E3 Lithium Mempelawa Pelabur ke Webinar Mendatang untuk Berkongsi Kemajuan dan Rancangan untuk 2024

E3 Lithium

(SeaPRwire) –   Tekanan:

  • E3 Lithium gembira untuk menjemput pelabur dan pihak berkepentingan lain ke webinar pada hari Khamis, 22 Februari untuk memberi kemaskini kemajuan dan berkongsi apa yang berada di dalam simpanan untuk 2024
  • E3 Lithium akan berkongsi kemaskini projek yang menyeluruh termasuk kemajuan yang menggalakkan yang dicapai dalam Kajian Pra-Kelayakan, rancangan untuk 2024 dan ringkasan keputusan teknikal daripada 2023

CALGARY, Alberta, 6 Februari 2024–. (TSXV:ETL) (FSE:OW3) (OTCQX:EEMMF), “E3 Lithium” atau “Syarikat”, pemaju litium terkemuka di Alberta dan pembuat teknologi pengekstrakan yang inovatif, dengan sukacitanya menjemput pelabur dan pihak berkepentingan lain ke webinar pada hari Khamis, 22 Februari untuk mendengar daripada Chris Doornbos, Presiden dan Ketua Pegawai Eksekutif, mengenai kemajuan yang telah dicapai E3 Lithium setakat ini terhadap matlamatnya dan rancangannya untuk 2024.

Simpan Tarikh: Webinar 2024 dengan Chris Doornbos
Tarikh: Khamis, 22 Februari 2024
Masa: 10 pagi MST / 12 tengah hari EST / 9 pagi PST
Lokasi: Zoom (pautan akan disediakan terlebih dahulu)

Matlamat E3 Lithium adalah untuk maju ke arah pengeluaran litium komersial secepat mungkin. Satu tonggak penting dalam pencapaian matlamat ini adalah menyiapkan Kajian Pra-Kelayakan (PFS). Kajian ini meneliti semua pilihan yang mungkin dan, menjelang akhir kejuruteraan, menetapkan satu proses dan reka bentuk untuk maju ke peringkat kejuruteraan seterusnya. Pasukan kejuruteraan di E3 Lithium telah meneliti semua maklumat penting dan telah menetapkan keputusan utama yang membentuk asas laporan NI 43-101 awam. Maklumat lanjut mengenai input dan keputusan yang akan diterangkan dalam laporan NI 43-101 akan dikongsi dalam webinar. E3 Lithium sedang merekabentuk PFSnya ke tahap butiran yang membolehkannya berpindah terus ke Kajian Kelayakan; meluangkan masa yang cukup kini untuk membuat keputusan reka bentuk penting akan menyokong Syarikat untuk bergerak dengan cepat melalui kejuruteraan lanjut dan ke pembinaan dan mengurangkan risiko kerja semula yang memakan masa dan mahal pada peringkat kemudian.

E3 Lithium merancang untuk mencapai tonggak penting yang signifikan pada tahun 2024 yang membolehkannya maju ke pengeluaran litium komersial pertama dan mempunyai lembaran dan pasukan untuk menunaikan. Syarikat tidak sabar untuk berkongsi lebih banyak mengenai tahun depan dalam webinar akan datang.

BAGI PIHAK LEMBAGAN PENGAWAS
Chris Doornbos, Presiden & Ketua Pegawai Eksekutif
E3 Lithium Ltd.

Mengenai E3 Lithium

E3 Lithium ialah sebuah syarikat pembangunan dengan jumlah 16.0 juta tan metrik litium karbonat setara (LCE) sumber mineral diukur dan ditunjukkan dan 0.9 juta tan LCE disangka1 di Alberta. Seperti yang diterangkan dalam Penilaian Ekonomi Awal E3, Projek Litium Clearwater mempunyai NPV8% USD 1.1 bilion dengan pulangan dalaman 32% pra-cukai dan USD 820 juta dengan pulangan dalaman 27% selepas-cukai1. Matlamat E3 Lithium adalah untuk menghasilkan produk litium berkualiti tinggi untuk bateri bagi menyokong revolusi elektrik yang berkembang. Dengan sumber litium yang besar dan penyelesaian teknologi yang inovatif, E3 Lithium mempunyai potensi untuk menghantar litium ke pasaran daripada salah satu bidang kuasa terbaik di dunia.

1: Penilaian Ekonomi Awal (PEA) untuk Projek Litium Clearwater NI 43-101 laporan teknikal beramal pada 17 September 2021. Gordon MacMillan, P.Geol, QP, Fluid Domains Inc. dan Grahame Binks, MAusIMM, QP (Metallurgy), bekas Sedgman Canada Limited (Tarikh Laporan: 15 Jun 2018, Tarikh Kesan: 4 Jun 2018 Tarikh Pindaan: 17 September 2021). Laporan Sumber Mineral NI 43-101 untuk Hartanah Rocky Utara, berkuat kuasa pada 27 Oktober 2017, mengenal pasti 0.9Mt LCE (disangka). Laporan Sumber Mineral NI 43-101 untuk Kawasan Bashaw, berkuat kuasa pada 21 Mac 2023, mengenal pasti 16.0Mt LCE (diukur & ditunjukkan). Semua laporan boleh didapati di laman web E3 Lithium (e3lithium.ca/technical-reports) dan SEDAR+ ().

