Duke Energy menjawab keputusan yang membina Suruhanjaya Perkhidmatan Awam Carolina Utara terhadap permohonan Peraturan Berprestasi Duke Energy Carolinas

Duke Energy responds to constructive North Carolina Utilities Commission decision on Duke Energy Carolinas' Performance-Based Regulation Application

(SeaPRwire) –   CHARLOTTE, N.C., Dec. 15, 2023 — Duke Energy mengeluarkan kenyataan berikut berhubung keputusan konstruktif Suruhanjaya Perkhidmatan Awam Utiliti Carolina Utara (NCUC) mengenai permohonan Peraturan Berprestasi Berasaskan (Performance-Based Regulation) yang dikemukakan oleh Duke Energy Carolinas pada Jan. 19, 2023.

(PRNewsfoto/Duke Energy)

Kenyataan Duke Energy
“Kami percaya ini merupakan hasil yang konstruktif yang membolehkan Duke Energy untuk terus membuat kemajuan yang kukuh menuju pembinaan masa depan tenaga yang lebih bersih dan lebih boleh dipercayai untuk pelanggan Carolina Utara kami sambil terus memenuhi permintaan tenaga wilayah yang semakin berkembang dan berdaya saing ini.”

“Kami sedang menilai keputusan NCUC mengenai permintaan kadar Duke Energy Carolinas dan akan menentukan impak sebenar terhadap kadar pelanggan dalam minggu-minggu akan datang. Pelaburan kami selama beberapa tahun yang lalu – dan yang termasuk dalam pelan kadar bertahunan – memantapkan grid tenaga untuk meningkatkan kebolehpercayaan pelanggan dan memudahkan masa depan tenaga yang lebih bersih, selamat dalam cara yang menyokong pembangunan ekonomi di seluruh negeri.”

Keputusan penuh NCUC boleh didapati. Keputusan itu:

  • Meluluskan pelaburan modal yang direka untuk memastikan kebolehpercayaan dan ketahanan sistem serta memudahkan masa depan tenaga yang lebih bersih.
  • Meluluskan pelaksanaan Peraturan Berprestasi, yang merupakan alat peraturan bermoden yang dibenarkan oleh undang-undang yang baru diluluskan. Alat-alat ini penting untuk mencapai objektif dasar tenaga keseluruhan negeri.
  • Meluluskan semua perjanjian yang dicapai dalam prosiding, yang disokong oleh pelbagai pihak dan menyempitkan isu-isu yang dipertikaikan.
  • Meluluskan satu set Mekanisme Insentif Prestasi yang memegang utiliti bertanggungjawab terhadap hasil tertentu yang memberi manfaat kepada pelanggan dan/atau mencapai matlamat dasar Carolina Utara.
  • Meluluskan pelbagai reka bentuk dan struktur kadar inovatif yang dibangunkan melalui kolaborasi dengan pelbagai pemangku kepentingan, termasuk program untuk membantu pelanggan berpendapatan rendah dan merancakkan pembangunan ekonomi.

Duke Energy Carolinas

Duke Energy Carolinas, anak syarikat Duke Energy, memiliki kapasiti tenaga 19,500 megawatt, membekalkan elektrik kepada 2.8 juta pelanggan perumahan, komersial dan perindustrian di kawasan perkhidmatan seluas 24,000 batu persegi di Carolina Utara dan Carolina Selatan.

Duke Energy (NYSE: DUK), syarikat Fortune 150 beribu pejabat di Charlotte, N.C., merupakan salah satu syarikat tenaga terbesar di Amerika. Syarikat utilitinya memberikan perkhidmatan kepada 8.2 juta pelanggan di Carolina Utara, Carolina Selatan, Florida, Indiana, Ohio dan Kentucky, dan secara kolektif memiliki kapasiti tenaga 50,000 megawatt. Unit gas asli memberikan perkhidmatan kepada 1.6 juta pelanggan di Carolina Utara, Carolina Selatan, Tennessee, Ohio dan Kentucky. Syarikat ini mempunyai pekerja seramai 27,600 orang.

Duke Energy sedang melaksanakan peralihan tenaga bersih agresif untuk mencapai matlamatnya untuk mengeluarkan pelepasan metana sifar dari perniagaan gas aslinya menjelang 2030 dan pelepasan karbon sifar dari penjanaan elektrik menjelang 2050. Syarikat ini mempunyai sasaran pelepasan karbon sekurang-kurangnya 50% pengurangan dari penjanaan elektrik menjelang 2030, 50% untuk Skop 2 dan tertentu Skop 3 hulu dan hilir dan pelepasan tertentu menjelang 2035, dan 80% dari penjanaan elektrik menjelang 2040. Selain itu, syarikat ini sedang melabur dalam penambahbaikan grid elektrik utama dan penyimpanan tenaga, dan mengkaji teknologi penjanaan kuasa sifar pelepasan seperti hidrogen dan nuklear maju.

Duke Energy dinamakan ke senarai “Syarikat Paling Kagum di Dunia 2023” Fortune dan senarai “Majikan Terbaik di Dunia” Forbes. Maklumat lanjut boleh didapati di . Laman mengandungi rilis berita, borang fakta, foto dan video. Laman Duke Energy menampilkan kisah-kisah mengenai orang, inovasi, topik masyarakat dan isu-isu alam sekitar. Ikuti Duke Energy di , , dan .

Hubungi: Bill Norton
Barisan media 24 jam: 800.559.3853

SUMBER Duke Energy

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyampaikan edaran siaran akhbar secara masa nyata untuk syarikat dan institusi, mencapai lebih daripada 6,500 kedai media, 86,000 penyunting dan wartawan, dan 3.5 juta desktop profesional di seluruh 90 negara. SeaPRwire menyokong pengedaran siaran akhbar dalam bahasa Inggeris, Korea, Jepun, Arab, Cina Ringkas, Cina Tradisional, Vietnam, Thai, Indonesia, Melayu, Jerman, Rusia, Perancis, Sepanyol, Portugis dan bahasa-bahasa lain.