Driving Toward Greater Expansion in Overseas Market, ECOVACS Group Membuka Pejabat Baru di Singapura

(SeaPRwire) –   SINGAPURA, 20 November 2023 — ECOVACS Group, pengeluar global terkemuka robot perkhidmatan dan peralatan isi rumah pintar, membuka pejabat pertamanya di Singapura pada 20 Novemberth. Penubuhan pejabat Singapura ini menandakan satu tonggak baru dalam strategi globalisasi ECOVACS Group, yang bertujuan untuk meningkatkan kehadiran pasaran dan kelebihan saingan di Asia Tenggara serta di pasaran global.

Singapura memainkan peranan penting dalam rantau Asia Tenggara serta pasaran global. Sebagai hab perdagangan komersial untuk pasaran Asia Tenggara kami, pejabat baru kami di Singapura akan terus membangunkan perniagaan global ECOVACS dalam jangka panjang. Kami akan terus membangunkan teknologi dan produk inovatif yang menjawab keperluan pasaran serantau dan antarabangsa,” kata Encik David Cheng Qian, Naib Pengerusi ECOVACS Group dan CEO ECOVACS ROBOTICS.


Globalisasi sentiasa menjadi sebahagian integral strategi perniagaan ECOVACS sebagai syarikat multinasional, dan kini telah menubuhkan strategi jenama pelbagai dengan ECOVACS ROBOTICS, TINECO, dan lain-lain. Hasil pertumbuhan pendapatan luar negara yang pesat untuk kedua-dua jenama ECOVACS ROBOTICS dan TINECO, pertumbuhan jumlah pendapatan di pasaran luar negara meningkat dengan ketara 47% dan 53% masing-masing pada suku ketiga 2023.

Statistik menunjukkan pasaran peralatan isi rumah pintar rantau Asia Pasifik diramalkan akan berkembang pada kadar pertumbuhan tahunan kompaun (CAGR) sebanyak 22.0% antara 2023-2030.[1] Daya tarikan yang kuat menjadikannya rantau yang sesuai bagi ECOVACS Group untuk membangunkan strategi globalisasinya dan meluaskan lagi. Sejak memasuki pasaran Asia Tenggara pada 2017, ECOVACS telah memimpin pasaran kunci rantau APAC seperti Singapura.

Pencapaian Kumpulan ECOVACS dikaitkan dengan usaha berterusan dalam R&D berfokuskan pengguna dan keupayaan inovasi. Bertapak sejak 1998, ECOVACS Group komited untuk menyampaikan produk berpusatkan manusia yang direka untuk meningkatkan kehidupan orang di seluruh dunia dengan menyediakan kemudahan yang lebih.

Pembersih vakum robot terkini ECOVACS DEEBOT X2, yang mendefinisikan semula bentuk, rekaan, dan penyelesaian penglihatan mesin untuk menyampaikan pengalaman pembersihan yang mendalam dan berkesan, telah dipuji oleh pengguna global sejak pengenalannya pada Ogos. Dengan produk revolusi ini, ECOVACS memacu pembangunan teknologi dalam industri dan meningkatkan persekitaran hidup pengguna. Sebagai perintis dan pemimpin dalam industri robotik perkhidmatan, ECOVACS ROBOTICS menawarkan portfolio produk yang merangkumi aplikasi dalaman dan luaran serta aplikasi rumah dan komersial termasuk pembersih vakum robotik, pembersih tingkap robotik, peranti penulen udara robotik, pemotong rumput robotik, dan lain-lain.


Berdedikasi untuk pengeluaran peralatan isi rumah pintar berkualiti premium, TINECO sentiasa mencipta kategori produk baharu dengan teknologi inovatif dan memperluaskan julat aplikasi produknya dengan melancarkan pembersih vakum basah dan kering semua dalam satu, pemproses makanan bersepadu, dan produk lain.

Selain inovasi produk, Kumpulan ECOVACS juga memberi penekanan besar kepada penubuhan saluran dalam talian dan luar talian. Menggunakan pengalaman yang diperoleh dalam perdagangan elektronik Cina, Kumpulan ECOVACS telah bekerjasama dengan pelbagai platform perdagangan elektronik di seluruh dunia seperti Amazon, Shopee, Lazada. Ia juga aktif mengeratkan kerjasama dengan saluran perdagangan elektronik tempatan utama, yang telah banyak menyumbang kejayaannya dalam menduduki bahagian pasaran yang signifikan di rantau seperti Singapura, Vietnam, India, dan Indonesia. Sementara itu, Kumpulan ECOVACS terus memberi tumpuan kepada pembinaan saluran lain DTC, termasuk laman web rasmi, aplikasi mudah alih, dan saluran runcit luar talian.

Kini, produk Kumpulan ECOVACS dieksport ke lebih 160 negara dan rantau di seluruh dunia, melayani lebih daripada 50 juta pengguna isi rumah. Melalui ekspansi globalnya, kumpulan telah menubuhkan rangkaian perniagaan antarabangsa yang merangkumi pasaran kunci seperti negara-negara EU, Amerika Syarikat, dan Asia Pasifik. Dengan penubuhan pejabat baharu di Singapura, Kumpulan ECOVACS akan terus menggunakan keupayaan pembuatan dan inovasi yang kukuh untuk membangunkan teknologi maju dan produk yang menjawab keperluan sebenar pelanggan dan pengguna di seluruh dunia.

MENGENAI ECOVACS Group

Bertapak sejak 1998 dan beribu pejabat di Suzhou, China, Kumpulan ECOVACS telah berkembang menjadi kumpulan syarikat tersenarai yang didorong oleh penyelidikan dan pembangunan bebas serta inovasi, memegang teknologi robotik dan pintar inti serta dua jenama teknologi pengguna antarabangsa “ECOVACS ROBOTICS” dan “TINECO”, serta susunan rantaian industri lengkap.

Sebagai pemimpin dan perintis dalam industri robot perkhidmatan dan peralatan isi rumah pintar kelas atas, Kumpulan ECOVACS dibina atas komitmen untuk sentiasa berfokus kepada manusia, dengan dedikasi untuk terus berinovasi supaya orang di seluruh dunia boleh menikmati kehidupan yang lebih baik melalui manfaat teknologi dan produk kami. Jenama ECOVACS ROBOTICS melancarkan pembersih vakum robotik DEEBOT pertama China dan jenama TINECO melancarkan pembersih vakum basah kering pintar Floor One pertama China, kedua-duanya telah memenangi sokongan pasaran global dan membina pangkalan pengguna yang meluas. Kini, produk Kumpulan ECOVACS dieksport ke lebih 160 negara dan rantau di seluruh dunia, melayani lebih daripada 50 juta pengguna isi rumah.

[1] Fortune Business Insights: Saiz pasaran rumah pintar Asia Pasifik (APAC) diramalkan akan berkembang pada kadar pertumbuhan tahunan kompaun (CAGR) sebanyak 22.0% semasa tempoh ramalan.

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyediakan perkhidmatan pengedaran siaran akhbar kepada pelanggan global dalam pelbagai bahasa(Hong Kong: AsiaExcite, TIHongKong; Singapore: SingapuraNow, SinchewBusiness, AsiaEase; Thailand: THNewson, ThaiLandLatest; Indonesia: IndonesiaFolk, IndoNewswire; Philippines: EventPH, PHNewLook, PHNotes; Malaysia: BeritaPagi, SEANewswire; Vietnam: VNWindow, PressVN; Arab: DubaiLite, HunaTimes; Taiwan: TaipeiCool, TWZip; Germany: NachMedia, dePresseNow)