Kenyataan Pandangan Masa Depan dan Amaran

Kenyataan berita ini termasuk beberapa kenyataan pandangan masa depan serta objektif, strategi, kepercayaan dan niat pengurusan. Kenyataan pandangan masa depan kerap dikenal pasti oleh perkataan seperti “mungkin”, “akan”, “merancang”, “menjangka”, “menganggarkan”, “berniat” dan perkataan serupa yang merujuk kepada peristiwa dan keputusan masa depan. Kenyataan pandangan masa depan berdasarkan pendapat dan jangkaan semasa pengurusan. Semua maklumat pandangan masa depan adalah secara semula jadi tidak pasti dan tertakluk kepada pelbagai anggapan, risiko dan ketidakpastian, termasuk sifat spekulatif eksplorasi dan pembangunan mineral, harga komoditi yang berfluktuasi, keberkesanan dan kebolehlaksanaan teknologi pengekstrakan litium baru yang belum diuji atau dibuktikan secara komersial atau pada air asin Syarikat, risiko persaingan dan ketersediaan pembiayaan, seperti yang dijelaskan dengan lebih terperinci dalam penyataan berita terkini kami yang boleh didapati di . Kejadian atau keputusan sebenar mungkin berbeza secara material daripada yang diramalkan dalam kenyataan pandangan masa depan dan kami memberi amaran terhadap meletakkan keyakinan berlebihan terhadapnya. Kami menganggap tiada obligasi untuk merevisi atau mengemaskini kenyataan pandangan masa depan ini kecuali diperlukan oleh undang-undang yang berkenaan.

Sama ada Bursa Saham Venture TSX menerima atau bertanggungjawab terhadap kecukupan atau ketepatan pengeluaran ini.

Hubungan:

E3 Lithium – Hubungan Pelabur dan Media
Robin Boschman
Pengarah, Hubungan Pelabur dan Komunikasi Korporat

587-324-2775

Penafian:

1) Penulis Artikel, atau ahli isi rumah atau keluarga penulis, tidak mempunyai sekuriti syarikat-syarikat yang dinyatakan dalam Artikel ini. Penulis menentukan syarikat mana yang akan dimasukkan dalam artikel ini berdasarkan penyelidikan dan pemahaman sektor.

2) Artikel ini dikeluarkan atas nama dan disponsori oleh, E3 Lithium Ltd. Market Jar Media Inc. telah atau mengharapkan menerima daripada E3 Lithium Ltd’s Agensi Pemasaran Digital (Native Ads Inc.) sebanyak lima puluh tiga ribu dua ratus CAD untuk setiap tempoh kempen 30 hari (22 hari kerja) yang dijangka sehingga 365 hari kalendar (254 hari kerja).

3) Pernyataan dan pendapat diekspresikan adalah pendapat penulis dan bukan Market Jar Media Inc., pengarah atau pegawainya. Penulis sepenuhnya bertanggungjawab terhadap kesahihan pernyataan. Penulis tidak dibayar oleh Market Jar Media Inc. untuk Artikel ini. Market Jar Media Inc. tidak dibayar oleh penulis untuk menerbitkan atau menyindiketkan Artikel ini. Maklumat yang diberikan di atas adalah untuk tujuan maklumat sahaja dan bukan cadangan untuk membeli atau menjual sekuriti mana-mana.

4) Artikel ini tidak menyediakan nasihat pelaburan. Semua pelaburan membawa risiko dan setiap pembaca digalakkan berunding dengan penasihat kewangan peribadi. Sebarang tindakan pembaca sebagai akibat maklumat yang dikemukakan di sini adalah tanggungjawabnya sendiri. Dengan membuka laman ini, setiap pembaca menerima dan bersetuju dengan dan Market Jar Media Inc. Artikel ini bukan rayuan pelaburan. Market Jar Media Inc. tidak menyediakan nasihat pelaburan am atau khusus dan maklumat di pressreach.com tidak seharusnya dianggap sebagai cadangan untuk membeli atau menjual sekuriti. Market Jar Media Inc. tidak mengesyorkan atau mengesyorkan perniagaan, produk, perkhidmatan atau sekuriti mana-mana syarikat yang disebut di pressreach.com.

5) Market Jar Media Inc. dan pengarah, pegawai dan pekerjanya yang berkenaan tidak memegang saham untuk mana-mana syarikat yang disebut dalam Artikel.

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyampaikan edaran siaran akhbar secara masa nyata untuk syarikat dan institusi, mencapai lebih daripada 6,500 kedai media, 86,000 penyunting dan wartawan, dan 3.5 juta desktop profesional di seluruh 90 negara. SeaPRwire menyokong pengedaran siaran akhbar dalam bahasa Inggeris, Korea, Jepun, Arab, Cina Ringkas, Cina Tradisional, Vietnam, Thai, Indonesia, Melayu, Jerman, Rusia, Perancis, Sepanyol, Portugis dan bahasa-bahasa lain. 

6) Dokumen ini mengandungi maklumat pandangan masa depan dan kenyataan pandangan masa depan, dalam makna undang-undang sekuriti Kanada yang berkenaan, (secara kolektif, “kenyataan pandangan masa depan”), yang mencerminkan jangkaan pengurusan terhadap pertumbuhan, pelan perniagaan dan peluang masa depan E3 Lithium Ltd., aktiviti yang dijangka dan penyataan lain mengenai peristiwa akan datang, keputusan yang diramalkan. Market Jar Media Inc. bergantung kepada penulis untuk menyediakan maklumat ini dengan tepat dan Market Jar Media Inc. tidak mempunyai cara untuk mengesahkannya.