DocuTrade Memudahkan Transaksi Perdagangan Antarabangsa Tidak Diperi yang Mengandungi Penukaran Surat Kredit Berdagang Elektronik dan Penyediaan Modal

(SeaPRwire) –   MUMBAI, India, Nov. 14, 2023 — Yodaplus DocuTrade, dalam usaha kolaboratif bersama rakan ekosistemnya XDC Trade Network, telah berjaya melaksanakan transaksi perintis dengan menukar tradisional Bills of Lading (BL) kertas ke eBL elektronik (eBL). Transaksi teras ini menunjukkan kebolehan dalam menjelmakan dokumen perdagangan, dengan itu juga memudahkan penyediaan modal terhadap eBL pecahan untuk tempoh penghantaran selama 7 hari.


DocuTrade Yodaplus membuat kemajuan dalam pembiayaan perdagangan, melaksanakan ujian perintis menjelmakan bills of lading

Dalam ujian ini, penghantar menjelmakan eBL dan memecahkannya, membolehkan penyediaan modal untuk tempoh penghantaran. Pendekatan inovatif ini, dipacu oleh DocuTrade, memberikan TradeFlow Capital, penghantar, likuiditi sebaik sahaja kapal berlayar, memberikan aliran tunai selama 7 hari (masa transit). Kemudahan transaksi meningkat dengan ketara kerana dokumen perdagangan dicipta secara digital, memudahkan pengesahan dan pemindahan. Komoditi yang dihantar ialah SISA TEMBAGA MILBERRY untuk kitar semula hijau, dengan nilai transaksi ditetapkan pada USD 150K.

Peserta dalam ujian ini termasuk TradeFlow Capital Management Pte Ltd untuk USD TRADE FLOW FUND SP sebagai penghantar, Propine sebagai penjaga aset digital, dan TradeFinex sebagai pembekal likuiditi institusi. Penyelesaian yang digunakan dalam ujian ini terdiri daripada sebagai pasaran pembiayaan perdagangan, DocuTrade oleh Yodaplus untuk menjelmakan dokumen perdagangan, dan Rangka Kerja Penerangan Terbuka untuk memastikan piawaian MLETR yang dipatuhi.

Transaksi ini juga menggambarkan bagaimana likuiditi boleh diperolehi daripada pemberi pembiayaan alternatif dengan menjelmakan aset dunia sebenar. Dengan memudahkan peralihan yang lancar dari dokumen kertas ke dokumentasi elektronik, DocuTrade telah menyumbang secara ketara untuk meningkatkan kelajuan dan kecekapan transaksi pembiayaan perdagangan.

Dalam terobosan baharu, DocuTrade baru-baru ini memasukkan ciri abstrak akaun yang inovatif, mengelakkan kesulitan biasa yang berkaitan dengan penggunaan blockchain seperti mengurus frasa rahsia dan berurusan dengan papan loncatan dompet. Pembangunan ini memastikan pihak berkenaan dapat memanfaatkan kelebihan blockchain awam, seperti keselamatan dan ketelusan yang dipertingkatkan, tanpa terjebak oleh kekompleksannya. Dengan menyederhanakan pengalaman pengguna sementara mengekalkan manfaat asas teknologi blockchain, DocuTrade terus mengurangkan halangan untuk memasuki, menjadikan pembiayaan perdagangan digital lebih mudah diakses dan ramah pengguna untuk semua pihak yang terlibat.

Mengenai DocuTrade

DocuTrade, produk , berada di garis hadapan dalam mentransformasikan sektor pembiayaan perdagangan dengan menjelmakan proses dokumentasi perdagangan. Dengan reka bentuk berfokuskan pengguna, DocuTrade tidak sahaja menyederhankan proses dokumentasi tetapi juga menyediakan platform kukuh yang mengambil kira keperluan berubah ekosistem pembiayaan perdagangan global. Dengan mengikat teknologi blockchain terkini dengan antaramuka pengguna yang disederhankan, DocuTrade bersedia untuk memacu transformasi digital dalam pembiayaan perdagangan, menjadikannya lebih cekap, selamat dan mudah diakses bagi semua pihak berkepentingan.

Hubungan Media

Amit Pareek
Pengurus Pemasaran Kanan
 

 

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyediakan perkhidmatan pengedaran siaran akhbar kepada pelanggan global dalam pelbagai bahasa(Hong Kong: AsiaExcite, TIHongKong; Singapore: SingdaoTimes, SingaporeEra, AsiaEase; Thailand: THNewson, THNewswire; Indonesia: IDNewsZone, LiveBerita; Philippines: PHTune, PHHit, PHBizNews; Malaysia: DataDurian, PressMalaysia; Vietnam: VNWindow, PressVN; Arab: DubaiLite, HunaTimes; Taiwan: EAStory, TaiwanPR; Germany: NachMedia, dePresseNow)