan perbankan pelaburan, meliputi perdagangan sekuriti, perundingan kewangan, pengurusan pelaburan pelbagai strategi, penyelidikan pelaburan, pinjaman kewangan dan perkhidmatan kewangan lain. Anak syarikatnya, DL Securities, memegang lesen SFC untuk Aktiviti Teraturan 1 (perdagangan sekuriti), Jenis 4 (memberi nasihat tentang sekuriti) dan Jenis 6 (memberi nasihat tentang pembiayaan korporat). Anak syarikat Kumpulan, DL Capital, terutamanya menyediakan perkhidmatan pengurusan aset, memegang lesen SFC untuk Aktiviti Teraturan Jenis 4 (memberi nasihat tentang sekuriti) dan Jenis 9 (pengurusan aset). Anak syarikat Kumpulan, ONE Advisory, menyediakan perkhidmatan konsultasi dan penyelesaian perancangan identiti global menyeluruh dan beruk untuk individu berkekayaan tinggi dan keluarga. Syarikat tersenarai juga memegang lesen dana RFMC Singapura dan lesen dana SIBL Cayman. Kumpulan telah menubuhkan 18 dana usahasama terhad di Hong Kong, yang terutamanya melabur dalam ekuiti persendirian. Anak syarikat Kumpulan, Seazon Pacific, komited untuk menyediakan penyelesaian keseluruhan untuk pengurusan rantai bekalan.

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyediakan perkhidmatan pengedaran siaran akhbar kepada pelanggan global dalam pelbagai bahasa(Hong Kong: AsiaExcite, TIHongKong; Singapore: SingdaoTimes, SingaporeEra, AsiaEase; Thailand: THNewson, THNewswire; Indonesia: IDNewsZone, LiveBerita; Philippines: PHTune, PHHit, PHBizNews; Malaysia: DataDurian, PressMalaysia; Vietnam: VNWindow, PressVN; Arab: DubaiLite, HunaTimes; Taiwan: EAStory, TaiwanPR; Germany: NachMedia, dePresseNow)